Buitenschoolse activiteiten


Tijdens je jeugd ontwikkel je je identiteit en je sociale en culturele vaardigheden. Actief iets met kunst, muziek, dans en theater doen helpt daar enorm bij! Juist buiten school, zonder de dwang van toetsen en roosters leren kinderen vaak spontaan en zijn ze intrinsiek gemotiveerd. Simpelweg omdat ze iets graag willen kunnen, of omdat ze er plezier aan beleven en omdat ze er nieuwe vrienden maken.

ECI cultuurfabriek heeft het grootste aanbod in kunst- en cultuureducatieve activiteiten in de regio Roermond. Onze collega’s zijn breed georiënteerd, bij ons werken doorgewinterde, virtuoze kunstschilders en net afgestudeerde theatermakers met plezier aan projecten voor deze doelgroep. Er is veel mogelijk: van eenmalige workshops tot trajecten van een jaar lang.

Wil je graag samenwerken met ons? Kijk dan voor meer informatie op onze contactpagina en neem contact op met ons team!

KVK Herten
Kindervakantiewerk Herten is er voor alle kinderen van 5 tot en met 12 jaar. In de zomervakantie organiseert ECI-cultuurfabriek samen met KVK Herten muzikale, beeldende en dansworkshops voor alle kinderen die in Herten, Ool, Merum en Roermond wonen.

Stichting Samenwerkende Roermondse Muziekverenigingen
ECI-cultuurfabriek draagt graag een steentje bij aan het behouden van ons regionale muzikale erfgoed.  Samen met de Roermondse muziekverenigingen verzorgen we lessen op basisscholen waarin kinderen kennis maken met de typisch Limburgse harmonie en fanfare instrumenten.

Best practice: ECI Eigenwijs
In de meivakantie organiseert de ECI-cultuurfabriek drie inspirerende projectdagen voor kinderen van 8 tot 13 jaar. Samen met ervaren ECI docenten maken zij een musicalvoorstelling. De kinderen maken kennis met alle aspecten van een musical, van dans, muziek, zang, toneel, decor bouwen tot het grimeren van alle spelers en het filmen van het proces en de voorstelling. Samen werken we toe naar een voorstelling in het ECI theater waar ouders, vrienden en klasgenootjes het eindresultaat kunnen bewonderen. De kinderen ervaren hoe leuk en mooi het beoefenen van een kunstvak is.