Expo


Nederland kent vele kunstenaars die op hoog niveau actief zijn, maar hun werk niet of nauwelijks kunnen presenteren aan het publiek. De ECI opent graag zijn deuren voor beeldend talent. Onze exposities maken deel uit van een gevarieerde, eigentijdse cultuurbeleving en zijn verweven met de tijd waarin we leven. Ze verbreden ons blikveld, reflecteren de tijdsgeest of openen nieuwe perspectieven. Kom kijken en durf te zien!

Onze ECI Expo is dagelijks geopend van 09:00 – 20:30 uur en op zaterdag & zondag van 10:30 – 17:00 uur.
Gratis toegankelijk!


Durven Zien

Hele jaar door online te bekijken!

Het is een mooie traditie dat cursisten van onze afdeling Beeldend jaarlijks het resultaat van hun werk laten zien in de expositieruimte van de ECI cultuurfabriek. De tentoonstelling toont werk van kinderen, jongeren en volwassenen in de disciplines fotografie, edelsmeden, glas, keramiek, tekenen en beeldhouwen. Ook is er werk van de deelnemers van de vooropleiding van de kunstacademie. Bij de ECI krijgt creativiteit de ruimte. Elke cursist, jong en oud, amateur en professional krijgt de mogelijkheid om maximaal te presteren.


365 days

Opening: zondag 6 september, 16:00 uur
Te zien t/m zondag 27 september

365 Days  is een solo-expositie door Risja Steeghs. De kunstenares ziet haar kunstenaarspraktijk als een constant ontvouwend dagboek. Haar installaties, doeken en keramieke  objecten zijn een verlengstuk van het leven zelf. Deze persoonlijke en intieme relatie tussen de maker, haar leven en haar kunstwerken wordt tijdens deze overzichtstentoonstelling duidelijk geïllustreerd middels een brede diversiteit aan materialen en kleur. Waarbij het vaak niet altijd duidelijk is of de kunstenaar het heeft over haar echte leven of een sprookje.

Deze maand tovert Risja de ECI om tot een multidisciplinaire installatie waarbij zij op eigen kleurrijke wijze de bezoekers onderdompelt in haar eigen universum.

Gedurende deze tentoonstelling krijgen jonge, vrouwelijke kunstenaars de ruimte om zichzelf te laten zien en horen. In de vorm van een weekendprogrammering. Deze tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Huis voor de kunsten Limburg, Pictoright fonds en Stichting Stokroos.

www.risjasteeghs.com

Wil je de opening bijwonen? Stuur dan een e-mail met naam en het aantal bezoekers naar risja@risjasteeghs.com

In de weekenden staan hele interessante programma’s! Zoals lezingen, artis talk, workshops, performences.
Klik hier voor de weekendprogramma’s.