Docenten

 • Annemarie Verheijen

  Annemarie Verheijen is geboren in Amsterdam en woont en werkt in Weert. In 1988 is zij afgestudeerd met toekenning van de Henriëtte Hustinx-prijs aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht in de autonome richting plastische vormgeving en een stipendium van het Fonds voor Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst, Amsterdam. Daarvoor heeft Annemarie drie jaar de autonome richting keramische vormgeving gestudeerd en daarna heeft zij aan de Hogeschool Gelderland in Nijmegen de docentenopleiding Faculteit Beeldende Vorming/ Kunsteducatie voltooid. Zij is zich altijd actief blijven nascholen, zowel vakinhoudelijk als op mediagebied. Annemarie is altijd werkzaam geweest binnen de kunst. Ze is docent beeldhouwen, keramische vormgeving en beeldende vorming voor volwassenen en kinderen/ jongeren aan verschillende kunstinstellingen in de regio en heeft een zelfstandige beroepspraktijk als beeldend kunstenaar. Ze wordt omschreven als een gepassioneerde vakvrouw die graag de beeldtaal overbrengt!

 • Ben Vankan

  Ben Vankan geeft les in klein klein koper bij de ECI cultuurfabriek, dus de trompet, de bugel en de cornet. Ook valt hier de klaroen onder die vaak bij de jachthoornkorpsen in de schutterijen gebruikt wordt. Hij houdt van deze koperblaasinstrumenten omdat deze instrumenten het dichtst bij de menselijke stem staan. Je kunt er bij wijze van spreken op zingen, maar ook stevige signalen op spelen. Dit doe je met lucht en je lippen. Zijn passie is om de trompet zo mooi mogelijk te laten klinken en dit uit te dragen aan enthousiaste mensen. Dit zijn over het algemeen jeugdigen, volwassenen, maar zeker ook de generatie die na hun werkzame leven nog de uitdaging zoekt om lekker een instrument te leren bespelen. Ben heeft trompet en hafa-directie gestudeerd aan het conservatorium in Maastricht. Ook begeleidt hij enkele schutterijen in het Limburgse. Deze wereld is dus niet onbekend voor hem en hij verzorgt dan ook graag de opleiding voor leden van deze corpsen.  In het verleden heeft Ben met diverse bands gespeeld op podia in diverse Europese landen en 20 jaar lang diverse harmonieën, fanfares en een brassband gedirigeerd.

 • Don Possen

  Don is in 2014 afgestudeerd aan de Vakschool in Schoonhoven, daar behaalde hij zijn diploma tot edelsmid. In 2018 studeerde hij af aan de afdeling Autonome Beeldende Kunst. In 2019 behaalde hij zijn diploma Docent Beeldende Kunst en Vormgeving, beiden aan de Kunstacademie in Maastricht. Hij heeft interesse in allerlei ambachten. Naast edelsmeden houdt Don zich dan ook bezig met papier scheppen en analoge fotografie (anthotypie). Sinds 2019 werkt Don als edelsmid onder de naam ‘negentiennegentig’, klik hier om zijn werk als edelsmid te bekijken.

 • Dorothee v.d. Munckhof-v.d.Bercken

  Dorothée van den Bercken geeft hoboles en samenspel. Op jonge leeftijd begon ze met blokfluitles en dat heeft ze zes jaar gedaan. Daarna werd ze betoverd door de klanken van de hobo. Een heel apart blaasinstrument met een rietje. Na twee jaar les mocht ze al meespelen in een groot symfonieorkest. Leuk was dat! In Maastricht heeft ze aan het conservatorium les gehad van Peter Steyvers; hij speelde eerste hobo bij het Limburgs Symfonieorkest (nu philharmonie zuidnederland). In die tijd speelde ze in een blaaskwintet en het harmonieorkest van het conservatorium en bij nog een harmonieorkest in Maastricht. Bij dat harmonieorkest in Maastricht kreeg ze een althobo te leen en dus speelt ze daar nog steeds. Verder speelt ze nu ook nog in een dubbelkwintet, dat wil zeggen een ensemble met tien blazers.

 • Ed Hul

  Ed Hul is sinds 1994 gediplomeerd fotograaf en thans werkzaam als zelfstandige. Hij heeft nooit voor een specifieke richting in de fotografie gekozen, waardoor hij breed inzetbaar is en bovendien zeer veelzijdig in zijn werkervaring. Vanaf 2007 is Ed docent fotografie, eerst bij het Centrum voor de Kunsten en later bij ECI cultuurfabriek. Omdat lesgeven voortdurend aan veranderingen onderhevig is, heeft Ed een aantal aanvullende studies gedaan zoals de BIK opleiding (Beroepskunstenaar In de Klas) en de Master Kunst en Educatie aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg (2012). Met veel plezier en enthousiasme deelt Ed zijn kennis en ervaring met cursisten!

 • Ewelina Peeters-Krysiak

  Ewelina is geboren in Polen en speelt sinds haar zevende jaar viool. Op haar 19e kwam ze naar Nederland om viool te gaan studeren bij Robert Szreder aan het conservatorium in Maastricht. Na het afronden van deze studie is ze privéles gaan geven, maar vooral ook veel gaan spelen. Zo speelt ze al heel wat jaren als violiste in Guido’s Orchestra waarmee ze vrijwel alle Symphonica in Rosso shows heeft gespeeld. Ze heeft daardoor met heel wat grote namen op het podium mogen staan, zoals Marco Borsato, Lionel Ritchie, Diana Ross, Doe Maar, Anouk en Simply Red. Ook werkt Ewelina als studiomuzikant voor cd-producties van bijvoorbeeld Afrojack, Herberg de Troost, Nick & Simon, Ntjam Rosie en veel meer muzikanten. Sinds september 2017 geeft ze met veel plezier vioolles bij  ECI cultuurfabriek.

 • Ger Reijnders

  Ger Reijnders geeft al bijna 30 jaar les op groot koper. Dit is een verzamelnaam voor alle grootkoper-instrumenten waaronder trombone, bariton, tuba en bastuba. Hij is in 1988 afgestudeerd als klassiek trombonist en staatsexamen tuba. Zoals velen is hij als trombonist begonnen bij harmonie St. Gertrudis Beesel, waar hij een geweldige tijd heeft gehad en besmet is met het koperblaasvirus. Ger is verder trombonist geweest bij het Nationaal Jeugdorkest, bij de EJA bigband nu (Score Jazz Orchestra) en lid geweest bij Brasscinq (prof. Koperquintet).

 • Goof Veelen

  Goof Veelen is geboren en getogen in het prachtige Posterholt en speelt sinds zijn zesde gitaar. Hij heeft in Tilburg en Heerlen een opleiding gevolgd tot uitvoerend musicus en speelt in verschillende bands, waar onder Promilaasj, VOLBEER en Phantom Elite, waarmee hij van Londen tot Parijs op de planken heeft gestaan. Naast optreden en andere muzikale bezigheden, is Goof sinds 2017 werkzaam als gitaardocent en bandcoach bij  ECI cultuurfabriek; iets wat hij met ontzettend veel plezier doet! Hij is goed thuis in de meeste genres en stijlen; met als expertise pope en rockmuziek.

 • Gwain van der Meulen

  Gwain heeft 3 jaar Audio-Visuele vormgeving gestudeerd op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en is daarna in Maastricht Docent Beeldende kunst gaan
  studeren. Deze studie rond hij in 2020 af, maar hij geeft nu al filmlessen aan hun 1e en 2e jaars studenten. Zelf maakt hij graag video en geluidskunst. Zijn grote passie voor film en kunsteducatie heeft geleid tot samenwerking met filmhuizen, scholen en nu dus ook de ECI cultuurfabriek.

 • Henriette Jeurissen

  Henriette Jeurissen is geboren en getogen in Roermond. Na de pedagogische academie vervolgde ze haar opleiding als beeldend docent textiele werkvormen en handvaardigheid in Nijmegen.Vanaf 1990 geeft ze naast projecten en workshops (op scholen zoals kunst op school en de verlengde schooldag, in buurthuizen en bij de kinderopvang) de cursus keramiek voor kinderen en jeugd en de cursus beeldende vorming. Eerst bij het Centrum voor de Kunsten en bij ECI cultuurfabriek. Ook is Henriette een van de docenten van Eigenwijs ECI!

 • Hub Boesten

  Hub Boesten is al bijna 40 jaar actief als trompetdocent in het Roermondse ‘muziekschoolgebeuren’. Hij studeerde aan het Maastrichts conservatorium klassiek trompet, zowel docerend als ook als uitvoerend musicus. Daarnaast heeft hij ook de opleiding schoolmuziek 2de graads, in de volksmond AMV, genoten. Na deze studies heeft hij zich meer toegelegd op ‘lichte muziek’ wat beter bekend staat als jazz & popmuziek. Na een jaar studie in dat vak aan het Maastrichts Conservatorium is hij al snel met privélessen gaan volgen bij onder andere Rob Bruynen en de alom geprezen jazztrompettist Eric Vloeimans te Rotterdam. Ook heeft hij clinics gevolgd van onder andere Bobbie Shew en Bob Findley. Juist de Amerikaanse benadering van de alom bekende ‘embouchure-problem’ hebben hem gebracht tot een totaal andere manier van spelen waarin ‘lucht’ een zeer belangrijke rol speelt. Wil je meer weten hoe deze manier van spelen werkt of wil je je meer toeleggen op de stromingen in jazz en pop dan ben je bij de ECI cultuurfabriek zeker aan het juiste adres.

 • Janet Schreurs

  Janet Schreurs is een gedreven theatermaker en theaterdocent. Ze rondde in 2015 de opleiding Docent Theater af aan de hogeschool voor de kunsten ArtEZ in Arnhem, waarna ze zich specialiseerde in community art en ze verschillende theaterproducties regisseerde. Daarnaast werkte Janet als theaterdocent en cultuurcoördinator op verschillende scholen in het voortgezet onderwijs. In 2019 haalde ze haar Master in Education aan de internationale Master Artist Educator. Janet heeft de ambitie om met kunst, samen een verschil te maken. Ze is ervan overtuigd dat de conventies van het theater het mogelijk maken om de stem van mensen te laten horen.

 • Janneke Giesbers

  Haar hoofdvakstudie dwarsfluit volgde Janneke Giesbers bij Hanni Barendrecht en Leon Berendse aan het Conservatorium van Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Na het behalen van het bachelordiploma Docerend musicus en Kamermuziek, volgde Janneke de masterstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen bij Peter Verhoyen met als hoofdvak piccolo. Ze is bij diverse muziekscholen en verenigingen werkzaam als dwarsfluit-, piccolo- en theoriedocente. Ook de pijperfluit is niet vreemd voor haar; dit instrument beheerst ze tot in de puntjes.

 • Jean Hellenbrand

  Jean Hellenbrand studeerde Fagot aan het Maastrichts Conservatorium. Na deze periode zette hij zijn studie voort aan het conservatorium van Keulen. Vanaf 1994 is hij verbonden aan het theater van Aken als 2e fagottist en contrafagottist. Naast zijn werk als orkestmusicus speelt hij bij kamermuziekensemble Zuiderwind.

 • Jean Pierre Steyvers

  Jean-Pierre Steijvers heeft hoofdvak orgel, piano en kerkmuziek gestudeerd aan het Conservatorium van Maastricht en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Daarnaast heeft hij diverse masterclasses bij gerenommeerde organisten gevolgd. Hij was prijswinnaar van orgelconcoursen in Dublin, Luzern, Chartres, Kaliningrad en winnaar van de ‘Moscow Philharmonic Society Special Award’. Sinds mei 2004 is hij benoemd tot ‘Organiste-Titulaire’ van de St. Christoffel Kathedraal te Roermond en van het Louvigny/ Robustelly/ Verschueren-orgel in de Caroluskapel van het voormalig Groot Seminarie van het Bisdom Roermond. Daarnaast is hij docent orgel, piano en muziektheorie aan ECI cultuurfabriek te Roermond. Jean-Pierre geeft vele concerten in Europa, Japan en de USA en in de belangrijkste concertzalen van geheel Rusland. Hij werkte samen met gerenommeerde dirigenten als Ed Spanjaard, Vladimir Askenazy, Edo de Waart, Paul Goodwin, Rizzi Brignoli en Kynan Johns. Verder is Jean-Pierre artistiek adviseur van de Stichting Orgelkring Roermond (www.orgelkringroermond.nl) en is hij sinds 2017 als docent orgel verbonden aan The Moscow Gnessin Summer School.

 • John Wassen

  John Wassen is geboren in Reuver en heeft een passie voor alles wat met drums, percussie en slagwerk te maken heeft. Afgestudeerd als docerend en uitvoerend musicus drums en percussie aan het conservatorium Maastricht, is hij sinds 2012 werkzaam als docent muziek (drums, percussie, slagwerk) bij ECI cultuurfabriek en voorheen bij het Centrum voor de Kunsten Roermond. Hij omschrijft zichzelf als een allrounder en vindt veel muziekstijlen en -stromingen interessant. Daarnaast is hij gespecialiseerd in Latijns-Amerikaanse percussie en jazz. Momenteel bewandelt John nieuwe muzikale wegen met het global flamencotrio Pega Loca.

 • Lotte Slangen

  Lotte Slangen is geboren in 1995 in Heerlen, opgegroeid in Hulsberg, en inmiddels woonachtig in Tilburg, waar ze in 2017 afstudeerde aan de Rockacademie. Vanaf 2015 geeft ze les op diverse muziekscholen in Nederland. Met haar eigen band LUCA MADU stond ze op verschillende festivals en in de finale van bandwedstrijd Nu of Nooit eindigde ze op een tweede plek.  Verder is Lotte werkzaam als bandcoach en is ze zangeres bij uiteenlopende muzikale projecten. Haar zangtechnische achtergrond ligt bij CVT (Complete Vocal Technique van Cathrine Sadolin).

 • Marc Knoben

  Marc Knoben studeerde aan het conservatorium Maastricht docerend en uitvoerend musicus en werkt sindsdien (1991) als docent muziek bij ECI cultuurfabriek (voorheen Centrum voor de Kunsten) en de Stichting Muziekschool Kerkrade. Bij ECI cultuurfabriek geeft Marc de vakken keyboard, accordeon en Rockschooltheorie. Naast deze bezigheden is Marc ook als componist/ arrangeur en als sessie (studio/theater) muzikant werkzaam.

 • Mariette Kessels

  Mariëtte Kessels studeerde piano aan het conservatorium in Maastricht bij Joop Celis en behaalde in 1989 haar diploma Docerend Musicus. Sinds 1989 geeft ze les; vanaf 1991 bij het Centrum voor de Kunsten daarna bij ECI cultuurfabriek. Daarnaast werkt Mariëtte als organist, begeleider van koren en begeleider van solisten. In 2007 is ze begonnen met het geven en ontwikkelen van de cursus Toveren met Klanken, muziekles voor kinderen 4-6 jaar.

 • Marjolein Heijltjes

  Marjolein Heijltjes is geboren in 1986 in Heerlen, opgegroeid in Kerkrade en Landgraaf maar inmiddels alweer ruim negen jaar woonachtig in de buurt van Roermond. Na het afronden van de Musicalopleiding in Tilburg in 2013 is zij zich verder gaan verdiepen in de zangstem, volgde ze EVTS- (Estill Voice Training-) cursussen en diverse andere stemgerelateerde workshops. Momenteel geeft ze bij diverse muziekscholen zangles, coacht ze koren en zanggroepen en geeft ze les aan de afdeling Muziek bij ECI cultuurfabriek. Daarnaast is Marjolein als (lead-) zangeres betrokken bij uiteenlopende projecten en bands. Door haar muzikale achtergrond, opleidingen en uitvoerende ervaring heeft ze een hele brede muzieksmaak en heeft ze geleerd om haar stem voor een breed genre te kunnen gebruiken. Marjolein houdt van pop, rock, musical, jazz én klassiek.

 • Max van den Brandt

  Max van den Brand is een veelzijdige bas- en contrabastrombonist. Zo speelde hij bij het Jong Nederlands Blazers Ensemble, maar ook al enkele keren bij het Nederlands Blazers Ensemble. Naast vele trombone-, koper- en blaasensembles, is hij ook actief bij professionele orkesten in binnen- en buitenland. Hij begon zijn bachelor studie aan het conservatorium van Rotterdam, waar hij les kreeg van Brandt Attema en Alexander Verbeek. Ook studeerde hij Master Klassieke Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam. Waar hij les heeft gehad van Ben van Dijk, Jörgen van Rijen, Remko de Jager en Pierre Volders. Beiden studies heeft hij Cum Laude afgerond.

 • Michel Govers

  Al van jongs af aan is hij gefascineerd door het tekenen. Alles wat hij zag werd vastgelegd op papier. Al geruime tijd illustreert hij voor verschillende opdrachtgevers, van cartoons tot karikatuur tot portret. Hij heeft gestudeerd aan de Hogeschool voor kunsten in Tilburg en heeft daar zijn 1e graad bevoegdheid gehaald.

 • Nadia Matthynssens

  Nadia doceerde in het verleden reeds als vervang docent glaskunst aan de Noord Limburgse Academie te Neerpelt (B). Sinds 2007 is ze verbonden aan het Vlaams Centrum voor Hedendaagse Glaskunst “Het GlazenHuis” te Lommel (B). Als ateliermedewerker demonstreert, assisteert en doceert ze er voornamelijk in het glasblazen en glas gieten. Voor haar werk als zelfstandig kunstenaar gebruikt ze uiteenlopende glastechnieken die ze vaak met elkaar combineert. Ze neemt regelmatig deel aan exposities in binnen en buitenland en mocht je nieuwsgierig zijn, neem dan zeker een kijkje op www.glaskunst-nadia.com

 • Paul Bouten

  Paul Bouten studeerde klassiek slagwerk en drums aan het conservatorium in Maastricht, waar hij les kreeg van Werner Otten, Hay Beurskens, Pieter Jansen, Ruud Wiener en Chris Dekker. Ook volgde hij cursussen in latinpercussie, en het bespelen van de conga’s. In beide werelden van klassieke en lichte muziek voelt hij zich helemaal thuis. Of het nu gaat over een paukenpartij in een symphonie van Beethoven, een ingewikkeld marimbastuk met vier stokken, een improvisatie op de vibrafoon, ragtimes op de xylofoon, klassiek trommelen of in een echte drumline of bij de schutterij, de klassieke accessoires in een slagwerksectie, drummen in een jazzcombo, pop of rockband, conga’s, bongo’s en andere percussie-instrumenten op de traditionele manier; alles kan bij Paul geleerd worden op een behoorlijk niveau.

 • Paula Crasborn-Mooren

  Jong geleerd is oud gedaan. Paula Crasborn-Mooren speelt al vanaf haar tiende piano. Ze begon met klarinet toen ze 15 jaar was. Ze heeft klarinet gestudeerd aan het Conservatorium in Tilburg en speelt in ensembles en als soloklarinettiste bij Harmonie St. Michaël van Thorn. Daarnaast is lesgeven haar passie. Ze werkt bij ECI cultuurfabriek en runt een eigen klarinetschool. In haar lessen vindt ze het bevorderen van speelplezier en muzikaliteit erg belangrijk. Met haar leerlingen neemt ze vaak deel aan voorspeeldagen bij ECI cultuurfabriek, maar ook daarbuiten. Dat vindt zij mooie momenten om naar toe te werken en je spel te verrijken in een groep. Veel van haar leerlingen spelen ook op solistenwedstrijden en winnen dan vaak een prijs.

 • Pauline Nieuwenhuijs

  Pauline Nieuwenhuijs is een actieve harpiste met een eigen harpzaak, harpleerlingen, optredens en speciale activiteiten voor en met (dementerende) ouderen. Pauline kreeg op tien jarige leeftijd een proefles bij Ank van Campen en was meteen gegrepen door het instrument. Op het conservatorium in Alkmaar studeerde ze schoolmuziek en harp. Haar harp studie was vooral gericht op de keltische harp van 19 t/m 40 snaren, wat niet wegneemt dat ze ook op de pedaalharp is afgestudeerd. Ze is breed onderlegd en kan daardoor flexibel op alle verschillende kleine harpjes spelen, als ook makkelijk arrangeren.

 • Peter Hermesdorf

  Peter Hermesdorf studeerde saxofoon aan het conservatorium in Maastricht en behaalde in 1993 zijn diploma Docerend Musicus en in 1995 Uitvoerend Musicus. Peter geeft sinds 2000 saxofoonlesssen in de ECI cultuurfabriek. Verder speelt hij regelmatig in allerlei ensembles, bands en orkesten in binnen- en buitenland. Ook brengt hij regelmatig zijn eigen composities ten gehore in diverse settings en is hij veelvuldig actief als studio- en sessiemuzikant.

 • Renier Scheepers

  Renier Scheepers is 39 jaar oud en bespeelt sinds z’n achtste de hoorn. De passie voor dit prachtige instrument is na 30 jaar onveranderd groot en hij brengt dit op enthousiaste wijze over op de cursist. Muziek is hem met de paplepel ingegoten: z’n vader was ook musicus en na z’n opleiding via Harmonie Lentekrans Linne is hij op zijn 18e toegelaten tot het conservatorium Maastricht. Van Prof E. Penzel en Prof. W. Sanders heeft hij het vak geleerd. Tijdens en na zijn studie is hij zeer actief geweest als orkestmuzikant in onder andere Symphonie Orchester Münster en later als remplaçant in vrijwel alle Nederlandse symfonieorkesten. Ook werd en wordt hij veel gevraagd uit te helpen in diverse harmonieen en fanfareorkesten in de regio. Het mooist vindt hij toch om deze praktijkervaring mee te kunnen geven aan jong en oud en aangezien hij sinds zijn studententijd altijd al leerlingen aan huis had, werd hij steeds meer gevraagd hoornisten te gaan opleiden. En wat is er nou mooier dan dat.

 • Rini Ronckers

  Rini is afgestudeerd aan de Stadsacademie Maastricht, afdeling sieraadvormgeving. Daarna heeft ze de opleiding glaskunst gevolgd aan het IKA in Mechelen, België. Geregeld neemt ze deel aan cursussen en workshops om haar kennis wat betreft technieken en materiaal uit te breiden. Sinds 1991 geeft Rini al cursussen; voorheen aan het Centrum voor de Kunsten Roermond en nu bij ECI cultuurfabriek. Tevens heeft ze les gegeven aan Kunsten Centrum Venlo en het IKA in Mechelen, België. Haar eigen werk bestaat uit unica sieraden, objecten en installaties. Het werk heeft vaak een thema zoals de positie van de vrouw in de samenleving, de mens en soms gaat het puur om de vorm. Kenmerkend in haar werk is de combinatie van materialen, bijvoorbeeld metaal met glas of glas met textiel. Rini exposeert regelmatig werk. Haar werk was te zien in diverse tentoonstellingen in Nederland, België, Duitsland, Finland. Op www.rinironckers.nl kun je haar werk bekijken.

 • Rob Reyners

  Rob Reyners is geboren op 29 april 1991, komt uit Roermond, woont in Roermond en studeerde Jazz Zang en Docent Muziek aan het Conservatorium te Maastricht. Hij is een echte duizendpoot. Van zingen, dirigeren, componeren, arrangeren en verschillende muziekinstrumenten bespelen, tot aan theater maken en gedichten schrijven; niets is hem te gek! Ondanks zijn jazz studie zingt hij en maakt hij muziek in allerlei stijlen. Naast zijn lessen bij de ECI, geeft Rob regelmatig workshops voor scholen, verenigingen en bedrijven. Ook het inspreken van films of commercials als voice-over is Rob niet onbekend.

 • Ruth Houkes

  Sinds 2003 geeft Ruth glazenierlessen. Eerst aan het Centrum voor de Kunsten en sinds 2011 aan de ECI cultuurfabriek. Naast docent is ze zelfstandig kunstenaar. Haar werk is ook regelmatig te zien tijdens exposities in diverse galeries en op haar site kun je haar werk bewonderen, www.glasinuitvoering.nl.

 • Ruud Peeters

  Ruud Peeters komt uit Roermond en geeft sinds de start van ECI cultuurfabriek gitaarles. Daarvoor was hij als docent verbonden aan de CK Muziekschool. Hij is afgestudeerd in Maastricht aan het conservatorium als zowel docerend als uitvoerend musicus. Zijn specialisme tijdens deze studie was de (moderne) klassieke gitaar. Maar eigenlijk speelt hij allerlei stijlen en beperkt zich daarbij niet de gitaar. Zo speelt Ruud in zijn band GRAEF ook de basgitaar en allerlei toetseninstrumenten. Ook is hij werkzaam als gitarist bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, waar allerlei stijlen voorbij komen. Net als bij zijn collega Goof kun je bij hem dus terecht voor les in alle stijlen, zowel elektrisch als akoestisch. Zijn expertise is ‘fingerpicking’ of ‘tokkelen’ en heel wat vingervlugheid van de rechterhand op de akoestische gitaar, niet alleen klassiek maar ook pop/rock.

 • Ruud van Bree

  Ruud volgde de vooropleiding en vakklas van het conservatorium Maastricht en is in 2002 afgestudeerd als theatermaker en docent met een specialisatie acteren aan Fontys hogeschool voor de kunsten. Ruud is een gedreven maker, performer en docent met een ruime en brede ervaring on en off stage. Ontwikkelen, vertellen, onderzoeken, opleiden, integreren, musiceren en delen zijn zijn drijfveren. Als acteur was hij werkzaam bij verschillende Nederlandse theatergezelschappen en te zien in commercial en film. Hij gaf en geeft les aan kunstencentra, regulier middelbaar onderwijs en als gastdocent/regisseur aan hbo kunstopleidingen. Hij is als regisseur verbonden aan het Nationale Studententheater Amsterdam en is artistiek leider en regisseur van Theaterplan Zuid-Nederland. Verder is Ruud bandcoach, mede-eigenaar en producer van The Epic Centre Recording Studio in Eindhoven en maakt deel uit van de band Wolfendale.

 • Sebas van der Donk
  Sebas van der Donk (1992) studeerde in 2016 af als Docerend Theatermaker aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Sebas is werkzaam als acteur en Docerend Theatermaker. Sebas is een bevlogen, energieke en nieuwsgierige jongen. Vanuit zijn nieuwsgierigheid naar: nieuwe verhalen, onbekende mensen en andere wereldbeelden gaat hij samen met zijn spelersgroep opzoek naar thema’s die aansluiten bij de doelgroep en tijd. Vanuit dit onderzoek componeert Sebas een voorstelling. Zijn werk is nog niet een hokje te plaatsen. Hij laat zich raken door zijn spelers, de mogelijkheden en zijn eigen fantasie. Hij houdt van theatraliteit, dansjes en muziek. Maar ook van om geraakt te worden door oprecht en geloofwaardig spel. De wil om actueel en maatschappijkritisch te zijn is er, maar voorop staat dat de spelers zich uitgedaagd voelen en met spelplezier op de vloer staan.
 • Stef Neyens

  Stef Neyens is onze nieuwe aanwinst. Stef gaat dit seizoen de DJ & Producing lessen verzorgen. Stef barst al van jongs af aan van creativiteit en nieuwsgierigheid. Met een klassieke muziekscholing en gitaarlessen op zak, kwam hij voor het eerst in aanraking met elektronische muziek. Momenteel studeert hij Electronic Music Production aan Rockacademie Tilburg. Onder de naam ‘Stey’ heeft hij verschillende memorabele gigs gespeeld. Hij is thuis in vrijwel alle soorten van elektronische muziek, met als expertise House muziek. Stef heeft al ervaring in het geven van lessen en workshops op de DJ Academie van Diepenbeek in België. Educatie vindt hij heel belangrijk. Verder lijkt het hem erg gaaf om naast de lessen een grotere activiteit of evenement te organiseren voor zijn leerlingen in samenwerking met andere DJ’s. Hoe tof is dat!

 • Truls Stritzel

  Truls is geboren in Aken in 1996. Op zijn zevende is hij begonnen met piano spelen en is daarmee zijn muzikale pad begonnen. Rond zijn veertiende is zijn fascinatie voor elektronische muziek ontstaan. Het duurde niet lang totdat hij ook zelf elektronische muziek begon te maken. Inmiddels heeft hij als DJ/Producer Nebulate diverse gigs gespeeld in en buiten Nederland. Hij heeft ervaring met verschillende genres; Drum and Bass is echter zijn thuishonk. In 2020 is hij afgestudeerd als docent muziek in het conservatorium Maastricht.

 • Wilmy van der Helm

  Wilmy van der Helm, geboren en getogen in Beesel, studeerde hoofdvak zang -Mezzo/Alt- aan het Conservatorium van Maastricht en behaalde haar bachelor Music in Education aan het Artez conservatorium in Zwolle. Daarnaast volgde zij lessen en diverse masterclasses bij gerenommeerde zangers in Duitsland, Italië en Engeland. Ze startte haar solisten loopbaan aan de Deutsche Oper am Rhein in Düsseldorf en gasteerde in tal van andere theaters in Duitsland en daarbuiten. Haar repertoire is een combinatie van opera, musical en het lichte genre waarbij een knipoog naar het cabaret. Met haar duo WHWH, gitaar (Wim Hamans) en zang vertolkt ze eigen werk en heeft zij de leiding over het dames-ensemble ‘Pomposa’ waarmee ze graag haar visitekaartje afgeeft wat betreft ‘raken en ontroeren’. Wilmy is vocalcoach bij verschillende koren, tevens opgeleid tot adempedagoog in Osnabrück en tot Seniorencoach in Breda. Haar motto: Het lijf moet mee anders zegt de stem straks nee!

 • Wim Crijns

  Wim Crijns speelt als sessie- en studiomuzikant en is momenteel actief lid bij Janse Bagge Bend en The Electrophonics.

 • Yvonne Savelkoul

  Yvonne Savelkoul is in 1985 afgestudeerd aan de Stadsacademie Maastricht afdeling sieraadvormgeving. In 2004 volgde zij de opleiding BIK (Beroepskunstenaar in de Klas). Yvonne is sinds 1986 docent edelsmeden/ sieraadvormgeving en heeft voorheen lesgegeven aan het Centrum voor de Kunsten in Weert, de Vrije Academie en het Centrum voor de Kunsten in Roermond (tegenwoordig ECI cultuurfabriek). Haar overige activiteiten bestaan uit projecten uitvoeren en het geven van workshops en cursussen beeldende vorming aan kinderen op basisscholen (zoals het project Kunst Op School) en aan leerlingen van het middelbaar en hoger onderwijs. Zij is ook docent 3D van de Vooropleiding Kunstacademie bij ECI cultuurfabriek.

terug naar boven