tijden & tickets

vr 12/11  20:00  Tickets
zo 14/11  14:15  Tickets
di 16/11  20:15  Tickets
Oscar beste acteur

The Father


Drama
97 min
Verenigd Koninkrijk
Florian Zeller
Anthony Hopkins, Olivia Colman, Imogen Poots, Rufus Sewell

Extra voorstellingen op 7, 8, 17 en 20 oktober en vanaf 12 november

Let op: Coronatoegangsbewijs, CoronaCheck app of geprinte QR code, per 25 september verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder.

The Father is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. De briljante vertolking van Anthony HopkinsĀ  laat je geen moment los. Olivia Colman (The Crown, The Favourite) als zijn dochter Anne, maakt zowel haar onmacht als haar liefde tastbaar. Anne zoekt opnieuw een verzorgster voor haar dementerende vader Anthony, die steeds weer alle hulp afwijst. Ze wil zeker zijn dat er goed voor hem gezorgd wordt wanneer zij er niet is. Voor Anthony is niet meer duidelijk wat echt is en wat zich in zijn hoofd afspeelt. We beleven het verhaal door zijn ogen en voelen zijn verwarring. Zijn vertrouwde omgeving blijkt niet meer zo vertrouwd.

Zijn verbluffende acteerprestatie leverde Hopkins zijn tweede Oscar voor Beste Acteur op. Florian Zeller won de Oscar voor Beste Bewerkte Scenario. Hij verfilmde zelf zijn gelauwerde toneelstuk dat, onder andere, op het West End en Broadway te zien was.

 


    alle films