Rockschool Bandcoaching

Zing je? Speel je toetsen, (bas)gitaar of drums? En ben jij er klaar voor om van je slaapkamer af te komen en samen met anderen de aarde te laten beven? Of speel je al in een band en zoeken jullie naar meer? Dan is ECI Rockschool (tot 21 jaar) iets voor jou!

Binnen ECI Rockschool worden bands gevormd op basis van speelervaring en repeteren bands gedurende 15 repetities van 90 minuten in een van onze oefenruimtes. Een professionele muziekcoach die ook zelf actief is in de muziekscene leidt de repetities en stoomt je klaar voor een te gek optreden aan het einde van ons cursusseizoen. Jullie werken aan het schrijven van eigen nummers, maar ook covers en vette Mash-ups zijn natuurlijk mogelijk!

Naast de repetities bezoek je samen met je bandcoach en andere Rockschool cursisten 1x per seizoen een liveshow in de Popzaal van ECI of bij de Azijnfabriek, organiseren we een paar kennissessies voor jullie waarin professionele muzikanten komen vertellen over hun ervaringen en jullie treden aan het eind van het seizoen zelf op in de Popzaal van ECI, de Azijnfabriek of een andere plek!

Je kunt je voor deze cursus in je eentje aanmelden en gekoppeld worden aan andere muzikanten, maar ook bestaande bands kunnen zich aanmelden en aan de slag met een van onze coaches (let op! Elk bandlid dient zich dan wel apart in te schrijven voor de cursus).

Je kunt je het gehele jaar inschrijven voor deze cursus.

Klik op de cursus voor meer info:

kies
start
dag & tijd
frequentie
lesprijs
start: 05/09/2022
dag & tijd: in overleg
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €253,75
kies deze cursus
€ ..,..
start: gehele jaar
dag & tijd: in overleg
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €253,75
kies deze cursus
€ ..,..

Wanneer je je inschrijft, kun je in het tekstvak ‘opmerkingen’ aangeven welk instrument je speelt.

Zowel jong als oud kan op elk gewenst moment starten met de cursus, tenzij anders aangegeven.

Lees voordat je je inschrijft voor een cursus de informatie over de verschillende cursusvormen. Ben je onder de 18 en weet je nog niet zeker wat je wil? Kijk dan eens naar onze oriëntatiecursus of, voor de aller jongsten: onze kindercursussen.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze muziekafdeling, via: muziek@ecicultuur.nl.

Heb je onvoldoende financiële middelen om je kind in te schrijven voor een cursus? Neem dan contact op met Leergeld Nederland of Jeugdfonds Sport & Cultuur. 

 

over de docent: John Wassen

John Wassen, geboren in Reuver, heeft al van jongs af aan een passie voor alles wat met drums, percussie en slagwerk te maken heeft. Hij studeerde af aan het Conservatorium in Maastricht, als bachelor en master drums en percussie, met als bijvak klassiek slagwerk.

John is al geruime tijd werkzaam als docent, voorheen bij Centrum voor de Kunsten Roermond en sinds 2012 bij ECI Cultuurfabriek. Daar is hij docent muziek (drums, percussie, slagwerk) en lid van het ECI Rockschool-team.

Je kunt bij John voor veel muziekstijlen terecht. Van pop, rock, funk, jazz tot Latin. Maar ook voor  specialistische items zoals: improvisatie, rudimental drumming, Moellertechniek, open-handed playing of brushes. Verder is John gespecialiseerd in Zuid-Amerikaanse Latin percussie zoals conga’s, timbalen, cajón en Braziliaanse (samba)percussie. John is ook als sessiemuzikant actief en hij speelt als percussionist bij onder andere Beats & Boogies.

Een echte allrounder dus!

over de docent: Goof Veelen

Goof Veelen is geboren en getogen in het prachtige Posterholt en speelt sinds zijn zesde gitaar. Hij heeft in Tilburg en Heerlen een opleiding gevolgd tot uitvoerend musicus en speelt in verschillende bands, waar onder Promilaasj, VOLBEER en Phantom Elite, waarmee hij van Londen tot Parijs op de planken heeft gestaan. Naast optreden en andere muzikale bezigheden, is Goof sinds 2017 werkzaam als gitaardocent en bandcoach bij  ECI cultuurfabriek; iets wat hij met ontzettend veel plezier doet! Hij is goed thuis in de meeste genres en stijlen; met als expertise pop- en rockmuziek.


alle cursussen

Proefles*verplichte velden