4/6 tot 1/7

Lines of Movement


In beweging ontstaat er een interactie tussen dat wat beweegt en de omringende omgeving. Lijnen doorkruisen elkaar, omlijsten een beweging, en laten sporen achter. Vormen ontstaan, zowel van nature als door menselijke ingrepen. Waar leiden deze lijnen naartoe, wat zien we daar, en wat beweegt het in ons?

In deze tentoonstelling nemen vijf kunstenaars ons mee in de lijnen van hun blik. Van achtergebleven sporen in de natuur, het alledaagse binnenshuis, tot menselijke interactie met de stad.

Joris Broekhoven (1989) – Fotografie
Broekhoven dwaalt door natuurlijke en stedelijke landschappen, op zoek naar verborgen schoonheid. Hierbij valt zijn oog op ongewone composities in alledaagse ruimten. Hij legt momenten vast die haast ongezien voorbijgaan. Deze verborgen momenten hebben vaak verband met licht, en (het verloop van) tijd.

Marlies Kamping (1973) – Schilderkunst
Kamping schildert en tekent vanuit een gelaagdheid zowel met kwast als in het denken is ze opzoek naar een zekere transformatie die ze in beeld kan neerzetten.

Maritsa van Luttikhuizen (1973) – Tekenkunst
Van Luttikhuizen’s beelden tonen een ontluikende droomwereld, maar houden de werkelijkheid vast door figuratieve verbeelding. Meisjes zijn een terugkerend thema in haar tekeningen. Met potlood en papier onderzoekt ze het lichaam, emoties en de mentale staat.

Melissa Schriek (1992) – Fotografie
Schriek onderzoekt de relatie tussen mensen en hun omgeving middels ensceneren en observeren. Haar werk ontstaat vaak vanuit een performatieve benadering. Esthetisch en conceptueel onderzoekt ze de grens tussen geënsceneerde en documentaire fotografie.

Robin Speijer (1997) – Schilderkunst
Speijer’s werk balanceert tussen figuratie en abstractie. Het startpunt van haar schilderijen zijn stukken textiel die ze verzameld. In de plooien, patronen en texturen zoekt ze naar composities die ze tijdens het schilderen transformeert. Ze vergroot de stoffen sterk uit en kadert ze nauwkeurig af, waardoor ze loskomen van hun oorspronkelijke vorm.

Schilderij voorzijde: Marlies Kamping 
Vormgeving: Robin Speijer


alle expo