Combinatiefunctionaris cultuur


Je kunt bij de Combinatiefunctionaris terecht voor projecten binnen het gehele culturele spectrum. Wil je je leerlingen kennis laten maken met de schilder die op de hoek woont? Een nieuwe impuls geven aan het cultuuronderwijs binnen jouw school? Of wil je als muziekvereniging graag op school laten zien wat je vereniging allemaal doet? Die verbindingen kan de Combinatiefunctionaris voor je leggen. Ook bij de ontwikkeling en uitvoering van projecten kan de combinatiefunctionaris helpen. Projecten worden samen ontwikkeld. Op maat en op initiatief van wijk, aanbieder of school.

Ook kan de Combinatiefunctionaris de school, cultuuraanbieder en wijk ondersteunen in het ontwikkelen van projecten en plannen waarin cultuur centraal staat. Een paar voorbeelden van projecten waar onze Combinatiefunctionaris mee bezig is:

– Kinderoptocht tijdens de Reuzenoptocht van Roermond in 2018
– Kinderconcerten Cuypershuis
– Portret-project “Montmartre op Roncalli” van Zorghuis Roncalli, BS Willem de Zwijger, BS De Zonnewijzer en kunstschilder Marcel van Hoef

Naast deze projecten co├Ârdineert Marjolein ook een aantal zaken binnen ECI cultuurfabriek:

Klassefilm
2x per jaar worden er bij ECI een aantal films geprogrammeerd onder lestijd die door schoolklassen bezocht kunnen worden. Volg onze site of kijk op Facebook voor meer informatie over de eerstvolgende editie.

Korenslag
Jaarlijkse zangwedstrijd voor kinderkoren die op de basisscholen van Stichting Swalm en Roer worden gevormd. Korenslag vindt altijd plaats tijdens de Dag van de Stem. Volg onze site of kijk op Facebook voor meer informatie over de eerstvolgende editie.

Classic Express
1 of 2x per jaar staat de Classic Express op het evenemententerrein van ECI. Een rijdende concertzaal waarin klassen een klassiek concert kunnen bijwonen van jonge talenten die hoge ogen gooiden op het Prinses Christina Concours. Volg onze site of kijk op Facebook voor meer informatie over het eerstvolgende bezoek van de Classic Express aan Roermond.

Ben je op zoek naar een verbinding, een extra kracht bij het ontwikkelen van plannen of wil je graag eens kennismaken? Neem dan contact op met:
marjoleinpeeters@ecicultuurfabriek.nl

www.facebook.com/Combinatiefunctionaris.roermond

Al een aantal jaren heeft de gemeente Roermond een Combinatiefunctionaris Cultuur. Deze functie is ondergebracht bij ECI cultuurfabriek en wordt uitgevoerd door Marjolein Peeters. Zij legt verbindingen tussen de basisschool, de wijk en het culturele veld binnen de wijk, buurt of gemeente.
Vanwege het grote netwerk dat Marjolein heeft opgebouwd, kan vrijwel elke wens vervuld worden.
Omdat de functie gesubsidieerd wordt, wordt bovendien geprobeerd om alle projecten uit te voeren zonder hierbij kosten te maken voor de deelnemende partijen. Een mooi gebaar van de gemeente Roermond!


Cookie

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze site gebruik van cookies.

Akkoord