Freedom Fest Workshops


In het kader van 75 jaar vrijheid organiseert de ECI cultuurfabriek van vrijdag 28 februari t/m zondag 1 maart 2020 Freedom Fest! Samen vieren we de vrijheid met diverse activiteiten voor jong en oud – film, theater, muziek, klassiek, een expo… én hippe workshops voor kinderen en jongeren! Jongeren (12 – 18 jaar) kunnen op zaterdag kiezen uit 6 workshops: black-out poetry, rap, dj producing, fashion, improvisatietoneel en digitaal tekenen. Deelname kost € 2,50 per workshop. Kinderen (6 – 12 jaar) kunnen op zondag meedoen aan de doldwaze workshop The Mad Tea Party. Deelname aan deze workshop kost € 10,-. Klik op ‘ja, ik wil meedoen met deze workshop’ om tickets te kopen.


Zaterdag 29 februari

Workshops voor jongeren (12-18 jaar)
      

13:00- 14:30 | Black-Out Poetry ( stiftgedichten) | Lokaal 1.09 

Van iets oud wordt iets nieuw gemaakt. In de workshop vertrekken we vanuit een krantenartikel of een pagina uit een boek. De deelnemers zoeken hierin naar woorden die hen opvallen. Met deze woorden vormen ze een gedicht. Door alle andere woorden weg te strepen met een marker, wordt enkel het gedicht nog zichtbaar.

Ja, ik wil meedoen aan deze workshop!


13:00- 14:30 | DJ producing | Lokaal 0.08

Hey DJ! Word jij de nieuwe Martin Garrix? In deze spetterende, muzikale workshop sta je zelf achter de mixtafel en leer je alles over beatmatchen, scratchen en meer.


Ja, ik wil meedoen aan deze workshop!


13:00- 14:30 | Fashion | Lokaal 2.02 

High Fashion voor iedereen. Loop er deze zomer trendy bij. Ga aan de slag met stof, naald , draad, garen en vilt en maak je eigen persoonlijke gepimpte zonnebrilhoes.

Ja, ik wil meedoen aan deze workshop!


15:00- 16:30 | Toneel: improvisatie | Danszaal

Improviseren kan een ultiem gevoel van vrijheid geven. De vloer op en spelen maar! In deze energieke workshop leer je de basistechnieken van improvisatie, maar staan vooral spelplezier en samenspel voorop. Laat jezelf verrassen en kijk wat voor een mooie verhalen er ontstaan.

Ja, ik wil meedoen aan deze workshop!


15:00- 16:30 | Rap | Lokaal 1.09

Wil jij leren rappen? Je eigen rhyme schrijven en performen? In deze workshop leert Brohlin jou al je creatieve skills!


Ja, ik wil meedoen aan deze workshop!


15:00- 16:30 | Digitaal Tekenen | Lokaal 2.02

Ontdek een nieuwe manier van tekenen: op de iPad/ tablet met behulp van een digitale tekenpen! Het is als een tekendoos met eindeloos veel verschillende pennen en penselen. Wil je meedoen, neem dan je eigen tablet mee.


Ja, ik wil meedoen aan deze workshop!


Zondag 1 maart

The Mad Tea Party: Workshop voor kinderen (6-12 jaar)

Een te gek feest waar theater, muziek en beeldende kunst elkaar ontmoet!

Wie kent het gekke thee feestje van Alice in Wonderland niet? Een tafel vol vreemde personages , met heerlijke gebakjes en waar van alles aan kan gebeuren? Niets is zoals het lijkt en vreemd is juist leuk!

Zondag 1 Maart is het zover. Dan zal er in de theaterzaal van de ECI cultuurfabriek een heuse Mad tea party plaatsvinden.  Kinderen in de leeftijd van 6 tm 12 kunnen zich de hele dag onderdompelen in creatieve workshops van beeldend, muziek en toneel docenten .  

Ze maken samen grote tafelkleden en versieren het servies met de meest gekke materialen. Ze maken vrolijke cupcakes en oefenen toneelstukjes en muzikale acts . Dit alles tonen ze aan de eind van de dag aan hun ouders.  Het zal een heel speciaal theepartijtje worden, dat beloven we jullie nu alvast!

de Mad Teaparty van Alice in Wonderland met konijn en Alice

Informatie
Tijden: 10:30 – 16:30 uur
Alle ouders worden om 16:00 uur verwacht om de Mad Tea Party te komen bewonderen!
Kosten: € 10,-
Locatie: ECI Theaterzaal

Ja, ik wil meedoen aan deze workshop!