Vrijwilligers


Word jij blij van een mooie show in onze theater- of popzaal? Leg je graag concerten vast op beeld? Draag je graag een steentje bij aan cultuureducatie? Of steek je liever je handen uit de mouwen achter de schermen met op- en afbouw? Als vrijwilliger bij ECI cultuurfabriek kun je alle kanten op naargelang je interesses. Bovendien leer je nieuwe mensen kennen en werk je in een mooie, culturele en inspirerende omgeving!

Op dit moment zijn we uitsluitend op zoek naar vrijwilligers voor: Facilitaire Hulp, Receptie en Horeca. 

Facilitaire hulp
Als vrijwilliger facilitaire hulp help je met de opbouw, inrichting en het afbreken van exposities in de ECI cultuurfabriek. Je helpt mee wanneer er spullen klaargezet moeten worden voor een workshop of cursus of helpt met het beheer en onderhoud van onze materialen.
Je bent een handige klusser, beschikt over creativiteit, hebt gevoel voor inrichting en bent in staat om zelfstandig te werken.

De ECI pop- en theatercrew
Tijdens onze voorstellingen en concerten ben je het aanspreekpunt voor de bezoekers. Je controleert tickets en zorgt voor een warm ontvangst. Achter de schermen begeleid je artiesten en indien nodig spring je in als stagehand.
Je bent flexibel inzetbaar en bereid om in de avonduren of ‘s nachts te werken. Je bent dan ook ouder dan 18 jaar.

Het Horecateam
Als horecavrijwilliger sta je achter de bar in ons café. Het café is meerdere dagen in de week geopend voor onze filmbezoekers, zodat ze na de film nog gezellig kunnen na praten. Het horecateam is tijdens deze avonden verantwoordelijk voor het openen en sluiten van het café. Ook kun je af en toe gevraagd worden achter de bar te staan bij speciale events, zoals de opening van een expositie.Je bent beschikbaar op dinsdag-, woensdag-, donderdag- en/of vrijdagavond. Enige horeca-ervaring is een pré, maar zeker geen must. Je kunt in het ECI café op een laagdrempelige manier kennismaken met het horecavak!

De Receptie
Als medewerker van onze receptie ben jij hèt eerste aanspreekpunt en gezicht voor onze bezoekers. Je verkoopt tickets, staat bezoekers te woord en verkoopt betaalpassen bij pop- of dance-events. Je wordt ingewerkt door onze collega’s, maar bent daarna in staat om zelfstandig de receptie te bemannen tijdens onze popavonden. Je bent donderdag-, vrijdag- of zaterdagavond beschikbaar. Het snel eigen kunnen maken van verschillende computersystemen is een pré.

Het Educatieteam
Als vrijwilliger van het educatieteam begeleid en ondersteun je individuele bezoekers of groepen die een workshop of cursus hebben geboekt. Dit kunnen kinderen of leerlingen van het basis- of voortgezet onderwijs, maar het kunnen ook volwassenen zijn.
Je hebt affiniteit met kunst en cultuur en/of met het werken met kinderen.

Het Filmteam
Als vrijwilliger van het filmteam kun je aan de slag als zaalwacht of operateur. De zaalwacht ontvangt bezoekers, scant tickets en is het eerste aanspreekpunt. Operateurs bedienen de filmapparatuur en zorgen ervoor dat de films probleemloos draaien.
Je hebt affiniteit met film en bent in middagen en avonden beschikbaar. De films draaien de hele week.

ECI Reporter
ECI reporters gaan op ontdekkingstocht uit. Je bezoekt (gratis) voorstellingen van ons programma en vertelt erover aan jouw ‘publiek’. Bijvoorbeeld via een blog, vlog of misschien wel een presentatie.

Vrijwilliger worden?
Wil jij ook bijdragen? Lijkt het je tof een keer mee te lopen? Grijp dan nu je kans en meld je aan op onze vacaturepagina of stel je vraag aan Vrijwilligerscoördinator Eline Hermans via: eline.hermans@ecicultuur.nl.

Meer weten over ECI cultuurfabriek? Lees deze pagina en weet waar we voor staan.

Janneke Peeters (33), vrijwilliger ECI fotografiecrew
“Fotografie is altijd een diepe passie van mij geweest. Op een gegeven moment ben ik gewoon begonnen met fotograferen. Ik combineerde mijn baan in de gehandicaptenzorg toen nog met werk in het bedrijf van mijn man. Eenmaal werkelijkheid, liep die passie al snel uit de hand.”  Lees hier het hele interview.

Edin Hensels (19), horecamedewerker ECI popcrew
“Volgend schooljaar begin ik aan de opleiding Kunst en Economie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Toen ik mij hiervoor aanmeldde wist ik dat vrijwilligerswerk in de culturele sector goed staat op je CV. Ik besloot mijn kansen te vergroten door dit werk bij de ECI te doen. Het bevalt zo goed, dat ik mijn baantje in Roermond ook tijdens mijn studie aanhoud.” Lees hier het hele interview.

Gerdien  (60), receptioniste en gastvrouw ECI cultuurfabriek
“Ik wil graag actief zijn en ook actief blijven. Ik hecht veel waarde aan sociale contacten. Ik houd veel van kunst en cultuur. En ik ga er graag op uit om nieuwe indrukken op te doen en nieuwe mensen te leren kennen. Dat zijn voor mij de belangrijkste redenen om vrijwilligerswerk te doen bij de ECI.” Lees hier het hele interview.

Jan de Kanter (70), operateur/ingester ECI filmcrew
“In 2012 zijn wij verhuisd naar Roermond. Ik was net met pensioen, had zeeën van tijd en zin om iets te doen. De ECI zocht nieuwe vrijwilligers. Ik ben eens gaan kijken bij het filmhuis en het was meteen bingo.” Lees hier het hele interview.

Guido Callens (64), allrounder ECI cultuurfabriek
Nadat ik in 2016 stopte met mijn werk in de verslavingszorg heb ik eerst een paar maanden helemaal niets gedaan. Dat begon op een gegeven moment toch te vervelen. Plus ik miste de vele sociale contacten die bij mijn werk hoorden. De levendigheid. Het antwoord lag voor mijn neus.” Lees hier het hele interview.