Trompet, cornet & bugel

De trompet, cornet en bugel behoren tot de kleinere koperinstrumenten. De trompet is een instrument dat de meeste mensen wel kennen, want de trompet wordt in veel muziekstijlen gebruikt. Klassiek, jazz- en popmuziek, overal kun je het tegenkomen.  De cornet wordt vaak gezien als het kleine broertje van de trompet,  maar de bouw van de cornet is iets compacter en met grotere bochten. Dit alles geeft een cornet een iets warmere klank dan een trompet. De bugel lijkt qua uiterlijk op een trompet maar heeft een warmere klank en kan worden gezien als familie van de hoorn.

Gedurende corona is het bij een aantal docenten mogelijk om online les te volgen!

Klik op de cursus voor meer info:

kies
start
dag & tijd
frequentie
lesprijs
start: 31/08/2020
dag & tijd: in overleg
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €85,00
kies deze cursus
€ ..,..
start: gehele jaar
dag & tijd: in overleg
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €85,00
kies deze cursus
€ ..,..

Onder begeleiding oefen jij om de juiste techniek onder de knie te krijgen. De gevorderde speler zal zich voornamelijk focussen op nieuwe technieken, of ondersteuning en begeleiding van de huidige kwaliteiten en technieken. Een goed embouchure begint bij een goede ademtechniek. Er worden verschillende cursussen aangeboden, zowel voor beginners, maar ook voor gevorderden.

Neem voor meer informatie contact op met Coördinator Muziek Rob Reyners, via muziek@ecicultuurfabriek.nl.

  over de docent: Renier Scheepers

  Renier Scheepers is 39 jaar oud en bespeelt sinds z’n achtste de hoorn. De passie voor dit prachtige instrument is na 30 jaar onveranderd groot en hij brengt dit op enthousiaste wijze over op de cursist. Muziek is hem met de paplepel ingegoten: z’n vader was ook musicus en na z’n opleiding via Harmonie Lentekrans Linne is hij op zijn 18e toegelaten tot het conservatorium Maastricht. Van Prof E. Penzel en Prof. W. Sanders heeft hij het vak geleerd. Tijdens en na zijn studie is hij zeer actief geweest als orkestmuzikant in onder andere Symphonie Orchester Münster en later als remplaçant in vrijwel alle Nederlandse symfonieorkesten. Ook werd en wordt hij veel gevraagd uit te helpen in diverse harmonieen en fanfareorkesten in de regio. Het mooist vindt hij toch om deze praktijkervaring mee te kunnen geven aan jong en oud en aangezien hij sinds zijn studententijd altijd al leerlingen aan huis had, werd hij steeds meer gevraagd hoornisten te gaan opleiden. En wat is er nou mooier dan dat.

  over de docent: Ger Reijnders

  Ger Reijnders geeft al bijna 30 jaar les op groot koper. Dit is een verzamelnaam voor alle grootkoper-instrumenten waaronder trombone, bariton, tuba en bastuba. Hij is in 1988 afgestudeerd als klassiek trombonist en staatsexamen tuba. Zoals velen is hij als trombonist begonnen bij harmonie St. Gertrudis Beesel, waar hij een geweldige tijd heeft gehad en besmet is met het koperblaasvirus. Ger is verder trombonist geweest bij het Nationaal Jeugdorkest, bij de EJA bigband nu (Score Jazz Orchestra) en lid geweest bij Brasscinq (prof. Koperquintet).

  over de docent: Richard Didden

  Richard is een veelgevraagd trompettist bij nationale en internationale bands, bigbands en symfonische orkesten. Hij was hoofdtrompet in het orkest van The Night of the Proms. Richard heeft de wereld rondgereisd en gewerkt met sterren als Seal, Eros Ramazotti, Sinéad O’Connor en vele anderen. Na aanvankelijk klassiek trompet te hebben gestudeerd aan het Conservatorium van
  Maastricht en zich te kwalificeren als docent klassiek trompet, studeerde hij ook jazz met de nadruk op leadtrompet. In de afgelopen 25 jaar heeft Richard in zijn eigen ‘trompettenschool’ talloze jonge musici opgeleid, van wie velen zijn uitgegroeid tot professionele trompettisten.

  over de docent: Patrick Spelthaen

  Op 9-jarige leeftijd begon Patrick op bugel, later kwam daar ook trompet bij. Hij is eerste trompettist bij de Douane Harmonie Nederland, waar hij ook ruim 10 jaar als tweede dirigent heeft gefungeerd. Als freelance muzikant speelt hij bij diverse professionele orkesten. Op het gebied van kamermuziek is Patrick actief bij koper kwintet Southern Brass en andere samenstellingen. Verder speelt hij graag blaasmuziek met Blech Mich en treedt hij ook regelmatig op als solist bij bruiloften en uitvaarten. Ook is hij dirigent bij diverse orkesten.


  alle cursussen

  Gratis proefles  *verplichte velden