vr 26/4  20:00  € 20,50
Toneel
Theaterzaal
26/42024
met live klassieke muziek

George en Eran Producties & Club Classique

LEVEN


Jeugdvrienden Adam Kissequel en George Tobal vertellen in LEVEN over hun bijzondere vriendschap met Roos, een meisje dat ze tijdens een treinreis ontmoeten. Drie jongelingen die vol overgave in het leven staan ervaren de kracht van vriendschap en liefde. Maar wanneer Roos ziek wordt worden ze geconfronteerd met de rauwe realiteit van verlies. Te midden van hun rouw moeten ze opnieuw leren omgaan met elkaar, het leven en de leegte die het verlies met zich meebrengt.

Waar woorden tekortschieten klinkt muziek. Musici van Club Classique spelen strijkkwartetmuziek.

Over George & Eran Producties en Club Classique:
George & Eran Producties is een maatschappelijke geëngageerd theatergezelschap waar altijd nieuwe zelfgeschreven stukken worden gemaakt die een blauwdruk zijn van de tijdsgeest. Bekende voorstellingen zijn onder meer; George & Eran worden racisten, de brieven van Mia en PECH. Club Classique kom je overal tegen: in het theater, het café, thuis op de buis of zomaar in het wild op een weiland. Een voorstelling van Club Classique zit vol spannende combinaties, onverwachte twists en ontroerende verhalen.

Abdel Daoudi
Na het succesvolle Geschiedenis van Geweld bij Toneelschuur Producties en het lovend ontvangen 233ºC bij ROSE stories zijn George & Eran Producties en Club Classique verheugd samen te werken met Abdel Daoudi als regisseur voor LEVEN. In samenwerking met Limburg Festival, een LimburgsFestival Parel.

Recensies
”Soms hoeft een verhaal niet ingewikkeld of zelfs maar origineel te zijn om toch te raken. Het ligt er net aan hoe je dat verhaal vertelt. En met wie. Acteurs en theatermakers Adam Kissequel en George Tobal laten in Leven zien hoe je dat doet: een verhaal vertellen waarvan iedereen de stappen al kan uittekenen en het verdrietige einde voor niemand een verrassing zal zijn, maar dat toch raakt” – (★★★★☆) Volkskrant.nl

”De personages worstelen niet alleen met het voor de hand liggend verdriet, hun rouw en hun voorschot op die rouw, maar ook met zelfkritiek, of zelfs zelfhaat. De momenten tussen de regels, waarin de muziek het overneemt, zijn daarin cruciaal: de muziek laat emoties broeien en woekeren, maar gidst hen uiteindelijk ook weer terug naar elkaar.” – Theaterkrant.nl

Credits
Tekst: George Tobal
Regie: Abdel Daoudi
Regieassistent: Iris Vaessen
Spel: Adam Kissequel, George Tobal
Muziek: Anuschka Pedano, Eduardo Paredes Crespo, Leonard Besseling, Myrthe Helder
Decor en Lichtontwerp: Vasilis Apostolatos
Techniek: Bas Molenveld, Event Support Drost – Menno Drost en Lorenzo Nonnekens
Beeld: Curly and Straight
Coproductie: Club Classique en George & Eran Producties

eci cultuurfabriek limburg festival


Klik hier voor meer info over parkeren, horeca en annulering.


    alle theater