Koperensemble

Samen muziek maken is het mooiste wat er is! Hoe beter je hierin bent hoe leuker het zelfs wordt. En precies om je dat te laten ervaren hebben we deze korte kennismakingscursus van 5 lessen/repetities voor koperensemble in het leven geroepen. 

In ons koperensemble leer je in een kleinere samenstelling samenspelen met andere koperblazers (trompet, hoorn, trombone, euphonium, cornet, bugel), maar leer je ook luisteren naar elkaar om zo beter te worden in samenspel, onderlinge balans en intonatie. Hier heb je zowel profijt van als solist, maar ook als muzikant in een harmonie, fanfare, brassband, symphonieorkest of bigband bijvoorbeeld!

Om mee te spelen in deze groep, dien je minimaal je A-praktijkdiploma te hebben (of een vergelijkbaar speelniveau). Het ensemble is geschikt voor alle leeftijden. Ook als je al wat ouder bent en jarenlange ervaring hebt, is deze korte cursus zeker de moeite waard. Een echte cursus voor alle koperblazers, groot en klein dus. 

Het ensemble staat onder leiding van onze groot koperdocent Ralf Schreurs.

Vanwege het geringe aantal lessen, is er geen proefles. We starten meteen met les 1! Lijkt dit wat voor jou? Meld je snel aan! 

Klik op de cursus voor meer info:

kies
start
dag & tijd
duur
frequentie
lesprijs
start: 29/08/2023
dag & tijd: di 19:30u
duur: 45min.
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €71.50
kies deze cursus
€ ..,..
over de docent: Ralf Schreurs

Ralf Schreurs groeide op in een muzikale familie en begon bij Fanfare Concordia Ittervoort bugel te spelen. Op zijn 15e levensjaar stapte hij over op Euphonium en dit bleek een beter keus te zijn. Ralf ging na zijn middelbare school studie naar het Conservatorium en studeerde daar Docent Muziek en de Bachelor en Masterstudie op Euphonium bij Hans Nickel en Renato Meli. Na het behalen van zijn Master diploma op Euphonium ging hij spelen in het Trompetterkorps van de Marechaussee en daarna bij Fanfare Bereden Wapens. Naast zijn werkzaamheden bij defensie geeft hij les aan de muziekscholen Myouthic te Thorn en het RICK te Weert. Ralf rondde zijn directiestudie af in juni 2018 en heeft momenteel het Veldhovens Muziek Korps en Harmonie St. Catharina Leunen onder zijn leiding.


alle cursussen

Proefles*verplichte velden