Fagot

De fagot is een zeer breed inzetbaar houten blaasinstrument met een dubbelriet. Denk hierbij aan symfonieorkest, harmonieorkest of kamermuziekensembles (kwintet of dubbelkwintet).

Hieronder kun je je aanmelden voor 36 lessen (een jaarcursus). Liever 20, 15 of 10 lessen volgen? Dat is natuurlijk ook mogelijk! Neem dan contact op met tanjamaessen@ecicultuurfabriek.nl. Instromen gedurende het cursusjaar is altijd mogelijk, de kosten worden hier dan op aangepast.

Klik op de cursus voor meer info:

kies
start
dag & tijd
frequentie
lesprijs
start: 31/08/2020
dag & tijd: in overleg
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €435.00
kies deze cursus
€ ..,..
start: gehele jaar
dag & tijd: in overleg
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €435.00
kies deze cursus
€ ..,..

Het starten met fagot is zowel voor volwassenen als ook voor kinderen vanaf 7 jaar mogelijk. Voor kinderen bestaat er namelijk de mogelijkheid om met een kinderfagot te starten. Deze is geheel aangepast aan het kind. Zelfs individuele aanpassingen aan het instrument zijn mogelijk. Zo is het gewicht een stuk minder en is het kleppensysteem aangepast aan kleinere handen. De overstap naar de gewone fagot volgt in de loop der tijd spelenderwijs. Naast fagot en kinderfagot kan de cursus uitgebreid worden met contrafagot en barokfagot.

Neem voor meer informatie contact op met Coördinator Muziek Rob Reyners, via muziek@ecicultuurfabriek.nl.

  over de docent: Jolanda Wolters

  Jolanda Wolters studeerde fagot en piano aan het Maastrichts conservatorium. In 1993 behaalde ze haar diploma docerend musicus fagot bij Adrie Bisschop. Ze vervolgde haar studie bij Johan Steinmann aan het Koninklijk conservatorium te Den Haag, alwaar ze in 1996 haar diploma uitvoerend musicus behaalde. Ze speelde tijdens haar studie enkele jaren bij het Nationaal Jeugd Orkest.
  Sinds 1993 is ze als plaatsvervangend eerste fagottiste verbonden aan het Limburgs Symfonie Orkest, tegenwoordig de philharmonie zuidnederland. Verder remplaceert ze regelmatig bij diverse orkesten. Ook is ze actief bij kamermuziekensembles en doceert ze enthousiaste amateur fagottisten. Als pianiste vormt ze samen met zangeres Willeke Simons een vast duo.


  alle cursussen

  Gratis proefles  *verplichte velden