tijden & tickets

do 25/4  20:00  Tickets
vr 26/4  20:00  Tickets
zo 28/4  15:45  Tickets
di 30/4  20:00  Tickets
wo 1/5  20:00  Tickets
toon alle tijden
première

Hypnosen


Drama
98 min
Zweden, Noorwegen
Ernst De Geer
Herbert Nordrum, Asta Kamma August, Andrea Edwards

Let op: Donderdag 25 april is het galabal van het Roercollege om 20.00 in de ECI Cultuurfabriek. We verwachten grote drukte. je kunt het beste via de zijingang de ECI binnen komen.

Het ondernemersstel André en Vera wil de wereld veroveren met een internationale App die zich richt op de gezondheid van vrouwen. Voordat ze hun startup presenteren aan potentiële investeerders, volgen ze een intensief trainingsprogramma waarin ondernemersgoeroe Julian leert hoe startups goed en effectief kunnen pitchen. Een dag voor het trainingsweekeinde doet Vera nog een hypnosesessie om van haar rookverslaving af te komen. Ze voelt zich daarna sociaal minder geremd en tijdens het trainingsweekeinde leidt dit tot amusante gevolgen en hun ingestudeerde pitch ontspoort volledig…

‘Met een flinke dosis ongerief, gelardeerd met veel droge humor, neemt Ernst de Geer in zijn veelbelovende debuutfilm de wenselijkheid om zich te conformeren aan de heersende opvattingen onder de loep. Hij toont het onvermogen van mensen om anderen te accepteren zoals ze zijn en gaat daarbij ongemakkelijke situaties niet uit de weg. De Geer speelt zijn troeven mondjesmaat uit, waarmee hij het verhaal steeds weer een verrassende wending weet te geven en plaatsvervangende schaamte niet schuwt.’ (ms)


    alle films