Vacature Docent Glas


ECI cultuurfabriek zoekt een docent glas! Ben jij dit?

De ECI is het mooiste cultuurhuis van Limburg met de meeste disciplines onder een dak! Een bijzondere plek aan de Roer met een middelgrote popzaal met 500 staanplaatsen, een vlakke vloertheater met 235 stoelen, 2 filmzalen (137 stoelen), een expositieruimte en een educatie-afdeling met cursusaanbod in de disciplines muziek, theater, beeldend en dans. Het ECI-programma omvat (pop)muziek, theater en dans, een uitgekiende art-house-filmselectie in beide filmzalen en een breed cursusaanbod (zowel binnen – als buiten de eigen locatie). We mikken op diversiteit, publieksopbouw en de positionering van ECI in de regio als kwalitatief hoogstaande, maar ook laagdrempelige culturele voorziening: als podium voor talentontwikkeling en als producent.

Bij ECI krijgt creativiteit de ruimte. Creëer. Maak iets moois. Met je handen, je lijf of in je hoofd. Met film, muziek, dans, theater, beeldende kunst en educatie op een waanzinnig mooie plek.

ECI Cultuurfabriek stelt zich tot doel haar afdeling educatie sterker te positioneren. Dat betekent dat we ons aanbod tegen het licht houden en willen innoveren. Het contact met het onderwijs in stad en regio is goed maar kan nog beter. Samen werken aan onderwijsprogramma’s in alle disciplines zowel binnen als buiten school en op de eigen ECI-locatie(s), is het streven. Het doel is om meer deelnemers (aan schoolprogramma’s en projecten) als ook een groter aantal cursisten te realiseren.

Functiebeschrijving
Als docent glas stimuleer je jouw cursisten om het beste uit henzelf te halen. Je ontwikkelt lessen en workshops en voert deze uit in verschillende werksituaties. De kernactiviteit van de functie is het geven van groepslessen aan onze vaste volwassen glas cursisten. Daarnaast zijn er regelmatig workshop momenten voor het primair en voortgezet onderwijs, bedrijven en particulieren. Je werkt jaarlijks toe naar de cursistenexpositie, hét presentatiemoment waarop alle beeldende disciplines bij elkaar komen.

Vaardigheden en kennis
Als docent glas beschik jij over de volgende competenties:
– Je hebt een eerste- of tweedegraads docentenopleiding of een opleiding aan een kunstacademie genoten, of vergelijkbare didactische kennis en ervaring
– Je beschikt over kennis over van de volgende glas technieken: glas in lood, brandschilderen, fusen, lijm technieken , graveer en zandstraaltechnieken.
– Je bent aantoonbaar zelfstandig werkzaam als professioneel kunstenaar.
– Je kunt goed in teamverband werken.
– Je staat open voor het verzorgen van workshops in het primair- en in het voortgezet onderwijs, intern en op externe locaties.

Wij bieden
Een dynamische baan met een omvang van 0,13 fte, Deze bestaat uit wekelijkse lessen op maandagavond en zaterdagmorgen van half september tot medio april en verder te bepalen losse workshops. Je werkt in een bijzondere culturele omgeving waarin je deel uitmaakt van een ambitieus team. Inschaling afhankelijk van leeftijd en ervaring op basis van schaal 8 van de cao KE (€ 2.443,- / € 3.830,- bij een fulltime dienstverband).

Procedure
Reageren op de vacature kan tot uiterlijk vrijdag 15 maart 2019 voor 17.00 uur d.m.v. het mailen van een motivatiebrief + CV t.a.v. Joery Wilbers (directeur ECI Cultuurfabriek) naar nikiborro@ecicultuurfabriek.nl. Sollicitanten krijgen bericht vóór 22 maart 2019 . De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 25 maart. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.