Keramiek

Tijdens de keramiekcursus ontdek je de mogelijkheden van keramiek en ontwikkel je jouw eigen beeldtaal. Schrijf je nu in bij de cursus keramiek van ECI in Roermond!

Klik op de cursus voor meer info:

kies
start
dag & tijd
duur
frequentie
lesprijs
start: 24/09/2020
dag & tijd: do 13:30u
duur: 150min.
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €122,50
kies deze cursus
€ ..,..
start: gehele jaar
dag & tijd: Donderdag
duur: 150min.
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €122,50
kies deze cursus
€ ..,..

De cursus keramiek biedt je de gelegenheid om eerst de basis onder de knie te krijgen. Zo maak je kennis met het maken van vormen, het opbouwen van deze vormen, het werken in een mal en de decoratie hiervan. Verder besteden we aandacht aan het werken met een elektrische draaischijf. Je leert onder begeleiding van de docent om je eigen spoor in vormgeven te ontdekken en dit te ontwikkelen tot een eigen vormtaal. Er is aandacht voor opbouwtechnieken, het ontstaan van een huid en een eigen handschrift, kleurtechnieken en het stookproces. Daarnaast komen uiteraard vorm- en beeldaspecten aan bod en in de laatste fase de conceptuele/ inhoudelijke kant van het werk.

Ontdek de mogelijkheden van keramiek en ontwikkel jouw eigen beeldtaal. Eigen ideeën zijn ook altijd welkom. Je krijgt binnen deze cursus keramiek de gelegenheid om aangeleerde technieken toe te passen op eigen werk.

De basis- en gevorderde cursisten zitten in gemengde groepen. Het cursusseizoen start in september, maar inschrijven is mogelijk op ieder moment van het jaar. Materiaalkosten zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen.

Wil je kennismaken met de docent en de manier van lesgeven? Vraag dan een gratis proefles aan.

Neem voor meer informatie contact op met onze beeldende kunst afdeling via beeldend@ecicultuurfabriek.nl.

over de docent: Arjen Bakermans

Arjen werkt als beeldhouwer/ keramist in opdracht en in vrije productie. Ook geeft hij creatieve workshops en keramiekcursussen voor groepen in zijn atelier in Swalmen, bij ECI cultuurfabriek in Roermond en bij Kunstencentrum Jerusalem in Venray.


alle cursussen

Gratis proefles*verplichte velden