Trompet, cornet & bugel

De trompet, cornet en bugel behoren tot de kleinere koperinstrumenten. De trompet is een instrument dat de meeste mensen wel kennen, want de trompet wordt in veel muziekstijlen gebruikt. Klassiek, jazz- en popmuziek, overal kun je het tegenkomen.  De cornet wordt vaak gezien als het kleine broertje van de trompet,  maar de bouw van de cornet is iets compacter en met grotere bochten. Dit alles geeft een cornet een iets warmere klank dan een trompet. De bugel lijkt qua uiterlijk op een trompet maar heeft een warmere klank en kan worden gezien als familie van de hoorn.

Hieronder kun je je aanmelden voor 36 lessen (een jaarcursus). Liever 20, 15 of 10 lessen volgen? Dat is natuurlijk ook mogelijk! Neem dan contact op met tanjamaessen@ecicultuurfabriek.nl. Instromen gedurende het cursusjaar is altijd mogelijk, de kosten worden hier dan op aangepast.

kies een cursus:

kies
start
dag & tijd
frequentie
lessen
lesprijs
start: 26/08/2019
dag & tijd: :u
frequentie: elke week
lessen: 36
lesprijs: v.a. €373,00
kies deze cursus
€ ..,..

Onder begeleiding oefen jij als beginner om de juiste techniek onder de knie te krijgen. De gevorderde speler zal zich voornamelijk focussen op nieuwe technieken, of ondersteuning en begeleiding van de huidige kwaliteiten en technieken. Een goed embouchure begint bij een goede ademtechniek. Er worden verschillende cursussen aangeboden, zowel voor beginners, maar ook voor gevorderden.

  over de docent: Hub Boesten

  Hub Boesten is al bijna 40 jaar actief als trompetdocent in het Roermondse ‘muziekschoolgebeuren’. Hij studeerde aan het Maastrichts conservatorium klassiek trompet, zowel docerend als ook als uitvoerend musicus. Daarnaast heeft hij ook de opleiding schoolmuziek 2de graads, in de volksmond AMV, genoten. Na deze studies heeft hij zich meer toegelegd op ‘lichte muziek’ wat beter bekend staat als jazz & popmuziek. Na een jaar studie in dat vak aan het Maastrichts Conservatorium is hij al snel met privélessen gaan volgen bij onder andere Rob Bruynen en de alom geprezen jazztrompettist Eric Vloeimans te Rotterdam. Ook heeft hij clinics gevolgd van onder andere Bobbie Shew en Bob Findley. Juist de Amerikaanse benadering van de alom bekende ‘embouchure-problem’ hebben hem gebracht tot een totaal andere manier van spelen waarin ‘lucht’ een zeer belangrijke rol speelt. Wil je meer weten hoe deze manier van spelen werkt of wil je je meer toeleggen op de stromingen in jazz en pop dan ben je bij de ECI cultuurfabriek zeker aan het juiste adres.

  over de docent: Ben Vankan

  Ben Vankan geeft les in klein klein koper bij de ECI cultuurfabriek, dus de trompet, de bugel en de cornet. Ook valt hier de klaroen onder die vaak bij de jachthoornkorpsen in de schutterijen gebruikt wordt. Hij houdt van deze koperblaasinstrumenten omdat deze instrumenten het dichtst bij de menselijke stem staan. Je kunt er bij wijze van spreken op zingen, maar ook stevige signalen op spelen. Dit doe je met lucht en je lippen. Zijn passie is om de trompet zo mooi mogelijk te laten klinken en dit uit te dragen aan enthousiaste mensen. Dit zijn over het algemeen jeugdigen, volwassenen, maar zeker ook de generatie die na hun werkzame leven nog de uitdaging zoekt om lekker een instrument te leren bespelen. Ben heeft trompet en hafa-directie gestudeerd aan het conservatorium in Maastricht. Ook begeleidt hij enkele schutterijen in het Limburgse. Deze wereld is dus niet onbekend voor hem en hij verzorgt dan ook graag de opleiding voor leden van deze corpsen.  In het verleden heeft Ben met diverse bands gespeeld op podia in diverse Europese landen en 20 jaar lang diverse harmonieën, fanfares en een brassband gedirigeerd.


  alle cursussen

  Gratis proefles


  *verplichte velden