za 23/12  21:00
€ 18,50 € 21,00
jazz
Popzaal
23/122017
Unieke masterclass

New Cool Collective

I.s.m. Big Band Boesten


Nederlands heetste en meest bekende Jazz collectief, New Cool Collective werkt aan een nieuw album. Om die plaat te presenteren toert de 8-koppige band door Nederland. Op zaterdag 23 december a.s. komt New Cool Collective naar de ECI cultuurfabriek in Roermond. Het concert wordt gepresenteerd i.s.m. Big Band Boesten. En ontneem jezelf de kans niet om een masterclass te volgen met Benjamin Herman en David Rockefeller!! 

New Cool Collective werd opgericht in 1993, aanvankelijk als het ‘live dans-vehikel’ van de toenmalige DJ Graham B, bekend van Neerlands eerste jazzdance. Dat het daarbij niet is gebleven mag duidelijk zijn.

Inmiddels heeft de band ontelbaar vaak getourd door Engeland, Duitsland, de Benelux, Afrika, Canada, Rusland en Japan. Hierbij deed het niet alleen de hipste jazzclubs en festivals aan, de band stond ook op de meest gerenommeerde rock- en popfestivals zoals het Deense Roskilde Festival, Sziget in Hongarije, Fuji Rock in Japan, Lowlands in Nederland en het Camden Mix Festival en Aberdeen Alternative Festival in Engeland.

New Cool Collective bestaat uit saxofonist Benjamin Herman, drummer Joost Kroon, percussionisten Frank van Dok en Jos de Haas, pianist Willem Friede, bassist Leslie Lopez, trompettist David Rockefeller en gitarist Rory Ronde. Na het in 2014 uitgebrachte Electric Monkey Sessions, waarvoor de band zich liet inspireren door onder meer het Senegalese Orchestra Baobab, psychedelische cumbia, Kaapstad, Italiaanse cinema en meerdere grote jazz helden, is in 2016 het meest recente album The Things You Love uitgekomen. Een plaat waarop NCC de klassieke mix van soul, jazz en pop samenbrengt met de vocale retro pop-jazz van Matt Bianco (Mark Reilly), onder andere bekend van de jaren 80 hits Whose Side Are You On en Don’t Blame It On That Girl.

De masterclass vindt plaats van 14:30 uur tot 17:00 uur. De show zal om 21:00 uur plaatsvinden in de popzaal! De deur zal open gaan om 20:30 uur.

Speciale masterclass
Unieke kans om op te treden met Benjamin Herman en David Rockefeller!

Voorafgaand aan het concert van New Cool Collective zullen David Rockefeller en Benjamin Herman ’s middags een unieke masterclass verzorgen. In samenwerking met Big Band Boesten bieden wij jonge blazers dè kans om met trompettist Rockefeller en saxofonist Herman aan de slag te gaan. Als kers op de taart zal tijdens de show van New Cool Collective  ’s avonds het resultaat live ten gehore worden gebracht.

Kosten voor de masterclass (inclusief concertticket) bedragen €26.
(masterclass ticket staat ook onder -bestel tickets -)

 


    alle muziek