tijden & tickets

zo 19/1  12:00  Tickets
Special

The Best of IDFA on Tour 2019 – 2020


Documentaire
300 min

The Best of IDFA on Tour is een dagprogramma met prijswinnaars en festivalfavorieten van IDFA 2019 dat vanaf 16 januari 2020 langs filmtheaters door Nederland reist. Het programma wordt na IDFA bekendgemaakt.

De eerste twee titels zijn nu bekend:
Sunless Shadows
Iran, Noorwegen – 2019 – Mehrdad Oskouei – 74 min.
IDFA Award for Best Directing and Opening Film
In een Iraanse jeugdgevangenis zit een groep minderjarige meisjes hun straf uit voor een zware misdaad: de moord op hun vader, hun echtgenoot of een ander mannelijk familielid. De bijzondere band die filmmaker Mehrdad Oskouei met hen opbouwde, is voelbaar in observaties van openhartige onderlinge gesprekken en speels gestoei, en privé-momenten waarin ze vertellen over de gevolgen van, en soms de redenen voor hun daad.
Soms laat hij hen alleen met zijn camera, die zij dan gebruiken om zich te richten tot hun overleden slachtoffers of hun medeplegers – drie van de meisjes pleegden de moord samen met hun moeders,die in een andere gevangenis hun executie afwachten.

Voorspel
Nederland- 2019 – Anne van Campenhout – 15 min.
Special Mention in the IDFA Competition for Kids & Docs
De meest ongemakkelijke, maar ook spannende uren beleven middelbarescholieren ongetwijfeld tijdens seksuele voorlichting. Voorspel (Foreplay) laat zien hoe deze lessen worden gegeven op een vijftal Nederlandse scholen. De makers richtten hun blik hierbij vooral op de reacties van de tweedeklassers, die de informatie al giechelend en stoere grappen makend, maar ook met
nieuwsgierigheid tot zich nemen, terwijl de leraren meestal een opgeruimde no-nonsense-aanpak hanteren. Daarnaast worden de leerlingen geïnterviewd en krijgen ze vragen voorgeschoteld als “Is het iets om naar uit te kijken?” en “Hebben jongens het door als een meisje niet wil?” De antwoorden van de kinderen, die vaak zelf nog geen ervaring hebben, maar ongetwijfeld online al van alles hebben gezien, zijn vaak openhartig, soms verrassend en veelal ontwapenend naïef en streetwise tegelijk.

Tickets:
€ 27,50 (regulier en online))
€ 25,00 (pashouders film)
€22,00 ( BankGiro Loterij VIP kaart )


    alle films