Docenten

 • Arjen Bakermans

  Arjen werkt als beeldhouwer/ keramist in opdracht en in vrije productie. Ook geeft hij creatieve workshops en keramiekcursussen voor groepen in zijn atelier in Swalmen, bij ECI cultuurfabriek in Roermond en bij Kunstencentrum Jerusalem in Venray.

 • Bart van Buggenum

  Tijdens zijn studie aan de Fontys Sporthogeschool te Sittard kwam Bart in aanraking met de mondharmonica, oftewel de bluesharp. Hij oefende iedere minuut die hij vrij had op het instrument en ging helemaal op in alle oefeningen en boeken die hij erover las. Een jaar later kwam Bart op zijn stageplek per toeval iemand tegen die een mondharmonicaspeler zocht voor in een band. Hij heeft deze uitdaging aangenomen en kwam erachter dat dit was wat hij wilde. Bart vond het zo tof dat hij ook nog de ‘blues’ ging zingen. Deze band heette ‘Kings’ Size 43’. Na 1,5 jaar stopte de band helaas.

  Later startte Bart zijn bedrijf ‘Bluesharp I.n.c. Mondharmonica lessen en workshops’ en begon ook weer als zanger en mondharmonica speler bij ‘The PinPins, Rhythym & Blues’. In de daaropvolgende periode kwamen er enkele mooie gebeurtenissen op zijn pad. Zo heeft hij i.s.m. Stichting Vrolijkheid en Jos Netto enkele muziekprojecten gedaan waarbij ze met inwoners van het AZC in Echt te horen zijn en speelde hij mee bij de COWPUNK band CUDA waarmee ze de finale van ‘Nu Of Nooit’ hebben gehaald en een toffe CD hebben opgenomen. Nu probeert Bart zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de mondharmonica om zo zijn motto uit te dragen: “Iedereen aan de mondharmonica!”.

 • Don Possen

  Don is in 2014 afgestudeerd aan de Vakschool in Schoonhoven, daar behaalde hij zijn diploma tot edelsmid. In 2018 studeerde hij af aan de afdeling Autonome Beeldende Kunst. In 2019 behaalde hij zijn diploma Docent Beeldende Kunst en Vormgeving, beiden aan de Kunstacademie in Maastricht. Hij heeft interesse in allerlei ambachten. Naast edelsmeden houdt Don zich dan ook bezig met papier scheppen en analoge fotografie (anthotypie). Sinds 2019 werkt Don als edelsmid onder de naam ‘negentiennegentig’, klik hier om zijn werk als edelsmid te bekijken.

 • Dorine Heijltjes

  Dorine Heijltjes is geboren in 1991 in Heerlen, opgegroeid in Landgraaf, en momenteel woonachtig in Zwijndrecht. Na het afronden van de musicalopleiding in Tilburg in 2018 is zij direct aan de slag gegaan als musicaldocent en als vocal coach bij een musicalvereniging. Sinds 2019 geeft ze zanglessen en -workshops bij ECI cultuurfabriek en Muziekplein in Neer. Daarnaast is Dorine werkzaam als trainingsacteur en werkt als zangeres, actrice en maker aan verschillende muziektheaterprojecten. Ze blijft haar kennis in de zangstem en zangperformance verder ontwikkelen door verschillende trainingen en workshops te volgen. Dorine gaat graag met je aan de slag in verschillende genres, zoals musical, kleinkunst, pop en (licht) klassiek. Hierbij werkt ze naast zangtechniek en gezond stemgebruik ook aan performance en liedinterpretatie.

 • Dorothee v.d. Munckhof-v.d.Bercken

  Dorothée van den Bercken geeft hoboles en samenspel. Op jonge leeftijd begon ze met blokfluitles en dat heeft ze zes jaar gedaan. Daarna werd ze betoverd door de klanken van de hobo. Een heel apart blaasinstrument met een rietje. Na twee jaar les mocht ze al meespelen in een groot symfonieorkest. Leuk was dat! In Maastricht heeft ze aan het conservatorium les gehad van Peter Steyvers; hij speelde eerste hobo bij het Limburgs Symfonieorkest (nu philharmonie zuidnederland). In die tijd speelde ze in een blaaskwintet en het harmonieorkest van het conservatorium en bij nog een harmonieorkest in Maastricht. Bij dat harmonieorkest in Maastricht kreeg ze een althobo te leen en dus speelt ze daar nog steeds. Verder speelt ze nu ook nog in een dubbelkwintet, dat wil zeggen een ensemble met tien blazers.

 • Eva vd Kraan

  Eva van der Kraan heeft sinds 2014 een bachelor van de opleiding Muziektheater aan de Fontys Hogeschool op zak. Hiervoor volgde Eva een deeltijdopleiding aan de MusicAllFactory in Tilburg, stapte over naar de opleiding Muziektheater aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Ze besloot haar opleiding af te maken in Tilburg waar ze haar diploma behaalde. Eva is al jong op allerlei podia te vinden. Ze volgde dans- en pianoles en laat haar kunsten horen bij verschillende kinderkoren. Maar haar creativiteit was niet in een tak te vangen dus ging ze bij een plaatselijke toneelvereniging en volgde privé zangles. Dit alles inspireerde haar in haar jonge jaren zoveel dat ze besloot dit allemaal te combineren tot een professionele carrière.

  Eva beoefent musical en kleinkunst en zingt van pop- soulmuziek. Met haar rol als leadzangeres bij o.a. de band DaFunQ en in het entertainmentteam van Center Parcs deed ze veel live-ervaring op. Ze was op allerlei vlakken te zien als freelance zangeres. Eva zingt niet alleen maar werkt ook als actrice, o.a. voor Helder Theater. Tevens geeft Eva zangles en werkt ze als musicaldocent. Regelmatig verzorgt ze spel- en zangworkshops. Vanaf 2022 is Eva in verschillende theaters te zien als solist in Theatershow TIME met de Fanfare Korps Nationaal Reserve.

 • Ewelina Peeters-Krysiak

  Ewelina is geboren in Polen en speelt sinds haar zevende jaar viool. Op haar 19e kwam ze naar Nederland om viool te gaan studeren bij Robert Szreder aan het conservatorium in Maastricht. Na het afronden van deze studie is ze privéles gaan geven, maar vooral ook veel gaan spelen. Zo speelt ze al heel wat jaren als violiste in Guido’s Orchestra waarmee ze vrijwel alle Symphonica in Rosso shows heeft gespeeld. Ze heeft daardoor met heel wat grote namen op het podium mogen staan, zoals Marco Borsato, Lionel Ritchie, Diana Ross, Doe Maar, Anouk en Simply Red. Ook werkt Ewelina als studiomuzikant voor cd-producties van bijvoorbeeld Afrojack, Herberg de Troost, Nick & Simon, Ntjam Rosie en veel meer muzikanten. Sinds september 2017 geeft ze met veel plezier vioolles bij  ECI cultuurfabriek.

 • Ger Reijnders

  Ger Reijnders geeft al bijna 30 jaar les op groot koper. Dit is een verzamelnaam voor alle grootkoper-instrumenten waaronder trombone, bariton, tuba en bastuba. Hij is in 1988 afgestudeerd als klassiek trombonist en staatsexamen tuba. Zoals velen is hij als trombonist begonnen bij harmonie St. Gertrudis Beesel, waar hij een geweldige tijd heeft gehad en besmet is met het koperblaasvirus. Ger is verder trombonist geweest bij het Nationaal Jeugdorkest, bij de EJA bigband nu (Score Jazz Orchestra) en lid geweest bij Brasscinq (prof. Koperquintet).

 • Godelieve Meijers

  Godelieve Meijers is in 2020 afgestudeerd aan ArtEZ te Arnhem. Ze werkt als theatermaker, makend speler en theaterdocent en is daarbinnen altijd op zoek naar verbinding. Verbinding tussen mensen en hun verschillende perspectieven. In de zomer van 2021 maakte ze de voorstelling ‘LEUN’ met Elky Rosa Gerritsen, een fysiek avontuur in afhankelijkheid, waar ze ook in speelde. Daarnaast speelde ze in de zomer van 2021 in ‘Hokjesdenken’ van TG greppel. In 2020 maakte de jonge ambitieuze maker tijdens corona een voorstelling in Maastricht met 8 spelers tussen de 16 en 26 jaar oud.

  Godelieve heeft een jaar stage gelopen als regieassistent bij de productieklas In Den Haag op rabarber en gaf een jaar les op de mbo-opleiding Drama Artiest. Ze geeft verschillende workshops en lessen in Nijmegen en Roermond. Met haar enthousiasme neemt ze haar spelers mee. Door coachende vragen te stellen blijft ze bij de ander en streeft ze er altijd naar het mooiste uit haar spelers te halen.

 • Goof Veelen

  Goof Veelen is geboren en getogen in het prachtige Posterholt en speelt sinds zijn zesde gitaar. Hij heeft in Tilburg en Heerlen een opleiding gevolgd tot uitvoerend musicus en speelt in verschillende bands, waar onder Promilaasj, VOLBEER en Phantom Elite, waarmee hij van Londen tot Parijs op de planken heeft gestaan. Naast optreden en andere muzikale bezigheden, is Goof sinds 2017 werkzaam als gitaardocent en bandcoach bij  ECI cultuurfabriek; iets wat hij met ontzettend veel plezier doet! Hij is goed thuis in de meeste genres en stijlen; met als expertise pop- en rockmuziek.

 • Gwain van der Meulen

  Gwain heeft 3 jaar Audio-Visuele vormgeving gestudeerd op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en daarna in Maastricht de Docent Beeldende kunst richting afgerond.Hij gaf tijdens zijn studie filmlessen aan 1e en 2e jaars studenten van de kunstacademie.

 • Henriette Jeurissen

  Henriëtte Jeurissen is geboren en getogen in Roermond. Na de pedagogische academie vervolgde ze haar opleiding als beeldend docent textiele werkvormen en handvaardigheid in Nijmegen. Vanaf 1990 geeft ze naast projecten en workshops (op scholen zoals kunst op school en de verlengde schooldag, in buurthuizen en bij de kinderopvang) de cursus keramiek voor kinderen en jeugd en de cursus beeldende vorming. Eerst bij het Centrum voor de Kunsten en bij ECI cultuurfabriek.

 • Imants Ancans

  41 jaar geleden, in september 1980, werkte Imants Ancans voor het eerst met een pottenbakkers draaischijf en hij doet dat met veel plezier nog steeds. Hij houdt ervan de grenzen van zijn fantasie en de mogelijkheden van het materiaal op te zoeken en een eigentijds element toe te voegen aan de lange traditie van keramisch werken. Werken met een medium dat nog een renaissance doormaakt. Imants creëert graag met steen, aardewerk, Raku en porselein. Zo’n grote verscheidenheid aan materialen geeft bijna oneindige mogelijkheden voor het creatieproces, omdat ieder type of mix van klei zijn eigen speciale karakteristieken heeft. Hij geniet van het experimenteren met vormen en oppervlaktes gedurende het hele proces van gooien, bouwen, trimmen, snijden, glaceren en branden.
  Imants heeft op de Latvian Art Academy keramiek gestudeerd en een master behaald in Raku technieken en Kunstgeschiedenis en heeft langere tijd gewerkt als hoofd van de afdeling Keramiek van de Craft school in Letland. Sinds 2016 is Imants lid van de Keramiek Kring Limburg en neemt hij regelmatig deel aan keramiektentoonstellingen. Naast docent bij ECI werkt Imants momenteel ook als keramiekdocent bij het Keramiek Centrum Tiendschuur in Tegelen en De Wiele Creatief in Geldrop. Op www.imantsancans.com vind je een impressie van zijn werk.

 • Janet Schreurs

  Janet Schreurs is een gedreven theatermaker en theaterdocent. Ze rondde in 2015 de opleiding Docent Theater af aan de hogeschool voor de kunsten ArtEZ in Arnhem, waarna ze zich specialiseerde in community art en ze verschillende theaterproducties regisseerde. Daarnaast werkte Janet als theaterdocent en cultuurcoördinator op verschillende scholen in het voortgezet onderwijs. In 2019 haalde ze haar Master in Education aan de internationale Master Artist Educator. Janet heeft de ambitie om met kunst, samen een verschil te maken. Ze is ervan overtuigd dat de conventies van het theater het mogelijk maken om de stem van mensen te laten horen.

 • Janneke Giesbers

  Haar hoofdvakstudie dwarsfluit volgde Janneke Giesbers bij Hanni Barendrecht en Leon Berendse aan het Conservatorium van Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Na het behalen van het bachelordiploma Docerend musicus en Kamermuziek, volgde Janneke de masterstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen bij Peter Verhoyen met als hoofdvak piccolo. Ze is bij diverse muziekscholen en verenigingen werkzaam als dwarsfluit-, piccolo- en theoriedocente. Ook de pijperfluit is niet vreemd voor haar; dit instrument beheerst ze tot in de puntjes.

 • Jean-Pierre Steijvers

  Jean-Pierre Steijvers heeft hoofdvak orgel, piano en kerkmuziek gestudeerd aan het Conservatorium van Maastricht en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Daarnaast heeft hij diverse masterclasses bij gerenommeerde organisten gevolgd. Hij was prijswinnaar van orgelconcoursen in Dublin, Luzern, Chartres, Kaliningrad en winnaar van de ‘Moscow Philharmonic Society Special Award’. Sinds mei 2004 is hij benoemd tot ‘Organiste-Titulaire’ van de St. Christoffel Kathedraal te Roermond en van het Louvigny/ Robustelly/ Verschueren-orgel in de Caroluskapel van het voormalig Groot Seminarie van het Bisdom Roermond. Daarnaast is hij docent orgel, piano en muziektheorie aan ECI cultuurfabriek te Roermond. Jean-Pierre geeft vele concerten in Europa, Japan en de USA en in de belangrijkste concertzalen van geheel Rusland. Hij werkte samen met gerenommeerde dirigenten als Ed Spanjaard, Vladimir Askenazy, Edo de Waart, Paul Goodwin, Rizzi Brignoli en Kynan Johns. Verder is Jean-Pierre artistiek adviseur van de Stichting Orgelkring Roermond (www.orgelkringroermond.nl) en is hij sinds 2017 als docent orgel verbonden aan The Moscow Gnessin Summer School.

 • John Wassen

  John Wassen is geboren in Reuver en heeft een passie voor alles wat met drums, percussie en slagwerk te maken heeft. Afgestudeerd als docerend en uitvoerend musicus drums en percussie aan het conservatorium Maastricht, is hij sinds 2012 werkzaam als docent muziek (drums, percussie, slagwerk) bij ECI cultuurfabriek en voorheen bij het Centrum voor de Kunsten Roermond. Hij omschrijft zichzelf als een allrounder en vindt veel muziekstijlen en -stromingen interessant. Daarnaast is hij gespecialiseerd in Latijns-Amerikaanse percussie en jazz. Momenteel bewandelt John nieuwe muzikale wegen met het global flamencotrio Pega Loca.

 • Jolanda Wolters

  Jolanda Wolters studeerde fagot en piano aan het Maastrichts conservatorium. In 1993 behaalde ze haar diploma docerend musicus fagot bij Adrie Bisschop. Ze vervolgde haar studie bij Johan Steinmann aan het Koninklijk conservatorium te Den Haag, alwaar ze in 1996 haar diploma uitvoerend musicus behaalde. Ze speelde tijdens haar studie enkele jaren bij het Nationaal Jeugd Orkest.
  Sinds 1993 is ze als plaatsvervangend eerste fagottiste verbonden aan het Limburgs Symfonie Orkest, tegenwoordig de philharmonie zuidnederland. Verder remplaceert ze regelmatig bij diverse orkesten. Ook is ze actief bij kamermuziekensembles en doceert ze enthousiaste amateur fagottisten. Als pianiste vormt ze samen met zangeres Willeke Simons een vast duo.

 • Lobke Houkes

  In 2019 studeerde Lobke af aan de opleiding decor- en kostuumontwerp aan de toneelacademie Maastricht. Aansluitend besloot ze nog een tweejarige studie tot docent beeldende kunst te volgen. In de zomer van 2021 start ze haar Master Kunsteducatie aan de FHK in Tilburg.
  Lobke heeft ervaring op verschillende niveaus. Zo geeft ze naailes en workshops op het basisonderwijs, stond ze voor de klas op het middelbaar onderwijs en gaf ze tijdelijk les op de opleiding vaktherapie aan het hbo.
  Buiten haar werk als docent is ze werkzaam als decor- en kostuumontwerper en maakt ze haar eigen voorstellingen. Ze is een allround docent die zich thuis voelt in verschillende beeldende afdelingen.
  In haar werk combineert ze haar liefde voor theater en beeldende kunst om te komen tot een samensmelting van verschillende disciplines.

 • Lotte Slangen

  Lotte Slangen is geboren in 1995 in Heerlen, opgegroeid in Hulsberg, en inmiddels woonachtig in Tilburg, waar ze in 2017 afstudeerde aan de Rockacademie. Vanaf 2015 geeft ze les op diverse muziekscholen in Nederland. Met haar eigen band MADOUX stond ze op verschillende festivals en in de finale van bandwedstrijd Nu of Nooit eindigde ze op een tweede plek.  Verder is Lotte werkzaam als bandcoach en is ze zangeres bij uiteenlopende muzikale projecten. Haar zangtechnische achtergrond ligt bij CVT (Complete Vocal Technique van Cathrine Sadolin).

 • Marc Knoben

  Marc Knoben studeerde aan het conservatorium Maastricht docerend en uitvoerend musicus en werkt sindsdien (1991) als docent muziek bij ECI cultuurfabriek (voorheen Centrum voor de Kunsten) en de Stichting Muziekschool Kerkrade. Bij ECI cultuurfabriek geeft Marc de vakken keyboard, accordeon en Rockschooltheorie. Naast deze bezigheden is Marc ook als componist/ arrangeur en als sessie (studio/theater) muzikant werkzaam.

 • Marielle van der Schrier

  Mariëlle van der Schrier is mode- en hoedenontwerper en werkt voornamelijk met duurzame materialen. Mariëlle is werkzaam in haar atelier/soulstore in Venlo waar haar duurzame hoedenlabel The Coloured Motion, slow fashion en duurzaam design wordt verkocht. Haar initiatief om het Duurzaam Modeatelier op te zetten, komt voort uit haar belangstelling om verantwoording te nemen voor je leefomgeving en omdat zij het altijd interessant heeft gevonden om van iets ouds iets nieuws te maken. Haar vooropleiding is de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, waar zij na het afstuderen voor masterclasses ‘Hatdesign’ naar London en Parijs is geweest.

 • Mariette Kessels

  Mariëtte Kessels studeerde piano aan het conservatorium in Maastricht bij Joop Celis en behaalde in 1989 haar diploma Docerend Musicus. Sinds 1989 geeft ze les; vanaf 1991 bij het Centrum voor de Kunsten daarna bij ECI cultuurfabriek. Daarnaast werkt Mariëtte als organist, begeleider van koren en begeleider van solisten. In 2007 is ze begonnen met het geven en ontwikkelen van de cursus Toveren met Klanken, muziekles voor kinderen 4-6 jaar.

 • Marjolein Heijltjes

  Marjolein Heijltjes is geboren in 1986 in Heerlen, opgegroeid in Kerkrade en Landgraaf maar inmiddels alweer ruim negen jaar woonachtig in de buurt van Roermond. Na het afronden van de Musicalopleiding in Tilburg in 2013 is zij zich verder gaan verdiepen in de zangstem, volgde ze EVTS- (Estill Voice Training-) cursussen en diverse andere stemgerelateerde workshops. Momenteel geeft ze bij diverse muziekscholen zangles, coacht ze koren en zanggroepen en geeft ze les aan de afdeling Muziek bij ECI cultuurfabriek. Daarnaast is Marjolein als (lead-) zangeres betrokken bij uiteenlopende projecten en bands. Door haar muzikale achtergrond, opleidingen en uitvoerende ervaring heeft ze een hele brede muzieksmaak en heeft ze geleerd om haar stem voor een breed genre te kunnen gebruiken. Marjolein houdt van pop, rock, musical, jazz én klassiek.

 • Marjolein Jeurissen

  Van kleins af aan was Marjolein al met muziek in de weer. Zo speelt ze al sinds kind bij de Koninklijke Harmonie van Thorn bij het slagwerk en zong ze altijd met veel plezier. Op die manier ontdekte ze dat het ontzettend leuk is om samen muziek te maken. Dat is ook het belangrijkste wat ze graag mee wil geven aan alle kinderen die ze lesgeeft; contact maken in het muziek maken en jezelf kunnen uiten door middel van muziek. In 2019 studeerde Marjolein af aan het Conservatorium Maastricht als Docent Muziek. Tijdens haar afstudeerstage verdiepte ze zich in Peutermuziek. Na haar opleiding is ze dan ook op verschillende plekken aan de slag gegaan als Peutermuziekdocent. Daarnaast geeft ze op meerdere basisscholen en verenigingen muziekles.

 • Max van den Brand

  Max van den Brand is een veelzijdige bas- en contrabastrombonist. Zo speelde hij bij het Jong Nederlands Blazers Ensemble, maar ook al enkele keren bij het Nederlands Blazers Ensemble. Naast vele trombone-, koper- en blaasensembles, is hij ook actief bij professionele orkesten in binnen- en buitenland. Hij begon zijn bachelor studie aan het conservatorium van Rotterdam, waar hij les kreeg van Brandt Attema en Alexander Verbeek. Ook studeerde hij Master Klassieke Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam. Waar hij les heeft gehad van Ben van Dijk, Jörgen van Rijen, Remko de Jager en Pierre Volders. Beide studies heeft hij Cum Laude afgerond.

 • Michel Govers

  Al van jongs af aan is hij gefascineerd door het tekenen. Alles wat hij zag werd vastgelegd op papier. Al geruime tijd illustreert hij voor verschillende opdrachtgevers, van cartoons tot karikatuur tot portret. Hij heeft gestudeerd aan de Hogeschool voor kunsten in Tilburg en heeft daar zijn 1e graad bevoegdheid gehaald.

 • Mitch Raemaekers

  De Roermondse tenor Mitch Raemaekers studeerde zang aan het conservatorium van Maastricht bij Axel Everaert en behaalde tevens cum laude zijn masterdiploma in de musicologie aan de KU Leuven (BE). Zelf ontvangt Mitch momenteel coaching van de Roemeense sopraan Manuela Ochakovski. Hij volgde bovendien tal van masterclasses aan het Internationaal Lied Festival Zeist en het Britten-Pears-Young-Artist-Programme (UK): bij zangers als Thomas Allen, Elly Ameling en Ann Murray, bij pianisten als Julius Drake, Malcolm Martineau en Roger Vignoles en bij dirigenten als Philippe Herreweghe.

  Mitch debuteerde in 2015 bij Nationale Opera & Ballet als ‘Le Fils’ in Les Mamelles de Tirésias (Poulenc), waarna hij er de rol van ‘Arie’ creëerde in de jeugdopera Hondenhartje in 2017 (Maier; van Geel). Ook maakte hij er solistische verschijningen in de producties Das Floß der Medusa (Henze) en Oedipe (Enescu). In maart 2019 zong Mitch ‘Contino Belfiore’ in La Finta Giardiniera (Mozart) bij de Internationale Opera Academy van Gent. Hij was ook te horen als solist in de Johannes Passion (Bach) bij Kamerkoor Maastricht, alsook in de Messiah (Händel) bij Collegium Ad Mosam, een ensemble waarmee Mitch bovendien te horen was op het Musica Sacra festival Maastricht in 2020. In 2021 en 2022 zal Mitch weer op het operatoneel te horen zijn bij Opera Nijetrijne, Opera Zuid en Midsummer Mozartiade Brussel. Ook zal hij de evangelisten-partij van de Johannes Passion op zich nemen bij Kamerkoor Maastricht.

 • Patrick Spelthaen

  Op 9-jarige leeftijd begon Patrick op bugel, later kwam daar ook trompet bij. Hij is eerste trompettist bij de Douane Harmonie Nederland, waar hij ook ruim 10 jaar als tweede dirigent heeft gefungeerd. Als freelance muzikant speelt hij bij diverse professionele orkesten. Op het gebied van kamermuziek is Patrick actief bij koper kwintet Southern Brass en andere samenstellingen. Verder speelt hij graag blaasmuziek met Blech Mich en treedt hij ook regelmatig op als solist bij bruiloften en uitvaarten. Ook is hij dirigent bij diverse orkesten.

 • Patty Bellel

  Patty Bellel is geboren in Surabaja, Indonesië en woont in Venlo. Ze heeft een pedagogische achtergrond en is sinds 1997 verbonden met het Centrum voor de Kunsten te Roermond,  tegenwoordig ECI cultuurfabriek. Patty is opgeleid door verschillende djembe folas (meester drummers) uit West Afrika (zoals Famadou Konate en Ponda O Bryan). Ze heeft tien jaar  bij de gerenommeerde dans en percussie groep Idon! gespeeld en daarna tien jaar jaren bij Dalaba (ze maken een cross over van diverse muziekstijlen, met als basis de westafrikaanse muziek en veel gebruikmakend van de balafoon). Sinds 2000 werkt ze als  zelfstandige onder de naam Fote-Idon en geeft lessen en workshops op scholen en aan bedrijven.

  Sinds 2005 werkt ze samen met Toettouttheater (Antoinette Thiery, tevens danseres van Idon!) en verzorgt ze theatervoorstellingen voor de allerkleinsten met muziek , zoals Toeta,  een Afrikaans sprookje voor de allerkleinsten. Momenteel ontwikkelt Toettouttheater de voorstelling PerZaDa, een Indonesisch sprookje met percussie, zang en dans.Daarnaast geven Patty en Antoinette cursussen en workshops Afrikaanse dans met live muziek voor volwassenen en voor kinderen.

 • Paul Bouten

  Paul Bouten studeerde klassiek slagwerk en drums aan het conservatorium in Maastricht, waar hij les kreeg van Werner Otten, Hay Beurskens, Pieter Jansen, Ruud Wiener en Chris Dekker. Ook volgde hij cursussen in latinpercussie, en het bespelen van de conga’s. In beide werelden van klassieke en lichte muziek voelt hij zich helemaal thuis. Of het nu gaat over een paukenpartij in een symphonie van Beethoven, een ingewikkeld marimbastuk met vier stokken, een improvisatie op de vibrafoon, ragtimes op de xylofoon, klassiek trommelen of in een echte drumline of bij de schutterij, de klassieke accessoires in een slagwerksectie, drummen in een jazzcombo, pop of rockband, conga’s, bongo’s en andere percussie-instrumenten op de traditionele manier; alles kan bij Paul geleerd worden op een behoorlijk niveau.

 • Paula Crasborn-Mooren

  Jong geleerd is oud gedaan. Paula Crasborn-Mooren speelt al vanaf haar tiende piano. Ze begon met klarinet toen ze 15 jaar was. Ze heeft klarinet gestudeerd aan het Conservatorium in Tilburg en speelt in ensembles en als soloklarinettiste bij Harmonie St. Michaël van Thorn. Daarnaast is lesgeven haar passie. Ze werkt bij ECI cultuurfabriek en runt een eigen klarinetschool. In haar lessen vindt ze het bevorderen van speelplezier en muzikaliteit erg belangrijk. Met haar leerlingen neemt ze vaak deel aan voorspeeldagen bij ECI cultuurfabriek, maar ook daarbuiten. Dat vindt zij mooie momenten om naar toe te werken en je spel te verrijken in een groep. Veel van haar leerlingen spelen ook op solistenwedstrijden en winnen dan vaak een prijs.

 • Pauline Nieuwenhuijs

  Pauline Nieuwenhuijs is een actieve harpiste met een eigen harpzaak, harpleerlingen, optredens en speciale activiteiten voor en met (dementerende) ouderen. Pauline kreeg op tien jarige leeftijd een proefles bij Ank van Campen en was meteen gegrepen door het instrument. Op het conservatorium in Alkmaar studeerde ze schoolmuziek en harp. Haar harp studie was vooral gericht op de keltische harp van 19 t/m 40 snaren, wat niet wegneemt dat ze ook op de pedaalharp is afgestudeerd. Ze is breed onderlegd en kan daardoor flexibel op alle verschillende kleine harpjes spelen, als ook makkelijk arrangeren.

 • Peter Hermesdorf

  Peter Hermesdorf studeerde saxofoon aan het conservatorium in Maastricht en behaalde in 1993 zijn diploma Docerend Musicus en in 1995 Uitvoerend Musicus. Peter geeft sinds 2000 saxofoonlesssen in de ECI cultuurfabriek. Verder speelt hij regelmatig in allerlei ensembles, bands en orkesten in binnen- en buitenland. Ook brengt hij regelmatig zijn eigen composities ten gehore in diverse settings en is hij veelvuldig actief als studio- en sessiemuzikant.

 • Radomir Vasiljevic

  Radomir Vasiljević is klassiek gitaar afgestudeerd aan het conservatorium van Belgrado. Als klassieke gitarist won hij vijf internationale prijzen op concoursen in Italië, Griekenland en Tsjechië. Tijdens zijn studie was hij ook bezig met zijn eigen muziek met veel invloeden van flamenco. Het album ‘Six strings and a piece of wood’ werd uitgebracht in 2008.
  Na zijn studie is hij naar Nederland verhuisd waar zijn carrière een nieuwe wending heeft gekregen. Hij heeft een Balkanorkest opgericht (Radomir Vasiljević and his Balkan Orchestra) dat nog steeds succesvol door het hele land speelt.

 • Renier Scheepers

  Renier Scheepers is 39 jaar oud en bespeelt sinds z’n achtste de hoorn. De passie voor dit prachtige instrument is na 30 jaar onveranderd groot en hij brengt dit op enthousiaste wijze over op de cursist. Muziek is hem met de paplepel ingegoten: z’n vader was ook musicus en na z’n opleiding via Harmonie Lentekrans Linne is hij op zijn 18e toegelaten tot het conservatorium Maastricht. Van Prof E. Penzel en Prof. W. Sanders heeft hij het vak geleerd. Tijdens en na zijn studie is hij zeer actief geweest als orkestmuzikant in onder andere Symphonie Orchester Münster en later als remplaçant in vrijwel alle Nederlandse symfonieorkesten. Ook werd en wordt hij veel gevraagd uit te helpen in diverse harmonieen en fanfareorkesten in de regio. Het mooist vindt hij toch om deze praktijkervaring mee te kunnen geven aan jong en oud en aangezien hij sinds zijn studententijd altijd al leerlingen aan huis had, werd hij steeds meer gevraagd hoornisten te gaan opleiden. En wat is er nou mooier dan dat.

 • Richard Didden

  Richard is een veelgevraagd trompettist bij nationale en internationale bands, bigbands en symfonische orkesten. Hij was hoofdtrompet in het orkest van The Night of the Proms. Richard heeft de wereld rondgereisd en gewerkt met sterren als Seal, Eros Ramazotti, Sinéad O’Connor en vele anderen. Na aanvankelijk klassiek trompet te hebben gestudeerd aan het Conservatorium van
  Maastricht en zich te kwalificeren als docent klassiek trompet, studeerde hij ook jazz met de nadruk op leadtrompet. In de afgelopen 25 jaar heeft Richard in zijn eigen ’trompettenschool’ talloze jonge musici opgeleid, van wie velen zijn uitgegroeid tot professionele trompettisten.

 • Rini Ronckers

  Rini is afgestudeerd aan de Stadsacademie Maastricht, afdeling sieraadvormgeving. Daarna heeft ze de opleiding glaskunst gevolgd aan het IKA in Mechelen, België. Geregeld neemt ze deel aan cursussen en workshops om haar kennis wat betreft technieken en materiaal uit te breiden. Sinds 1991 geeft Rini al cursussen; voorheen aan het Centrum voor de Kunsten Roermond en nu bij ECI cultuurfabriek. Tevens heeft ze les gegeven aan Kunsten Centrum Venlo en het IKA in Mechelen, België. Haar eigen werk bestaat uit unica sieraden, objecten en installaties. Het werk heeft vaak een thema zoals de positie van de vrouw in de samenleving, de mens en soms gaat het puur om de vorm. Kenmerkend in haar werk is de combinatie van materialen, bijvoorbeeld metaal met glas of glas met textiel. Rini exposeert regelmatig werk. Haar werk was te zien in diverse tentoonstellingen in Nederland, België, Duitsland, Finland. Op www.rinironckers.nl kun je haar werk bekijken.

 • Roeland Ruijsch
  Van jongs af aan, wist Roeland Ruijsch dat de enige manier om van zijn leven te genieten door middel van het maken van muziek was. Na het Conservatorium van Maastricht en Muziek-technologie in Hilversum, heeft hij er hard aan gewerkt om dit leven concreet te maken. De afgelopen 20 jaar heeft hij met meerdere artiesten, media en reclame bedrijven uit binnen en buitenland succesvol samengewerkt. Veel van zijn tracks en liedjes zijn gebruikt in advertenties wereldwijd en Amerikaanse TV shows zoals: “Pretty Little Liars”,“Keeping Up With The Kardashians”, “Disney”, verschillende reclames, waaronder Coca Cola. Naast songwriting en produceren is Roeland Ruijsch al 30 jaar professioneel gitarist in verschillende bands als Fromusa, Sniffer en heeft bij verschillende professionele Van Den Ende musicals, zoals Mamma Mia, gespeeld.
 • Ruth Houkes

  Sinds 2003 geeft Ruth glazenierlessen. Eerst aan het Centrum voor de Kunsten en sinds 2011 aan de ECI cultuurfabriek. Naast docent is ze zelfstandig kunstenaar. Haar werk is ook regelmatig te zien tijdens exposities in diverse galeries en op haar site kun je haar werk bewonderen, www.glasinuitvoering.nl.

 • Ruud Peeters

  Ruud Peeters komt uit Roermond en geeft sinds de start van ECI cultuurfabriek gitaarles. Daarvoor was hij als docent verbonden aan de CK Muziekschool. Hij is afgestudeerd in Maastricht aan het conservatorium als zowel docerend als uitvoerend musicus. Zijn specialisme tijdens deze studie was de (moderne) klassieke gitaar. Maar eigenlijk speelt hij allerlei stijlen en beperkt zich daarbij niet de gitaar. Zo speelt Ruud in zijn band GRAEF ook de basgitaar en allerlei toetseninstrumenten. Ook is hij werkzaam als gitarist bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, waar allerlei stijlen voorbij komen. Net als bij zijn collega Goof kun je bij hem dus terecht voor les in alle stijlen, zowel elektrisch als akoestisch. Zijn expertise is ‘fingerpicking’ of ’tokkelen’ en heel wat vingervlugheid van de rechterhand op de akoestische gitaar, niet alleen klassiek maar ook pop/rock.

 • Ruud Smeets

  Ruud Smeets heeft aan het conservatorium in Maastricht accordeon, electronisch orgel en keyboard gestudeerd. In 1988 en ’89 behaalde hij hiervoor de bijbehorende diploma’s Docerend Musicus. In 1997 heeft Ruud te Hilversum het staatsexamen Piano Lichte Muziek behaald. Hij geeft aan diverse muziekscholen van Brabant tot Zuid Limburg al 33 jaar les in piano pop/ jazz, keyboard, accordeon en bandcoaching in pop en jazzcombo’s. Ook heeft hij jarenlang de Artamuse Big Band gedirigeerd in Beek. In september 2020 heeft hij een eigen bedrijf opgestart Blue Keys , waarmee hij piano- en keyboardles geeft in de omgeving van  Geleen en Beek. Als pianist heeft Ruud bij diverse big bands en jazzcombo’s en een fusionband gespeeld. Momenteel heeft hij samen met saxofonist Lucas Schellens het jazzduo Two on the Swing. En met violist Reinder Eggen het jazzduo All the Things we are.

 • Sanni Yerna

  Sanni Yerna is een sieraaddesigner en docent. Ze heeft design gestudeerd aan de Kunstacademie in Maastricht. Waar ze zich heeft gespecialiseerd in sieraadontwerp. Daarna heeft ze een bachelor gedaan voor docent beeldende kunsten.
  Haar inspiratie haalt ze uit de mensen om zich heen, en de verhalen die zij meemaken. Ze onderzoekt ook wat men wil vertellen en helpt hen dit naar buiten te brengen.

 • Sara Noordkamp

  Al sinds haar 8ste jaar is Sara verslingerd aan de cello en is hij altijd haar grote vriend gebleven. Ze begon op de muziekschool in Heerlen en Sittard en behaalde daarna haar  bachelordiploma als docerend en uitvoerend musicus bij Mirel Iancovici aan het conservatorium van Maastricht. Vervolgens heeft ze nog verder gestudeerd aan het conservatorium van Tilburg, allerlei masterclasses gevolgd en daar haar masterdiploma behaald, waar ze zich vooral toegelegde op kamermuziek in het spelen in een strijkkwartet.
  Sara speelt graag en regelmatig tijdens concerten in diverse orkesten en kamermuziekformaties zoals strijkkwartet, pianotrio, cello duo en solo. En ze is al jaren actief om haar missie en passie, ‘het leren bespelen van de cello’ door te geven aan kinderen en volwassenen. Zowel vanuit haar huis in Maastricht, maar ook op een aantal muziekscholen in de regio zoals een muziekschool in Duitsland, de muziekschool van de United World College Maastricht en ‘Myouthic’, de muziekschool van Sittard-Geleen en Beek.

 • Sjuuls Oonk

  Krabbeltjes, puntjes, gezichtjes, streepjes, figuurtjes of een filmstill uit een doodnormale dag. Dat is hetgeen wat je vaak in schriftjes verbergt. Zo ook bij Sjuuls! Ze is gefascineerd door de kracht van lijnen of vlakken om zomaar tot ‘iets’ te komen. En wie weet is het wel meer dan iets! Heerlijk om dit samen te ontdekken, vindt Sjuuls.

 • Stef Neyens

  Stef Neyens is onze nieuwe aanwinst. Stef gaat dit seizoen de DJ & Producing lessen verzorgen. Stef barst al van jongs af aan van creativiteit en nieuwsgierigheid. Met een klassieke muziekscholing en gitaarlessen op zak, kwam hij voor het eerst in aanraking met elektronische muziek. Momenteel studeert hij Electronic Music Production aan Rockacademie Tilburg. Onder de naam ‘Stey’ heeft hij verschillende memorabele gigs gespeeld. Hij is thuis in vrijwel alle soorten van elektronische muziek, met als expertise House muziek. Stef heeft al ervaring in het geven van lessen en workshops op de DJ Academie van Diepenbeek in België. Educatie vindt hij heel belangrijk. Verder lijkt het hem erg gaaf om naast de lessen een grotere activiteit of evenement te organiseren voor zijn leerlingen in samenwerking met andere DJ’s. Hoe tof is dat!

 • Tinnen Vroonen

  Tinne volgde glaskunst aan het IKA Mechelen, België. Ze is gespecialiseerd in glasgravure en verwerkt deze in handgeschept papier om zo sculpturen met verhalen te creëren, meestal gecombineerd met nog andere glastechnieken. Ze volgt regelmatig workshops om zich verder in de verschillende glastechnieken te verdiepen. Haar werk is regelmatig te zien op tentoonstellingen.
  Tinnevroonen.be

 • Truls Stritzel

  Truls is geboren in Aken in 1996. Op zijn zevende is hij begonnen met piano spelen en is daarmee zijn muzikale pad begonnen. Rond zijn veertiende is zijn fascinatie voor elektronische muziek ontstaan. Het duurde niet lang totdat hij ook zelf elektronische muziek begon te maken. Inmiddels heeft hij als DJ/Producer Nebulate diverse gigs gespeeld in en buiten Nederland. Hij heeft ervaring met verschillende genres; Drum and Bass is echter zijn thuishonk. In 2020 is hij afgestudeerd als docent muziek in het conservatorium Maastricht.

 • Wim Crijns

  Wim Crijns speelt als sessie- en studiomuzikant en is momenteel actief lid bij Janse Bagge Bend en The Electrophonics.

 • Yvonne Savelkoul

  Yvonne Savelkoul is in 1985 afgestudeerd aan de Stadsacademie Maastricht afdeling sieraadvormgeving. In 2004 volgde zij de opleiding BIK (Beroepskunstenaar in de Klas). Yvonne is sinds 1986 docent edelsmeden/ sieraadvormgeving en heeft voorheen lesgegeven aan het Centrum voor de Kunsten in Weert, de Vrije Academie en het Centrum voor de Kunsten in Roermond (tegenwoordig ECI cultuurfabriek).

terug naar boven