Fagot

De fagot is een zeer breed inzetbaar houten blaasinstrument met een dubbelriet. Denk hierbij aan symfonieorkest, harmonieorkest of kamermuziekensembles (kwintet of dubbelkwintet).

Hieronder kun je je aanmelden voor 36 lessen (een jaarcursus). Liever 20, 15 of 10 lessen volgen? Dat is natuurlijk ook mogelijk! Neem dan contact op met tanjamaessen@ecicultuurfabriek.nl. Instromen gedurende het cursusjaar is altijd mogelijk, de kosten worden hier dan op aangepast.

kies een cursus:

kies
start
dag & tijd
frequentie
lessen
lesprijs
start: 26/08/2019
dag & tijd: :u
frequentie: elke week
lessen: 36
lesprijs: v.a. €373,00
kies deze cursus
€ ..,..

Het starten met fagot is zowel voor volwassenen als ook voor kinderen vanaf 7 jaar mogelijk. Voor kinderen bestaat er namelijk de mogelijkheid om met een kinderfagot te starten. Deze is geheel aangepast aan het kind. Zelfs individuele aanpassingen aan het instrument zijn mogelijk. Zo is het gewicht een stuk minder en is het kleppensysteem aangepast aan kleinere handen. De overstap naar de gewone fagot volgt in de loop der tijd spelenderwijs. Naast fagot en kinderfagot kan de cursus uitgebreid worden met contrafagot en barokfagot.

    over de docent: Jean Hellenbrand

    Jean Hellenbrand studeerde Fagot aan het Maastrichts Conservatorium. Na deze periode zette hij zijn studie voort aan het conservatorium van Keulen. Vanaf 1994 is hij verbonden aan het theater van Aken als 2e fagottist en contrafagottist. Naast zijn werk als orkestmusicus speelt hij bij kamermuziekensemble Zuiderwind.


    alle cursussen

    Gratis proefles


    *verplichte velden