DNA van Limburg – editie Roermond


Op zoek naar het DNA van Limburg en Roermond. 

14 september t/m 24 november 2019

Bestaat er zoiets als ‘de Limburger’? Wat maakt je tot Roermondenaar? Dat je er woont? Dat je van vlaai houdt, of van kebab? Dat het dialect je moedertaal is, of mag dat ook Duits of een andere taal zijn? Of zijn het juist heel andere dingen die je tot Limburger of Roermondenaar maken? Het antwoord op deze vragen vind je tijdens de tentoonstelling ‘DNA van Limburg – editie Roermond’

De tentoonstelling nodigt de bezoekers uit hun eigen identiteit te onderzoeken. Bezoekers denken mee en dragen actief bij aan het verhaal van Limburg en van Roermond. De expositie is ontwikkeld door het Limburgs Museum en was daar ook al eerder te zien. Nu reist de expositie door de provincie en brengt het Limburgs Museum deze naar verschillende locaties. Na de gemeente Heerlen heeft nu ook de gemeente Roermond besloten de tentoonstelling aan te bieden aan iedereen die nieuwsgierig is naar zijn of haar identiteit.

‘DNA van Limburg – editie Roermond’ is een boeiende, interactieve ervaring over burgerschap en verdraagzaamheid, gekoppeld aan de identiteit van Limburg en – in deze editie – Roermond. Daarnaast vinden diverse randprogramma’s plaats die zeker de moeite waard zijn.