zo 5/3  15:00  € 12,50
Familie
Theater
5/32023
Familie/jeugd

Heritage Sinfonietta

Raas en de Basketbal


Een spannend, humoristisch en muzikaal luisterverhaal over Raas en zijn nieuwe basketbal. 

De razendsnelle Raas heeft een nieuwe basketbal gekregen. Hij is er supertrots op! Zijn basketbal is zijn lust en zijn leven. Totdat hij ‘m kwijtraakt… Als een speer gaat Raas erachteraan. Zou hij zijn basketbal ooit weer terugkrijgen? 

Raas gaat live! Dit muzikaal luisterverhaal, oorspronkelijk in lockdown ontwikkeld in de vorm van een podcast, wordt door Heritage Sinfonietta voor het eerst live naar het theater gebracht. Samen met verteller en acteur Abbie Chalgoum gaat een ensemble uit dit Limburgs kamerorkest het podium op om het verhaal, geschreven door Jibbe Willems, en de prachtige muziek van componist Bram Kortekaas opnieuw te vertellen en uit te voeren. In een originele combinatie van muziek, woord en beeld brengt Heritage Sinfonietta een spannende en humoristische voorstelling voor alle leeftijden! 

Luister hier de podcast van Raas en de basketbal:
https://podcasts.apple.com/nl/podcast/raas-en-de-basketbal/id1573121134?i=1000544362023 

Heritage Sinfonietta
Heritage Sinfonietta is een jong en dynamisch kamerorkest uit Limburg dat met verrassende en vernieuwende programma’s steeds vaker te zien en horen is in de Limburgse theaters. Het orkest, dat onder leiding staat van Martijn Pepels, bestaat uit een aantal van de beste professionele musici uit Limburg en heeft als doel om live (klassieke) muziek bereikbaar te maken voor de gehele provincie. 

Abbie Chalgoum
Abbie Chalgoum (1979, Marokko) is docent, acteur en auteur. Zijn onlangs verschenen biografische roman ‘Ik blijf bij je’ wordt eind 2022, in een theaterversie, uitgevoerd in samenwerking met Toneelgroep Maastricht. Abbie heeft verschillende rollen gespeeld in zowel theater (Zwart Water en De Passiespelen) als tv-series (Mees Kees, Mijn zoon is Jihadist, Zuipkeet, The Spectacular). Onlangs vertolkte Abbie de rol van Novak in de serie ‘Het verhaal van Nederland’ dat te zien is op NPO2. 

Deze voorstelling is voor 6+

Credits
Orkest: Heritage Sinfonietta
Dirigent:   Martijn Pepels
Verteller:   Abbie Chalgoum 

www.heritagesinfonietta.nl 


Klik hier voor meer info over parkeren, horeca en annulering.


    alle theater