vr 17/4  20:00  € 19,50
Dans
Theaterzaal
17/4

Amos Ben-Tal / OFFprojects i.s.m. ICKamsterdam

60


Deze voorstelling is geannuleerd n.a.v. de Coronavirus maatregelen van het RIVM. We bekijken op dit moment de mogelijkheden voor onze geplande theatervoorstellingen. Wij vragen hiervoor jullie begrip en geduld. Houd de website in de gaten voor meer informatie.


In 60 neemt choreograaf Amos Ben-Tal het publiek mee in een hypnotiserende ervaring over de sociale en persoonlijke beleving van tijd.

Het mysterie tijd
Met een stortvloed aan beweging, geluid, licht en woorden trekken Ben-Tal en de dansers in 60 het begrip tijd vakkundig uit elkaar. In een tijdsbestek van exact 60 minuten deelt het publiek momenten van verstilling, druk, hoop en verlangen waarin niet alleen de structuur maar ook het mysterie van tijd wordt blootgelegd.

Over de makers
OFFprojects is een collectief van voormalig dansers van het Nederlands Dans Theater dat zich verzamelt rondom het werk van choreograaf en componist Amos Ben-Tal. Het gezelschap staat bekend om zijn multidisciplinaire voorstellingen en uitzonderlijke uitvoeringskwaliteiten. Na een aantal succesvolle producties waaronder de voorstelling Howl i.s.m. Spinvis (winnaar Dioraphte Dansprijs 2016) keert OFFprojects nu terug naar de kern van hun expressie: pure dans.

60 is ontwikkeld in nauwe samenwerking met ICK Amsterdam, een platform voor hedendaagse dans o.l.v. Emio Greco & Pieter C. Scholten dat dansvoorstellingen produceert, samenwerkingen aangaat en tal van research- en educatieve projecten initieert.

Credits
Concept: OFFprojects
Choreografie, muziek en gedicht: Amos Ben-Tal
Artistiek advies: Yvan Dubreuil
Dansers: Aurélie Cayla, Luca Cacitti, Wolf Govaerts, Arad Inbar, Xanthe van Opstal, Genevieve Osborne, Milena Twiehaus
Productie: OFFprojects en ICK Amsterdam
Co-productie: Korzo producties, NDT, Julidans, CC Heidelberg.
Financieel ondersteund door: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Den Haag, Fonds21.

In de pers
‘Het is een fascinerende scène en een goed platform voor Ben-Tal’s unieke dansbewegingen: elegant en toch scherp, onvoorspelbaar en toch coherent’
Bregtje Schudel
‘Langzaam maar zeker worden de kleine, staccato bewegingen duidelijker. En net zoals een gebroken klok de juiste tijd tweemaal per dag vertelt, komen soms de schijnbaar grillige bewegingen samen in iets dat op een consistente choreografie lijkt.’
Theaterkrant
’60 is gewoon hoe moderne dans hoort te zijn, begrijpbaar, intens, spannend van begin tot het eind.’
Mieke van der Raay

Inleiding 19:15-19:45
Voorafgaand aan de voorstelling vindt er een inleiding plaats met de artistiek leider van Amos Ben-Tal. De indrukwekkende dansvoorstelling 60 van choreograaf Amos Ben-Tal is een fysieke verkenning van hoe mensen tijd beleven en delen. Net als tijd is ook dans vluchtig en complex.

Om de interactie tussen tijd en dans te begrijpen moet je eerst naar vorm en ruimte kijken. In dit gesprek ontrafelen beeldend kunstenaar Gosse de Kort en choreograaf Amos Ben-Tal het begrip abstractie en bieden ze nieuwe instrumenten om je te verhouden tot de fascinerende wereld van 60.

Interdisciplinaire kunstenaar Gosse de Kort is een ‘ruimtespecialist’. De Kort heeft een achtergrond in de architectuur, maakt kinetische ruimtelijke installaties en geeft les aan de KABK. Dit gratis context-evenement is bedoeld voor liefhebbers van dans, beeldende kunst, design en architectuur en voor iedereen die zich wil verdiepen in de kunstbeleving.

Updates
Helemaal op de hoogte blijven? Zet jezelf dan op aanwezig in ons Facebookevent!

Deze voorstelling is onderdeel van Onbeperkt Genieten Dans & Toneel


Praktische informatie

Cultuurcafé:
Per 1 januari 2020 alleen pinnen in Cultuurcafé: veilig en snel!

Parkeergelegenheid
ECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 gratis)
Hockeyveld Concordia, Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen)
Parkeergarage Roercenter, Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen)

Theaterzaal
Bij deze voorstelling hebben wij geplaceerde zitplaatsen. Je stoelnummer staat op het ticket.

Voorstelling
Bij deze voorstelling is een pauzedrankje inbegrepen. Na aanvang van de voorstelling is er helaas géén toegang meer tot theaterzaal, dus zorg dat je op tijd bent.

Hapje eten vooraf?
Geniet van een heerlijk diner bij Mr. Sammi voorafgaand aan de voorstelling! Klik hier om een tafel te reserveren.

Annulering
Annulering van het ticket is mogelijk tot 24 uur voor aanvang van de voorstelling. Hiervoor wordt € 2,50 per ticket in rekening gebracht.


Ambassadeur
Draag jij ECI cultuurfabriek evenals Jan Smeets, Huub Stapel en Suzan Seegers ook een warm hart toe? Als theater-, muziek- of filmliefhebber, of misschien wel als enthousiaste cursist? Word dan Ambassadeur van ECI!


alle theater