Docenten

 • Aafke Janssen-van Dijk

  Mijn naam is Aafke Janssen – van Dijk en ik ga vanaf september de musicallessen in ECI cultuurfabriek verzorgen.  Ik kijk er erg naar uit om met jullie aan de slag te gaan. Musical is voor mij een heerlijk middel om je verhaal te vertellen, je fantasie te vrije loop te laten, je te ontwikkelen, je energie kwijt te kunnen, samen te leren werken en vooral ook plezier te hebben. Dans, spel en zang komen samen en samen kan je iets moois creëren. En dat verbroedert. Ik kan er echt van genieten als ik kinderen plezier zie hebben in dans, spel en zang, zij zichzelf overtreffen, als ik hen zie stralen en ze met enthousiaste ideeën komen.  

  Naast musicaldocent bij ECI ben ik ook dansdocent bij Dansatelier Maastricht. Ik heb een dans-, muziek – en theaterschool gerund en in het onderwijs gewerkt als vakleerkracht dans, talentcoach, docent Duits en leesconsulent. Daarnaast ben ik ook taal-en rekendocent voor het jonge kind. Ik heb al diverse musicalvoorstellingen gemaakt. Kortom, mijn hart ligt bij educatie en het overbrengen van mijn eigen passies. 

  Ik woon in Roermond, samen met mijn man, ons zoontje en onze kat. Je zal bij mij geen Limburgse tongval horen want ik ben van Brabantse komaf, maar ik voel mij helemaal thuis in Roermond. 

 • Arjen Bakermans

  Arjen werkt als beeldhouwer/ keramist in opdracht en in vrije productie. Ook geeft hij creatieve workshops en keramiekcursussen voor groepen in zijn atelier in Swalmen, bij ECI cultuurfabriek in Roermond en bij Kunstencentrum Jerusalem in Venray.

 • Babette van der Zalm

  Babeth van der Zalm is een energiek en veelzijdig persoon die haar kennis maar al te graag overbrengt aan mensen die net zo enthousiast zijn over musical!

  In 2017 heeft ze haar Bachelor Muziektheater gehaald aan het Conservatorium in Rotterdam. Daarna heeft ze in theaters door heel Nederland de rol van Bet in Ciske de Rat mogen vertolken.

  Babeth is altijd erg geïnteresseerd geweest in stemtechnieken en heeft daarom ook de opleiding Estill Voice Training en Universal Voice voltooid. Ze is net afgestudeerd en een master of music behaald in Tilburg en kan niet wachten om haar kennis en passie te delen met (jonge) mensen. Zowel op uitvoerend als op technisch vlak.

 • Babs Huwae

  Op de middelbare school tekende ik al veel als de lessen een beetje saai waren. In 1996 heb ik een cursus aquarelleren gevolgd bij het CK. In 2015 ben ik begonnen met het volgen van de cursus glazenieren bij het CK. Bij de overgang naar ECI cultuurfabriek ben ik bij de cursus glazenieren gebleven. Sinds een aantal jaren of geef zelf workshops met glas voor volwassenen en kinderen in opdracht van ECI. Dit bestaat meestal uit mozaïeken met glas, maar ook wel uit brandschilderen en fusen. Hobbymatig maak ik thuis ook af en toe voorwerpen van vlakglas.

 • Debby Thebrath
  Debby zingt al zo lang ze zich kan herinneren. Ze begon op de kleuterschool en op haar 15e werd ze lead vocalist bij haar eerste coverband. Hierna volgden nog vele nationale én internationale bands, voornamelijk in het pop- en rock genre zoals Project Fear (prog-rock), Cheeseplane Killers (nu-metal) en Beyond Violet (gothic-rock). Ze heeft albums opgenomen en op vele gave podiums en festivals in binnen- en buitenland mogen spelen. Nu is ze lead vocalist bij de 80ties Rock band LIONESZ.
  In haar lessen deelt ze graag haar passie voor zingen en gaat ze samen met jou op zoek naar alles wat je stem te bieden heeft. Debby helpt je om controle te krijgen en geeft tips en tricks om jouw eigen doelen te behalen. Ze daagt je uit je grenzen op te zoeken en te verleggen.
 • Don Possen

  Don is in 2014 afgestudeerd aan de Vakschool in Schoonhoven, daar behaalde hij zijn diploma tot edelsmid. In 2018 studeerde hij af aan de afdeling Autonome Beeldende Kunst. In 2019 behaalde hij zijn diploma Docent Beeldende Kunst en Vormgeving, beiden aan de Kunstacademie in Maastricht. Hij heeft interesse in allerlei ambachten. Naast edelsmeden houdt Don zich dan ook bezig met papier scheppen en analoge fotografie (anthotypie). Sinds 2019 werkt Don als edelsmid onder de naam ‘negentiennegentig’, klik hier om zijn werk als edelsmid te bekijken.

 • Dorothee v.d. Munckhof-v.d.Bercken

  Dorothée van den Bercken geeft hoboles en samenspel. Op jonge leeftijd begon ze met blokfluitles en dat heeft ze zes jaar gedaan. Daarna werd ze betoverd door de klanken van de hobo. Een heel apart blaasinstrument met een rietje. Na twee jaar les mocht ze al meespelen in een groot symfonieorkest. Leuk was dat! In Maastricht heeft ze aan het conservatorium les gehad van Peter Steyvers; hij speelde eerste hobo bij het Limburgs Symfonieorkest (nu philharmonie zuidnederland). In die tijd speelde ze in een blaaskwintet en het harmonieorkest van het conservatorium en bij nog een harmonieorkest in Maastricht. Bij dat harmonieorkest in Maastricht kreeg ze een althobo te leen en dus speelt ze daar nog steeds. Verder speelt ze nu ook nog in een dubbelkwintet, dat wil zeggen een ensemble met tien blazers.

 • Evert Hoedt

  Evert Hoedt studeerde in 1992 af als klassiek saxofonist aan het conservatorium in Maastricht.

  Hij heeft lange tijd les gegeven aan het Kunstencentrum Jeruzalem in Venray en aan het centrum voor pop en jazz in Eindhoven. Op dit moment speelt hij in diverse bands: Little Steve & the Big Beat, The Electrophonics, Tinez Roots Club, Fez & the Furious, the Dibs en The Pick Up Service. Ook heeft hij gespeeld op diverse podia en festivals in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Engeland en Malta. Verder heeft hij gespeeld met o.a. Mike Sanchez, the Dell Satins, Mike Morgan, André Rieu, Nico Duportal, Kat Riggins en anderen.

   

 • Ewelina Peeters-Krysiak

  Ewelina is geboren in Polen en speelt sinds haar zevende jaar viool. Op haar 19e kwam ze naar Nederland om viool te gaan studeren bij Robert Szreder aan het conservatorium in Maastricht. Na het afronden van deze studie is ze privéles gaan geven, maar vooral ook veel gaan spelen. Zo speelt ze al heel wat jaren als violiste in Guido’s Orchestra waarmee ze vrijwel alle Symphonica in Rosso shows heeft gespeeld. Ze heeft daardoor met heel wat grote namen op het podium mogen staan, zoals Lionel Ritchie, Diana Ross, Doe Maar, Anouk en Simply Red. Ook werkt Ewelina als studiomuzikant voor cd-producties van bijvoorbeeld Afrojack, Herberg de Troost, Nick & Simon, Ntjam Rosie en veel meer muzikanten. Sinds september 2017 geeft ze met veel plezier vioolles bij  ECI cultuurfabriek.

 • Floor Geerlings

  Floor Geerlings is van kinds af aan altijd al creatief bezig geweest. Breien, haken, borduren, knippen, plakken en knutselen. Haar oudtante leerde het haar allemaal.
  Na de opleiding Commercieel Management, bleef de passie voor mode kriebelen.

  Floor volgde de opleidingen: Fashion Retail Management en Luxury Brand Management in Dubaien Textielwarenkennis bij Detex in Doorn. Vervolgens besloot ze de opleiding Modeontwerper te volgen in Hasselt (België). Haar eindcollectie stond geëxposeerd bij MIAH in Hasselt in 2019.

  Floor startte ook een bedrijf in textielproducten met gepersonaliseerde bedrukkingen, onder de naam Floor & Nellie. Daarnaast is ze mede-eigenaar van het familiebedrijf, tankstation en zonnestudio inReuver.

  Ze geeft workshops op scholen en bso’s en bij ECI cultuurfabriek.

  In haar vrije tijd doet ze alles wat creatief is, het liefst zit Floor achter de naaimachine.

 • Ger Reijnders

  Ger Reijnders geeft al bijna 30 jaar les op groot koper. Dit is een verzamelnaam voor alle grootkoper-instrumenten waaronder trombone, bariton, tuba en bastuba. Hij is in 1988 afgestudeerd als klassiek trombonist en staatsexamen tuba. Zoals velen is hij als trombonist begonnen bij harmonie St. Gertrudis Beesel, waar hij een geweldige tijd heeft gehad en besmet is met het koperblaasvirus. Ger is verder trombonist geweest bij het Nationaal Jeugdorkest, bij de EJA bigband nu (Score Jazz Orchestra) en lid geweest bij Brasscinq (prof. Koperquintet).

 • Godelieve Meijers

  Godelieve Meijers is in 2020 afgestudeerd aan ArtEZ te Arnhem. Ze werkt als theatermaker, makend speler en theaterdocent en is daarbinnen altijd op zoek naar verbinding. Verbinding tussen mensen en hun verschillende perspectieven. In de zomer van 2021 maakte ze de voorstelling ‘LEUN’ met Elky Rosa Gerritsen, een fysiek avontuur in afhankelijkheid, waar ze ook in speelde. Daarnaast speelde ze in de zomer van 2021 in ‘Hokjesdenken’ van TG greppel. In 2020 maakte de jonge ambitieuze maker tijdens corona een voorstelling in Maastricht met 8 spelers tussen de 16 en 26 jaar oud.

  Godelieve heeft een jaar stage gelopen als regieassistent bij de productieklas In Den Haag op rabarber en gaf een jaar les op de mbo-opleiding Drama Artiest. Ze geeft verschillende workshops en lessen in Nijmegen en Roermond. Met haar enthousiasme neemt ze haar spelers mee. Door coachende vragen te stellen blijft ze bij de ander en streeft ze er altijd naar het mooiste uit haar spelers te halen.

 • Goof Veelen

  Goof Veelen is geboren en getogen in het prachtige Posterholt en speelt sinds zijn zesde gitaar. Hij heeft in Tilburg en Heerlen een opleiding gevolgd tot uitvoerend musicus en speelt in verschillende bands, waar onder Promilaasj, VOLBEER en Phantom Elite, waarmee hij van Londen tot Parijs op de planken heeft gestaan. Naast optreden en andere muzikale bezigheden, is Goof sinds 2017 werkzaam als gitaardocent en bandcoach bij  ECI cultuurfabriek; iets wat hij met ontzettend veel plezier doet! Hij is goed thuis in de meeste genres en stijlen; met als expertise pop- en rockmuziek.

 • Gwain van der Meulen

  Gwain heeft 3 jaar Audio-Visuele vormgeving gestudeerd op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en daarna in Maastricht de Docent Beeldende kunst richting afgerond.Hij gaf tijdens zijn studie filmlessen aan 1e en 2e jaars studenten van de kunstacademie.

 • Henriette Jeurissen

  Henriëtte Jeurissen is geboren en getogen in Roermond. Na de pedagogische academie vervolgde ze haar opleiding als beeldend docent textiele werkvormen en handvaardigheid in Nijmegen. Vanaf 1990 geeft ze naast projecten en workshops (op scholen zoals kunst op school en de verlengde schooldag, in buurthuizen en bij de kinderopvang) de cursus keramiek voor kinderen en jeugd en de cursus beeldende vorming. Eerst bij het Centrum voor de Kunsten en bij ECI cultuurfabriek.

 • Ilona Tychon

  In 2007 studeerde Ilona af als Master of Arts aan de Media & Design Academie te Genk. Met als studierichting fotografie proefde ze ook aan grafisch ontwerp, film, animatie en productdesign. Met keuzevakken als bedrijfsbeheer en de initiële lerarenopleiding breidde ze haar vakkennis verder uit en behaalde ze haar 2e graads onderwijsbevoegdheid. 

  Ze werkt als fotograaf en grafisch vormgever in haar studio in Roosteren en geeft creatieve workshops en cursussen voor groepen, maar ook individueel. Onderwerpen die aan bod komen zijn fotografie, Adobe Photoshop, Adobe InDesign, Adobe Illustrator, Stop Motion etc. Dit doet ze niet alleen in haar studio, maar ook voor verschillende CVO’s in België, basis- en middelbare scholen, bij de ECI cultuurfabriek, en op locatie. Ook restaureert ze foto’s en maakt ze gepersonaliseerd rouwdrukwerk voor uitvaartbedrijven. Deze combinatie vind zij fijn en dankbaar werk. 

  Daarnaast speelt Ilona draailier bij de band Helleveag en is ze opname- en gastmuzikant bij het project Theigns & Thralls van Kevin Ridley (Skyclad). 

 • Imants Ancans

  41 jaar geleden, in september 1980, werkte Imants Ancans voor het eerst met een pottenbakkers draaischijf en hij doet dat met veel plezier nog steeds. Hij houdt ervan de grenzen van zijn fantasie en de mogelijkheden van het materiaal op te zoeken en een eigentijds element toe te voegen aan de lange traditie van keramisch werken. Werken met een medium dat nog een renaissance doormaakt. Imants creëert graag met steen, aardewerk, Raku en porselein. Zo’n grote verscheidenheid aan materialen geeft bijna oneindige mogelijkheden voor het creatieproces, omdat ieder type of mix van klei zijn eigen speciale karakteristieken heeft. Hij geniet van het experimenteren met vormen en oppervlaktes gedurende het hele proces van gooien, bouwen, trimmen, snijden, glaceren en branden.
  Imants heeft op de Latvian Art Academy keramiek gestudeerd en een master behaald in Raku technieken en Kunstgeschiedenis en heeft langere tijd gewerkt als hoofd van de afdeling Keramiek van de Craft school in Letland. Sinds 2016 is Imants lid van de Keramiek Kring Limburg en neemt hij regelmatig deel aan keramiektentoonstellingen. Naast docent bij ECI werkt Imants momenteel ook als keramiekdocent bij het Keramiek Centrum Tiendschuur in Tegelen en De Wiele Creatief in Geldrop. Op www.imantsancans.com vind je een impressie van zijn werk.

 • Janneke Albers

  Janneke Albers studeerde in 1998 af als actrice en Docent Drama aan de Hogeschool voor de Kunsten van Amsterdam. Na haar afstuderen ging Janneke met veel plezier aan de slag als speler en regisseur voor verschillende theatergroepen. Vanaf 2002 werkte Janneke als docent drama voor de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, waar ze lesgaf aan tweede- en derdejaars studenten van de Academie voor Theater en Dans. Daarnaast gaf ze les aan kinderen en jongeren op scholen en op jeugdtheaterscholen in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. In 2009 richtte zij haar eigen theaterschool op in Amsterdam: de Jeugd Theaterkamer. Bij De Jeugd Theaterkamer krijgen kinderen en jongeren les in toneelspelen en in acteren voor de camera.  

  In de lessen van Janneke staat spelplezier voorop. Ze creëert een veilige, inspirerende en gezellige lesomgeving waarbinnen kinderen en jongeren hun theatervaardigheden en sociale vaardigheden optimaal kunnen ontwikkelen en hun creativiteit kunnen ontplooien. Leerlingen leren zich spelenderwijs presenteren aan een publiek en ontwikkelen daarbij zelfvertrouwen en overtuigingskracht. Janneke is een ervaren, professionele en betrokken docent die haar leerlingen leert om zich op een authentieke, expressieve manier uit drukken. Ze geeft lessen waar kinderen en jongeren met veel plezier naar toegaan en met nog meer plezier vandaan komen!  

  Janneke verhuist deze zomer met haar man van het drukke Amsterdam naar het gemoedelijke Sint Odiliënberg waar ze geboren en getogen is. Ze verheugt zich enorm op de toneellessen die ze mag gaan geven bij ECI! 

 • Janneke Giesbers

  Haar hoofdvakstudie dwarsfluit volgde Janneke Giesbers bij Hanni Barendrecht en Leon Berendse aan het Conservatorium van Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Na het behalen van het bachelordiploma Docerend musicus en Kamermuziek, volgde Janneke de masterstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen bij Peter Verhoyen met als hoofdvak piccolo. Ze is bij diverse muziekscholen en verenigingen werkzaam als dwarsfluit-, piccolo- en theoriedocente. Ook de pijperfluit is niet vreemd voor haar; dit instrument beheerst ze tot in de puntjes.

 • Janneke Teunissen

  Janneke maakt haar hele leven al muziek. Haar debuut maakte de zangeres en gitariste in poppunk trio “Chekered” waarmee ze de Best Song Award won. Daarna ging ze solo verder onder de naam ” Jane Who” waarna ze dezelfde award won. Janneke is afgestudeerd aan de Rock City Institute in Eindhoven om daarna verder te gaan aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam waar ze ook de kunst van het lesgeven en het bandcoachen onder de knie kreeg. Ook doet Janneke de backingvocals van diverse artiesten en schrijf ze nummers voor anderen. Met haar eigen band ” SugarPunch” treedt ze op en sinds kort mogen we Janneke ook verwelkomen als docent van ECI Rockschool.

 • Jean-Pierre Steijvers

  Jean-Pierre Steijvers heeft hoofdvak orgel, piano en kerkmuziek gestudeerd aan het Conservatorium van Maastricht en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Daarnaast heeft hij diverse masterclasses bij gerenommeerde organisten gevolgd. Hij was prijswinnaar van orgelconcoursen in Dublin, Luzern, Chartres, Kaliningrad en winnaar van de ‘Moscow Philharmonic Society Special Award’. Sinds mei 2004 is hij benoemd tot ‘Organiste-Titulaire’ van de St. Christoffel Kathedraal te Roermond en van het Louvigny/ Robustelly/ Verschueren-orgel in de Caroluskapel van het voormalig Groot Seminarie van het Bisdom Roermond. Daarnaast is hij docent orgel, piano en muziektheorie aan ECI cultuurfabriek te Roermond. Jean-Pierre geeft vele concerten in Europa, Japan en de USA en in de belangrijkste concertzalen van geheel Rusland. Hij werkte samen met gerenommeerde dirigenten als Ed Spanjaard, Vladimir Askenazy, Edo de Waart, Paul Goodwin, Rizzi Brignoli en Kynan Johns. Verder is Jean-Pierre artistiek adviseur van de Stichting Orgelkring Roermond (www.orgelkringroermond.nl) en is hij sinds 2017 als docent orgel verbonden aan The Moscow Gnessin Summer School.

 • John Wassen

  John Wassen, geboren in Reuver, heeft al van jongs af aan een passie voor alles wat met drums, percussie en slagwerk te maken heeft. Hij studeerde af aan het Conservatorium in Maastricht, als bachelor en master drums en percussie, met als bijvak klassiek slagwerk.

  John is al geruime tijd werkzaam als docent, voorheen bij Centrum voor de Kunsten Roermond en sinds 2012 bij ECI Cultuurfabriek. Daar is hij docent muziek (drums, percussie, slagwerk) en lid van het ECI Rockschool-team.

  Je kunt bij John voor veel muziekstijlen terecht. Van pop, rock, funk, jazz tot Latin. Maar ook voor  specialistische items zoals: improvisatie, rudimental drumming, Moellertechniek, open-handed playing of brushes. Verder is John gespecialiseerd in Zuid-Amerikaanse Latin percussie zoals conga’s, timbalen, cajón en Braziliaanse (samba)percussie. John is ook als sessiemuzikant actief en hij speelt als percussionist bij onder andere Beats & Boogies.

  Een echte allrounder dus!

 • Jolanda Wolters

  Jolanda Wolters studeerde fagot en piano aan het Maastrichts conservatorium. In 1993 behaalde ze haar diploma docerend musicus fagot bij Adrie Bisschop. Ze vervolgde haar studie bij Johan Steinmann aan het Koninklijk conservatorium te Den Haag, alwaar ze in 1996 haar diploma uitvoerend musicus behaalde. Ze speelde tijdens haar studie enkele jaren bij het Nationaal Jeugd Orkest.
  Sinds 1993 is ze als plaatsvervangend eerste fagottiste verbonden aan het Limburgs Symfonie Orkest, tegenwoordig de philharmonie zuidnederland. Verder remplaceert ze regelmatig bij diverse orkesten. Ook is ze actief bij kamermuziekensembles en doceert ze enthousiaste amateur fagottisten. Als pianiste vormt ze samen met zangeres Willeke Simons een vast duo.

 • Lobke Houkes

  In 2019 studeerde Lobke af aan de opleiding decor- en kostuumontwerp aan de toneelacademie Maastricht. Aansluitend besloot ze nog een tweejarige studie tot docent beeldende kunst te volgen. In de zomer van 2021 start ze haar Master Kunsteducatie aan de FHK in Tilburg.
  Lobke heeft ervaring op verschillende niveaus. Zo geeft ze naailes en workshops op het basisonderwijs, stond ze voor de klas op het middelbaar onderwijs en gaf ze tijdelijk les op de opleiding vaktherapie aan het hbo.
  Buiten haar werk als docent is ze werkzaam als decor- en kostuumontwerper en maakt ze haar eigen voorstellingen. Ze is een allround docent die zich thuis voelt in verschillende beeldende afdelingen.
  In haar werk combineert ze haar liefde voor theater en beeldende kunst om te komen tot een samensmelting van verschillende disciplines.

 • Lotte Slangen

  Lotte Slangen is geboren in 1995 in Heerlen, opgegroeid in Hulsberg, en inmiddels woonachtig in Tilburg, waar ze in 2017 afstudeerde aan de Rockacademie. Vanaf 2015 geeft ze les op diverse muziekscholen in Nederland. Met haar eigen band MADOUX stond ze op verschillende festivals en in de finale van bandwedstrijd Nu of Nooit eindigde ze op een tweede plek.  Verder is Lotte werkzaam als bandcoach en is ze zangeres bij uiteenlopende muzikale projecten. Haar zangtechnische achtergrond ligt bij CVT (Complete Vocal Technique van Cathrine Sadolin).

 • Marc Knoben

  Marc Knoben studeerde aan het conservatorium Maastricht docerend en uitvoerend musicus en werkt sindsdien (1991) als docent muziek bij ECI Cultuurfabriek en de Stichting Muziekschool Kerkrade.
  Bij ECI Cultuurfabriek geeft Marc de vakken keyboard, accordeon en piano-pop.

  Naast deze bezigheden is Marc ook werkzaam als componist/arrangeur en sessiemuzikant (studio/theater).

 • Marielle van der Schrier

  Mariëlle van der Schrier is mode- en hoedenontwerper en werkt voornamelijk met duurzame materialen. Mariëlle is werkzaam in haar atelier/soulstore in Venlo waar haar duurzame hoedenlabel The Coloured Motion, slow fashion en duurzaam design wordt verkocht. Haar initiatief om het Duurzaam Modeatelier op te zetten, komt voort uit haar belangstelling om verantwoording te nemen voor je leefomgeving en omdat zij het altijd interessant heeft gevonden om van iets ouds iets nieuws te maken. Haar vooropleiding is de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, waar zij na het afstuderen voor masterclasses ‘Hatdesign’ naar London en Parijs is geweest.

 • Mariette Kessels

  Mariëtte Kessels studeerde piano aan het conservatorium in Maastricht bij Joop Celis en behaalde in 1989 haar diploma Docerend Musicus. Sinds 1989 geeft ze les; vanaf 1991 bij het Centrum voor de Kunsten daarna bij ECI cultuurfabriek. Daarnaast werkt Mariëtte als organist, begeleider van koren en begeleider van solisten. In 2007 is ze begonnen met het geven en ontwikkelen van de cursus Toveren met Klanken, muziekles voor kinderen 4-6 jaar.

 • Marjolein Jeurissen

  Van kleins af aan was Marjolein al met muziek in de weer. Zo speelt ze al sinds kind bij de Koninklijke Harmonie van Thorn bij het slagwerk en zong ze altijd met veel plezier. Op die manier ontdekte ze dat het ontzettend leuk is om samen muziek te maken. Dat is ook het belangrijkste wat ze graag mee wil geven aan alle kinderen die ze lesgeeft; contact maken in het muziek maken en jezelf kunnen uiten door middel van muziek. In 2019 studeerde Marjolein af aan het Conservatorium Maastricht als Docent Muziek. Tijdens haar afstudeerstage verdiepte ze zich in Peutermuziek. Na haar opleiding is ze dan ook op verschillende plekken aan de slag gegaan als Peutermuziekdocent. Daarnaast geeft ze op meerdere basisscholen en verenigingen muziekles.

 • Michel Govers

  Al van jongs af aan is hij gefascineerd door het tekenen. Alles wat hij zag werd vastgelegd op papier. Al geruime tijd illustreert hij voor verschillende opdrachtgevers, van cartoons tot karikatuur tot portret. Hij heeft gestudeerd aan de Hogeschool voor kunsten in Tilburg en heeft daar zijn 1e graad bevoegdheid gehaald.

 • Nikie van den Heuvel

  In 2005 behaalde Nikie haar diploma Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Kunstacademie in Maastricht. Sinds die tijd staat ze voor de klas als docente Kunst in het voortgezet onderwijs. Haar passie voor interieurvormgeving en design kan ze kwijt in het ontwerp- en adviesbureau GRiP waarin ze sinds 2019 ondersteunt bij diverse projecten. Sinds 2022 is ze, naast coördinator van de beeldend afdeling bij Eci, ook docent bij de vooropleiding van de kunstacademie.

 • Patrick Spelthaen

  Op 9-jarige leeftijd begon Patrick op bugel, later kwam daar ook trompet bij. Hij is eerste trompettist bij de Douane Harmonie Nederland, waar hij ook ruim 10 jaar als tweede dirigent heeft gefungeerd. Als freelance muzikant speelt hij bij diverse professionele orkesten. Op het gebied van kamermuziek is Patrick actief bij koper kwintet Southern Brass en andere samenstellingen. Verder speelt hij graag blaasmuziek met Blech Mich en treedt hij ook regelmatig op als solist bij bruiloften en uitvaarten. Ook is hij dirigent bij diverse orkesten.

 • Patty Bellel

  Patty Bellel is geboren in Surabaja, Indonesië en woont in Venlo. Ze heeft een pedagogische achtergrond en is sinds 1997 verbonden met het Centrum voor de Kunsten te Roermond,  tegenwoordig ECI cultuurfabriek. Patty is opgeleid door verschillende djembe folas (meester drummers) uit West Afrika (zoals Famadou Konate en Ponda O Bryan). Ze heeft tien jaar  bij de gerenommeerde dans en percussie groep Idon! gespeeld en daarna tien jaar jaren bij Dalaba (ze maken een cross over van diverse muziekstijlen, met als basis de westafrikaanse muziek en veel gebruikmakend van de balafoon). Sinds 2000 werkt ze als  zelfstandige onder de naam Fote-Idon en geeft lessen en workshops op scholen en aan bedrijven.

  Sinds 2005 werkt ze samen met Toettouttheater (Antoinette Thiery, tevens danseres van Idon!) en verzorgt ze theatervoorstellingen voor de allerkleinsten met muziek , zoals Toeta,  een Afrikaans sprookje voor de allerkleinsten. Momenteel ontwikkelt Toettouttheater de voorstelling PerZaDa, een Indonesisch sprookje met percussie, zang en dans.Daarnaast geven Patty en Antoinette cursussen en workshops Afrikaanse dans met live muziek voor volwassenen en voor kinderen.

 • Paul Bouten

  Paul Bouten studeerde klassiek slagwerk en drums aan het conservatorium in Maastricht, waar hij les kreeg van Werner Otten, Hay Beurskens, Pieter Jansen, Ruud Wiener en Chris Dekker. Ook volgde hij cursussen in latinpercussie, en het bespelen van de conga’s. In beide werelden van klassieke en lichte muziek voelt hij zich helemaal thuis. Of het nu gaat over een paukenpartij in een symphonie van Beethoven, een ingewikkeld marimbastuk met vier stokken, een improvisatie op de vibrafoon, ragtimes op de xylofoon, klassiek trommelen of in een echte drumline of bij de schutterij, de klassieke accessoires in een slagwerksectie, drummen in een jazzcombo, pop of rockband, conga’s, bongo’s en andere percussie-instrumenten op de traditionele manier; alles kan bij Paul geleerd worden op een behoorlijk niveau.

 • Paula Crasborn-Mooren

  Jong geleerd is oud gedaan. Paula Crasborn-Mooren speelt al vanaf haar tiende piano. Ze begon met klarinet toen ze 15 jaar was. Ze heeft klarinet gestudeerd aan het Conservatorium in Tilburg en speelt in ensembles en als soloklarinettiste bij Harmonie St. Michaël van Thorn. Daarnaast is lesgeven haar passie. Ze werkt bij ECI cultuurfabriek en runt een eigen klarinetschool. In haar lessen vindt ze het bevorderen van speelplezier en muzikaliteit erg belangrijk. Met haar leerlingen neemt ze vaak deel aan voorspeeldagen bij ECI cultuurfabriek, maar ook daarbuiten. Dat vindt zij mooie momenten om naar toe te werken en je spel te verrijken in een groep. Veel van haar leerlingen spelen ook op solistenwedstrijden en winnen dan vaak een prijs.

 • Peter Hermesdorf

  Peter Hermesdorf studeerde saxofoon aan het conservatorium in Maastricht en behaalde in 1993 zijn diploma Docerend Musicus en in 1995 Uitvoerend Musicus. Peter geeft sinds 2000 saxofoonlesssen in de ECI cultuurfabriek. Verder speelt hij regelmatig in allerlei ensembles, bands en orkesten in binnen- en buitenland. Ook brengt hij regelmatig zijn eigen composities ten gehore in diverse settings en is hij veelvuldig actief als studio- en sessiemuzikant.

 • Radomir Vasiljevic

  Radomir Vasiljević is klassiek gitaar afgestudeerd aan het conservatorium van Belgrado. Als klassieke gitarist won hij vijf internationale prijzen op concoursen in Italië, Griekenland en Tsjechië. Tijdens zijn studie was hij ook bezig met zijn eigen muziek met veel invloeden van flamenco. Het album ‘Six strings and a piece of wood’ werd uitgebracht in 2008.
  Na zijn studie is hij naar Nederland verhuisd waar zijn carrière een nieuwe wending heeft gekregen. Hij heeft een Balkanorkest opgericht (Radomir Vasiljević and his Balkan Orchestra) dat nog steeds succesvol door het hele land speelt.

 • Ralf Schreurs

  Ralf Schreurs groeide op in een muzikale familie en begon bij Fanfare Concordia Ittervoort bugel te spelen. Op zijn 15e levensjaar stapte hij over op Euphonium en dit bleek een beter keus te zijn. Ralf ging na zijn middelbare school studie naar het Conservatorium en studeerde daar Docent Muziek en de Bachelor en Masterstudie op Euphonium bij Hans Nickel en Renato Meli. Na het behalen van zijn Master diploma op Euphonium ging hij spelen in het Trompetterkorps van de Marechaussee en daarna bij Fanfare Bereden Wapens. Naast zijn werkzaamheden bij defensie geeft hij les aan de muziekscholen Myouthic te Thorn en het RICK te Weert. Ralf rondde zijn directiestudie af in juni 2018 en heeft momenteel het Veldhovens Muziek Korps en Harmonie St. Catharina Leunen onder zijn leiding.

 • Renier Scheepers

  Renier Scheepers speelt sinds z’n achtste de hoorn. De passie voor dit prachtige instrument is na 30 jaar onveranderd groot en hij brengt dit op enthousiaste wijze over op de cursist. Muziek is hem met de paplepel ingegoten: z’n vader was ook musicus en na z’n opleiding via Harmonie Lentekrans Linne is hij op zijn 18e toegelaten tot het conservatorium Maastricht. Van Prof E. Penzel en Prof. W. Sanders heeft hij het vak geleerd. Tijdens en na zijn studie is hij zeer actief geweest als orkestmuzikant in onder andere Symphonie Orchester Münster en later als remplaçant in vrijwel alle Nederlandse symfonieorkesten. Ook werd en wordt hij veel gevraagd uit te helpen in diverse harmonieen en fanfareorkesten in de regio. Het mooist vindt hij toch om deze praktijkervaring mee te kunnen geven aan jong en oud en aangezien hij sinds zijn studententijd altijd al leerlingen aan huis had, werd hij steeds meer gevraagd hoornisten te gaan opleiden. En wat is er nou mooier dan dat.

 • Richard Didden

  Richard is een veelgevraagd trompettist bij nationale en internationale bands, bigbands en symfonische orkesten. Hij was hoofdtrompet in het orkest van The Night of the Proms. Richard heeft de wereld rondgereisd en gewerkt met sterren als Seal, Eros Ramazotti, Sinéad O’Connor en vele anderen. Na aanvankelijk klassiek trompet te hebben gestudeerd aan het Conservatorium van
  Maastricht en zich te kwalificeren als docent klassiek trompet, studeerde hij ook jazz met de nadruk op leadtrompet. In de afgelopen 25 jaar heeft Richard in zijn eigen ’trompettenschool’ talloze jonge musici opgeleid, van wie velen zijn uitgegroeid tot professionele trompettisten.

 • Rik Knarren

  Rik Knarren studeerde als hoofdvak trompet en piano aan het conservatorium van Maastricht en voltooide daar zijn Bachelor-opleiding in 1998. Daarna voltooide hij zijn Master aan het Sweelinck conservatorium te Amsterdam.
  Tijdens zijn jeugd maakte Rik deel uit van het Nationaal Jeugd Orkest, de vermaarde Europese jeugdorkesten, het Gustav Mahler Jugend Orchester en als solo trompettist bij het European Union Youth Orchestra. Bij deze orkesten speelde hij mede onder leiding van Claudia Abbado, Bernard Haitink en Colin Davis.
  Vanaf 1999 tot 2013 was Rik verbonden als solo trompettist aan het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum, waaronder het Radio Symfonieorkest, de Radio Kamer Filharmonie en het Radio Filharmonisch Orkest. Ook is Rik werkzaam geweest bij diverse toporkesten zoals o.a. het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.
  Docerend is Rik, naast privé-leerlingen, verbonden geweest als inval-docent aan het Conservatorium van Amsterdam, Den Haag en Maastricht.

 • Rini Ronckers

  Rini is afgestudeerd aan de Stadsacademie Maastricht, afdeling sieraadvormgeving. Daarna heeft ze de opleiding glaskunst gevolgd aan het IKA in Mechelen, België. Geregeld neemt ze deel aan cursussen en workshops om haar kennis wat betreft technieken en materiaal uit te breiden. Sinds 1991 geeft Rini al cursussen; voorheen aan het Centrum voor de Kunsten Roermond en nu bij ECI cultuurfabriek. Tevens heeft ze les gegeven aan Kunsten Centrum Venlo en het IKA in Mechelen, België. Haar eigen werk bestaat uit unica sieraden, objecten en installaties. Het werk heeft vaak een thema zoals de positie van de vrouw in de samenleving, de mens en soms gaat het puur om de vorm. Kenmerkend in haar werk is de combinatie van materialen, bijvoorbeeld metaal met glas of glas met textiel. Rini exposeert regelmatig werk. Haar werk was te zien in diverse tentoonstellingen in Nederland, België, Duitsland, Finland. Op www.rinironckers.nl kun je haar werk bekijken.

 • Roeland Ruijsch

  Van jongs af aan, wist Roeland Ruijsch dat de enige manier om van zijn leven te genieten door middel van het maken van muziek was. Na het Conservatorium van Maastricht en Muziek-technologie in Hilversum, heeft hij er hard aan gewerkt om dit leven concreet te maken. De afgelopen 20 jaar heeft hij met meerdere artiesten, media en reclame bedrijven uit binnen en buitenland succesvol samengewerkt. Veel van zijn tracks en liedjes zijn gebruikt in advertenties wereldwijd en Amerikaanse TV shows zoals: “Pretty Little Liars”,“Keeping Up With The Kardashians”, “Disney”, verschillende reclames, waaronder Coca Cola. Naast songwriting en produceren is Roeland Ruijsch al 30 jaar professioneel gitarist in verschillende bands als Fromusa, Sniffer en heeft bij verschillende professionele Van Den Ende musicals, zoals Mamma Mia, gespeeld.

 • Ruth Houkes

  Sinds 2003 geeft Ruth glazenierlessen. Eerst aan het Centrum voor de Kunsten en sinds 2011 aan de ECI cultuurfabriek. Naast docent is ze zelfstandig kunstenaar. Haar werk is ook regelmatig te zien tijdens exposities in diverse galeries en op haar site kun je haar werk bewonderen, www.glasinuitvoering.nl.

 • Ruud Smeets

  Ruud Smeets heeft aan het conservatorium in Maastricht accordeon, electronisch orgel en keyboard gestudeerd. In 1988 en ’89 behaalde hij hiervoor de bijbehorende diploma’s Docerend Musicus. In 1997 heeft Ruud te Hilversum het staatsexamen Piano Lichte Muziek behaald. Hij geeft aan diverse muziekscholen van Brabant tot Zuid Limburg al 33 jaar les in piano pop/ jazz, keyboard, accordeon en bandcoaching in pop en jazzcombo’s. Ook heeft hij jarenlang de Artamuse Big Band gedirigeerd in Beek. In september 2020 heeft hij een eigen bedrijf opgestart Blue Keys , waarmee hij piano- en keyboardles geeft in de omgeving van  Geleen en Beek. Als pianist heeft Ruud bij diverse big bands en jazzcombo’s en een fusionband gespeeld. Momenteel heeft hij samen met saxofonist Lucas Schellens het jazzduo Two on the Swing. En met violist Reinder Eggen het jazzduo All the Things we are.

 • Sara Noordkamp

  Al sinds haar 8ste jaar is Sara verslingerd aan de cello en is hij altijd haar grote vriend gebleven. Ze begon op de muziekschool in Heerlen en Sittard en behaalde daarna haar  bachelordiploma als docerend en uitvoerend musicus bij Mirel Iancovici aan het conservatorium van Maastricht. Vervolgens heeft ze nog verder gestudeerd aan het conservatorium van Tilburg, allerlei masterclasses gevolgd en daar haar masterdiploma behaald, waar ze zich vooral toegelegde op kamermuziek in het spelen in een strijkkwartet.
  Sara speelt graag en regelmatig tijdens concerten in diverse orkesten en kamermuziekformaties zoals strijkkwartet, pianotrio, cello duo en solo. En ze is al jaren actief om haar missie en passie, ‘het leren bespelen van de cello’ door te geven aan kinderen en volwassenen. Zowel vanuit haar huis in Maastricht, maar ook op een aantal muziekscholen in de regio zoals een muziekschool in Duitsland, de muziekschool van de United World College Maastricht en ‘Myouthic’, de muziekschool van Sittard-Geleen en Beek.

 • Sjef Berkers
 • Sjuuls Oonk

  Krabbeltjes, puntjes, gezichtjes, streepjes, figuurtjes of een filmstill uit een doodnormale dag. Dat is hetgeen wat je vaak in schriftjes verbergt. Zo ook bij Sjuuls! Ze is gefascineerd door de kracht van lijnen of vlakken om zomaar tot ‘iets’ te komen. En wie weet is het wel meer dan iets! Heerlijk om dit samen te ontdekken, vindt Sjuuls.

 • Tinne Vroonen

  Tinne volgde glaskunst aan het IKA Mechelen, België. Ze is gespecialiseerd in glasgravure en verwerkt deze in handgeschept papier om zo sculpturen met verhalen te creëren, meestal gecombineerd met nog andere glastechnieken. Ze volgt regelmatig workshops om zich verder in de verschillende glastechnieken te verdiepen. Haar werk is regelmatig te zien op tentoonstellingen. Tinnevroonen.be

terug naar boven