Primair onderwijs


“Wie op jonge leeftijd in aanraking komt met kunst, kan ervaren dat de wereld niet stopt aan de voordeur”, bepleit dichter Ramsey Nasr. Bij ECI vinden we dat kunst en cultuur beschikbaar moeten zijn voor elke leerling, op iedere school. Daarom denken we graag mee met leerkrachten over de invulling van kunstlessen. We leveren activiteiten, projecten en programma’s op maat van jouw school. Er is veel mogelijk: van een eenmalige workshop glasmozaïek tot een complete leerlijn electronic music production, met de 21ste eeuwse vaardigheden als vertrekpunt.

Wil je graag samenwerken met ons? Kijk dan voor meer informatie op onze contactpagina en neem contact op met ons team!

ECI cultuurfabriek is diep geworteld in het primair onderwijs. Wij werken samen met alle schoolbesturen in de regio Midden-Limburg en we zijn penvoerder voor DOEN!

DOEN! Midden-Limburg
RICK Weert en ECI cultuurfabriek hebben de krachten gebundeld om Cultuureducatie met Kwaliteit in Midden-Limburg vorm te geven. Samen met de scholen in Roermond, Echt, Susteren, Roerdalen en Leudal bereiken we dat doel door krachten te bundelen en verbindingen te leggen tussen de school en de culturele en sociale omgeving. Scholen kunnen aanspraak maken op praktische en inhoudelijke ondersteuning en er zijn subsidiegelden beschikbaar. Klik hier voor meer informatie over DOEN! Midden Limburg.

Best practice: Kids Rock!
Tijdens Kids Rock! leren basisschoolleerlingen onder leiding van professionele muzikanten een instrument te bespelen. Binnen vijf weken worden ze omgetoverd tot een volwaardig spelende popband. Het hoogtepunt: een concert in de ECI Popzaal of het ECI Theater!