za 7/4  23:00
€ 13,50 € 18,50
Dance
Popzaal
7/42018

Joost van Bellen

Support: Oburn & Kaki Tiga


Joost van Bellen is een fenomeen. Hij is een creatieve duizendpoot, een discodinosaurus en een kameleon die onmogelijk in één hokje te plaatsen is. Maar wie zijn dertigjarige carrière goed bestudeert ziet de algemene delers: buiten zijn liefde voor de nacht en tegendraadse culturen voelt Joost nog altijd de drang zich steeds te vernieuwen, mensen te vermaken en tegelijkertijd iets mee te geven.

Van Bellen is geboren in 1962 en heeft willens en wetens de strijdkreet Forever Young hoog in het vaandel staan. Hij is bekend als dj en feestorganisator en verdient daarnaast zijn sporen als creatief brein en muzikaal regisseur voor onder andere modeshows. Zijn muzikale smaak is onnavolgbaar en breed, zijn dj-sets zijn innovatief, feestelijk, krachtig en (net als de man zelf) niet onder één noemer te vangen.

Joost heeft een broertje dood aan de hokjesgeest en betreedt daardoor paden die niet altijd voor de hand liggen. ‘Ik moet altijd het avontuur opzoeken, en als iets uiteindelijk werkt, dan klopt het en haal ik voor heel even voldoening uit mijn vak,’ zei hij ooit in een interview. In 2010 besloot hij een roman te gaan schrijven, dat boek kwam vier jaar later uit. En de rest is geschiedenis die nog geschreven moet gaan worden.

In 2008 werd hij door Het Parool genomineerd voor Amsterdammer van het Jaar. Joost verloor de titel aan de ambulancebroeders die nét iets meer stemmen hadden gekregen. In 2013 werd hij genomineerd voor de Amsterdamprijs van het Amsterdams Fonds voor de Kunsten. Ook deze ging aan zijn neus voorbij: pianist en componist Reinbert de Leeuw won de felbegeerde prijs. ‘Het was een moeilijke keuze,’ vertelde een jurylid hem na afloop. Van Bellen schreef op Facebook dat het logisch was dat de legendarische en wereldberoemde De Leeuw had gewonnen, en wist dat hij zelf nog heel wat te doen had voor zijn tijd zou gaan komen.

Kaki Tiga
Kaki Tiga is van vele markten thuis, maar draait het liefst house- en garagebangers. Rauw, speels, pompende beats, groovers, hier en daar een klassieker, maar vooral power! Waar hij kan sloopt hij de dansvloer! Daarnaast is hij een graag geziene gast op festivals als Brandstof, Op Dreef en Solar Festival.

Oburn
Als head honcho van Brandstof weet het publiek altijd extra energie te geven. Honcho weet keer op keer te verrassen met een gedurfde muziekkeuze en strakke mixing skills. Zijn stijl is te kenmerken door veel gebruik van vocals en drums. Soms disco, soms dikke techno, en alles ertussen in. De sets zitten boordevol met nummers waarbij je vanzelf Shazam gaat raadplegen. Onlangs mocht hij nog de Mondial afsluiten na De Sluwe Vos, en ook in Amsterdam is hij steeds vaker te zien.


    alle muziek