Vrijwilligers


Word jij enthousiast van een mooi concert in ons theater of popzaal? Sta je graag achter de bar bij een vette dance-avond? Leg je graag de concerten vast op beeld? Ben je helemaal gek van films? Of misschien help je graag mensen als gastvrouw/heer of als receptionist. Bij  de ECI kun je alle kanten op als vrijwilliger, kun je doen waar jouw interesses liggen, leer je nieuwe mensen kennen in een vernieuwde culturele en kunstzinnige omgeving!

De ECI is het mooiste cultuurhuis van Limburg met de meeste disciplines onder een dak! Een bijzondere plek aan de Roer met een popzaal, een vlakke vloertheater, 2 filmzalen (137 stoelen), een expositieruimte en een educatieafdeling met cursusaanbod in de disciplines muziek, theater, beeldend en dans.  Het ECI-programma omvat (pop)muziek, theater en dans, een art-house-filmselectie en een breed educatie- en cursusaanbod (zowel binnen als buiten de eigen locatie). Samen met het onderwijs werken we aan een programma dat kinderen een breder perspectief biedt en waarop talent tot bloei kan komen.

Bij ECI krijgt creativiteit de ruimte. Creëer. Maak iets moois. Met je handen, je lijf of in je hoofd. Met film, muziek, dans, theater, beeldende kunst en educatie op een waanzinnig mooie plek. Al 90 vrijwilligers van 18 tot 75 jaar werken voor en achter de schermen mee aan onze fantastische cultuurfabriek.

Wil jij ook bijdragen? Grijp dan nu je kans en check onze vacature-pagina.

Janneke Peeters (33), vrijwilliger ECI fotografiecrew
“Fotografie is altijd een diepe passie van mij geweest. Op een gegeven moment ben ik gewoon begonnen met fotograferen. Ik combineerde mijn baan in de gehandicaptenzorg toen nog met werk in het bedrijf van mijn man. Eenmaal werkelijkheid, liep die passie al snel uit de hand.”  Lees hier het hele interview.

Edin Hensels (19), horecamedewerker ECI popcrew
“Volgend schooljaar begin ik aan de opleiding Kunst en Economie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Toen ik mij hiervoor aanmeldde wist ik dat vrijwilligerswerk in de culturele sector goed staat op je CV. Ik besloot mijn kansen te vergroten door dit werk bij de ECI te doen. Het bevalt zo goed, dat ik mijn baantje in Roermond ook tijdens mijn studie aanhoud.” Lees hier het hele interview.

Gerdien  (60), receptioniste en gastvrouw ECI cultuurfabriek
“Ik wil graag actief zijn en ook actief blijven. Ik hecht veel waarde aan sociale contacten. Ik houd veel van kunst en cultuur. En ik ga er graag op uit om nieuwe indrukken op te doen en nieuwe mensen te leren kennen. Dat zijn voor mij de belangrijkste redenen om vrijwilligerswerk te doen bij de ECI.” Lees hier het hele interview.

Jan de Kanter (70), operateur/ingester ECI filmcrew
“In 2012 zijn wij verhuisd naar Roermond. Ik was net met pensioen, had zeeën van tijd en zin om iets te doen. De ECI zocht nieuwe vrijwilligers. Ik ben eens gaan kijken bij het filmhuis en het was meteen bingo.” Lees hier het hele interview.

Guido Callens (64), allrounder ECI cultuurfabriek
Nadat ik in 2016 stopte met mijn werk in de verslavingszorg heb ik eerst een paar maanden helemaal niets gedaan. Dat begon op een gegeven moment toch te vervelen. Plus ik miste de vele sociale contacten die bij mijn werk hoorden. De levendigheid. Het antwoord lag voor mijn neus.” Lees hier het hele interview.