special wereld alzheimerdag

Supernova


Drama
94 min
Verenigd Koninkrijk
Harry Macqueen
Colin Firth, Stanley Tucci

21 september is Wereld Alzheimer dag met als thema: Samen op pad.

In het kader van de Doe Mee weken in Roermond (vanuit Seniorvriendelijk Roermond georganiseerd rondom het thema’s dementie) vertonen we de film Supernova. Na afloop van de film kun je napraten in het cultuurcafé met enkele deskundigen .

Sam en Tusker zijn al 20 jaar samen en trekken in een camper door Engeland. Ze bezoeken familie, vrienden en plaatsen uit hun verleden, maar het is geen gewone vakantie. Deze tijd die ze samen hebben, is het belangrijkste in hun leven geworden. Tusker’s dementie is de laatste jaren erger geworden en de reis door het verleden moet ruimte maken voor een onzekere toekomst. Geheimen worden onthuld, plannen vallen in duigen en hun liefde biedt geen vanzelfsprekende oplossing meer. Ze moeten zich afvragen wat het betekent lief te hebben in de schaduw van een ingrijpende ziekte.

Colin Firth en Stanley Tucci zijn fenomenaal als Sam en Tusker, die in Supernova samen hun weg moeten vinden in een leven dat langzaam uit hun handen glijdt. Regisseur en schrijver Harry Macqueen weet perfect de juiste toon te treffen in dit ingetogen drama waarin liefde en verlies samen komen.


    alle films