Expo 100 jaar Piet Schoenmakers – ’19’19


100 jaar geleden werd de Roermondse kunstenaar Piet Schoenmakers geboren. Ter gelegenheid hiervan vindt er van 9 tot 31 maart in de ECI Cultuurfabriek in Roermond een tentoonstelling plaats die een inkijk geeft in een bijzonder productief kunstenaarsleven.

Als student aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam legde Piet Schoenmakers zich toe op grafische technieken en won daarmee de prestigieuze Prix de Rome. In de naoorlogse periode van wederopbouw kon hij vele kunstwerken in keramiek, glas, koper en beton maken voor openbare gebouwen. Na zijn pensioen legde hij zich toe op de abstracte schilderkunst. De in 2009 overleden kunstenaar bouwde gedurende zijn leven een omvangrijk en veelzijdig oeuvre op.

In zijn creatieve zoektocht verkende Piet Schoenmakers alle hoeken van het metier. Hij was altijd op zoek naar nieuwe wegen en daarmee zijn tijd ver vooruit. “Ik ben 50 jaar te vroeg geboren” heeft hij wel eens gezegd. De expositie laat zien dat het werk van Piet Schoenmakers ook een eeuw na zijn geboorte nog springlevend is.

De expositie 100 jaar Piet Schoenmakers is te bezichtigen van zaterdag 9 – t/m zondag 31 maart.
Openingstijden: op maandag t/m zaterdag van 9:00 uur tot 20:30 uur en op zondag van 10:00 uur tot 17:00 uur.