Schilder je eigen meesterwerk: Picasso

Wil je meer te weten komen over meesterwerken van de bekende schilder Picasso om daarna zelf aan de slag te gaan? Dan is deze cursus iets voor jou!

Elke les starten we met een stukje kunstgeschiedenis. Over de tijd waarin de kunstenaar leefde, hoe er geschilderd werd, welke kunststromingen er waren en hoe de moderne kunst ontstond. Ook staan we stil bij hoe de kunstenaar tot een meesterwerk (in dit geval…van Picasso) kwam. En wat de invloed van deze kunstenaar is geweest en nog is.

In vijf lessen ga je aan de hand van dit meesterwerk schetsen met houtskool en voorstudies in kleur met acrylverf maken. Zo krijg je inzicht in de werkwijze van deze schilder en de stroming waartoe hij behoorde. Belangrijk is dat jouw studies in vijf lessen leiden naar een geheel eigen vertaling van dit meesterwerk, naar een eigen beeld: jouw eigen geschilderde meesterwerk.

Let op: het is voor deze korte cursus NIET mogelijk om een proefles te volgen.

Klik op de cursus voor meer info:

kies
start
dag & tijd
duur
frequentie
lesprijs
start: 01/03/2024
dag & tijd: vr 19:30u
duur: 150min.
frequentie: elke week
lesprijs: v.a. €99.17
kies deze cursus
€ ..,..

sef berkers eci cultuurfabriek schildercursusJe kunt op elk gewenst moment starten met de cursus, tenzij anders aangegeven.

Lees voordat je je inschrijft voor een cursus de informatie over de verschillende cursusvormen. Voor de allerjongsten: kijk bij onze kindercursussen.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze beeldend afdeling, via: beeldend@ecicultuur.nl.

Heb je onvoldoende financiële middelen om je kind in te schrijven voor een cursus? Neem dan contact op met Leergeld Nederland of Jeugdfonds Sport & Cultuur.

over de docent: Sef Berkers

Sef heeft al van kinds af aan getekend en geschilderd. Vanzelfsprekend is hij naar de Kunstacademie in Breda en later in Den Bosch gegaan waar hij de richting Schilderen heeft gevolgd. Na de kunstacademie is Sef gaan reizen. In Athene ontdekte dat hij mensen wilde schetsen en schilderen, met als gevolg dat hij op stations ging tekenen. Met het project, Je suis à la gare genaamd, is hij bekend geworden en hield hij exposities in België.

In 1998 reisde Sef een half jaar door India. Met twee olieverfschilderijen geïnspireerd op deze reis won hij de Euregio Kunstprijs NL/D 2001. Een aantal kleinere exposities volgde en in 2019 werd hij uitgenodigd door Gallery 104 in het New York Art Center om er werken uit de serie Starring te exposeren begin 2020. Momenteel is Sef bezig met de voorbereiding voor een tweede expositie in New York in de Agora Gallery in het Chelsea district.

Sef zijn innerlijke drive motiveert hem om te schilderen en schilderijen te maken. Een dagelijks avontuur. Met zijn werk wilt hij de mensen zijn persoonlijke blik op de wereld laten zien. Zijn motto?”Creativiteit is gezond voor hart en ziel. Iedereen heeft een kunstenaar in zich die ontdekt kan worden.” Sef zijn innerlijke drive motiveert hem om te schilderen en schilderijen te maken. Een dagelijks avontuur. Met zijn werk wilt hij de mensen zijn persoonlijke blik op de wereld laten zien.


alle cursussen

Proefles*verplichte velden