Keramiek kind/jeugd

Altijd nieuwsgierig geweest wat je allemaal met klei kunt maken? Je kunt de meest fantasierijke bouwwerken maken. Van een potje uit slakkenhuisjes tot een supergrote waterschildpad. Maar ook fantasiehuisjes of -torens. Met hulp van je docent ga je jouw kunstwerk maken.

Klik op de cursus voor meer info:

kies
start
dag & tijd
duur
frequentie
lesprijs
start: 19/09/2020
dag & tijd: za 09:30u
duur: 90min.
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €47,50
kies deze cursus
€ ..,..
start: gehele jaar
dag & tijd: Zaterdag
duur: 90min.
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €47,50
kies deze cursus
€ ..,..

Deze cursus is speciaal voor kinderen die fantastische bouwwerken van klei willen maken. Je leert via diverse opdrachten de fijne kneepjes van het vak. Als beginner maak je kennis met klei aan de hand van eenvoudige technieken zoals het maken van rolletjes en bolletjes. Deze worden dan verwerkt in kommetjes, tegels en diverse fantasievormen. Vanuit plaat, bol- en doosvormen worden de meest diverse kunstwerken gemaakt zoals dieren en bouwwerken. Als je werkstuk af is wordt dit gebakken en mag je dit glazuren in de kleuren die bij je werkstuk passen.

In deze cursus zitten zowel beginnende als gevorderde cursisten. Ieder kan op zijn eigen niveau werken aan zijn eigen werkstuk. Door de begeleiding van de docent worden de werkstukken afgewerkt tot iets moois. Er mag gebruik gemaakt worden van andere materialen zoals glas, hout, metaal en stof als het past bij het gemaakte werkstuk.

Het cursusseizoen start in september, maar inschrijven is mogelijk op ieder moment van het jaar. Materiaalkosten zijn bij de cursus inbegrepen.

Wil je kennismaken met de docent en de manier van lesgeven? Vraag dan een gratis proefles aan.

Neem voor meer informatie contact op met onze beeldende kunst afdeling via beeldend@ecicultuurfabriek.nl.

    over de docent: Henriette Jeurissen

    Henriette Jeurissen is geboren en getogen in Roermond. Na de pedagogische academie vervolgde ze haar opleiding als beeldend docent textiele werkvormen en handvaardigheid in Nijmegen.Vanaf 1990 geeft ze naast projecten en workshops (op scholen zoals kunst op school en de verlengde schooldag, in buurthuizen en bij de kinderopvang) de cursus keramiek voor kinderen en jeugd en de cursus beeldende vorming. Eerst bij het Centrum voor de Kunsten en bij ECI cultuurfabriek.


    alle cursussen

    Gratis proefles    *verplichte velden