Smartphone fotografie

De meeste mensen hebben hun smartphone standaard op zak. Kom je een mooi fotomoment tegen? Bijvoorbeeld thuis, onderweg of in de mooie natuur van Limburg? Dan kun je dit snel met jouw smartphone vastleggen. Maar een mooi moment verdient natuurlijk een mooie foto. In deze cursus smartphone fotografie van ECI in Roermond leer je de perfecte foto maken met jouw eigen smartphone!

kies een cursus:

kies
start
dag & tijd
duur
frequentie
lessen
lesprijs
start: 29/10/2020
dag & tijd: do 19:30u
duur: 90min.
frequentie: elke week
lessen: 3
lesprijs: v.a. €67,00
kies deze cursus
€ ..,..

Sinds de komst van de smartphone hebben we allemaal een camera op zak. En met iedere nieuwe generatie smartphones, worden die camera’s steeds beter. Het is dan ook niet gek dat we er met zijn allen op los fotograferen. Maar vaak vallen die foto’s tegen. Te veel beweging, te veel of weinig licht, een rare hoek – of zelfs de klassieke vinger in beeld. Ontzettend jammer van dat moment dat je vast wilde leggen.

Met wat eenvoudige handvatten, leer je bij de workshops smartphone fotografie van ECI hoe je met jouw telefoon fantastische foto’s kunt maken. Want ook al is een smartphone geen professionele camera, je zult versteld staan van de kwaliteit foto’s die je kunt behalen. Zolang je maar weet hoe!

Wat leer ik tijdens de cursus smartphone fotografie?

Allereerst, deze workshops smartphone fotografie zijn speciaal ontworpen voor mensen die zich herkennen in één of meerdere van de volgende punten:

 • je smartphone is vaak de enige camera die je mee hebt
 • je weet wel hoe je een foto kunt maken, maar eigenlijk niet veel over alle instellingen die je smartphone camera stiekem heeft, zoals ISO, sluitertijd of selectieve focus
 • je niet goed weet wat je kunt en moet met alle mogelijkheden van bewerken
 • laat staan alle mogelijkheden van verschillende apps
 • je graag meer leert over compositie, perspectief en scherpte in foto’s
 • je beter wil leren omgaan met licht en donker in foto’s
 • en je graag direct in de praktijk betere foto’s wil maken

Dan is deze cursus echt iets voor jou.

De cursus smartphone fotografie van ECI is opgedeeld in een aantal lessen, waarin je de basis van het fotograferen leert. Na de workshop avonden maak jij foto’s van veel betere kwaliteit, en dat met je eigen smartphone!

Tijdens de workshops leer je vanalles over:

 • de mogelijkheden van de camera op je smartphone
 • het zien en gebruiken van compositie en licht
 • hoe je een beeld het best kunt vastleggen
 • de basis van het (na)bewerken van foto’s

Neem voor meer informatie contact op met Coördinator Beeldend Ruth Houkes, via ruthhoukes@ecicultuurfabriek.nl.


Heb je een systeemcamera of spiegelreflexcamera thuis en wil je daar betere foto’s mee leren maken? Dan is onze cursus Digitale Fotografie misschien wat voor je!

over de docent: Gwain van der Meulen

Gwain heeft 3 jaar Audio-Visuele vormgeving gestudeerd op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en is daarna in Maastricht Docent Beeldende kunst gaan
studeren. Deze studie rond hij in 2020 af, maar hij geeft nu al filmlessen aan hun 1e en 2e jaars studenten. Zelf maakt hij graag video en geluidskunst. Zijn grote passie voor film en kunsteducatie heeft geleid tot samenwerking met filmhuizen, scholen en nu dus ook de ECI cultuurfabriek.


alle cursussen

Gratis proefles


*verplichte velden