Video Power


Drama
100 min
Nederland

Lang leve de korte film! Video Power verovert Limburg met 100 minuten aan films gemaakt in de regio. Dit is je kans om kennis te maken met de regionale filmindustrie in al z’n creativiteit. Sinds 2013 biedt Video Power filmmakers in Limburg een platform om hun filmideeën naar het witte doek te brengen. Een selectie hiervan zal op 7, 14 en 21 december te zien zijn in de ECI Cultuurfabriek in Roermond.

Combitickets Dag van de Korte Film
Ben jij fan van korte films? Dan hebben we voor jou een mooie combideal met de Dag van de Korte Film, die op 21 december plaatsvindt! Voor €11 krijg je toegang tot beide filmdagen. Koop je liever je tickets aan de kassa? Dan betaal je €12 voor beide films. Meer weten over de Dag van de Korte Film? Klik dan hier!

Hieronder vind je de combitickets per dag:
21-12 Video Power + Dag van de Korte Film

Programma Video Power

Dakloos voor een week (2016) Cas Beijers en Guido Zeegers (19”)Cas en Guido willen ervaren hoe het is om dakloos te zijn en dus besluiten ze om tussen kerst en nieuwjaar de straat op te gaan. Al snel brengt hun motto ‘het plan is geen plan’ ze in de problemen…

Falling Frames (2015) Johannes Langkamp (1”)
Falling frames is de eerste video van een serie waarin Langkamp het kaderen en visualiseren van het driedimensionale perspectief onderzoekt in een tweedimensionaal medium. Een exploratie van ruimte en hoe we die ervaren.

Videosketches (2011) Johannes Langkamp (4”)
In 2011 gaf Johannes Langkamp zichzelf de opdracht om gedurende een maand elke dag een video te maken. Dit resulteerde in een serie van speelse filmpjes waarin de camera zelf het onderwerp is en visuele illusies worden gecreëerd met een slapstickachtige humor. Videosketches toont een compilatie van deze video’s.

Outside (2017) Beny Wagner (14”)
Outside is een scatologische tour door afvoer van restproductie. Afval, een term met een morele bijklank, is onafscheidelijk met het leven verbonden. Waar leven is, is afval, waar productie tiert is er stront aan de knikker, wellicht is het tijd om ons hiermee te verzoenen.

Reality TV (2019) Galiza (5”)
In een poging om de eigenaardige verhouding tussen mens en technologie te verduidelijken, verwerkte Galiza Islas Carballo situaties uit haar eigen leven tot een absurdistische animatiefilm.

The Dynamists (2016) Helen Anna Flanagan (11”)
De korte experimentele film The Dynamists draait om twaalf opstandige tieners en de Vlaamse dichter en muzikant Angelo Perrotti. Zinspelend op het coming of age genre, tracht de film de dynamiek van jongvolwassenheid te vatten waarbij rebelsheid en conflict essentiële onderdelen zijn van groei. 

Handyman (2018) Mike Moonen (5”)
Handyman is een video gemaakt in de stijl van “point of view”. Hierdoor kan men zich makkelijk inleven. De video is gemaakt tijdens de opbouw voor de expositie “Flip it Stew Pit”, een duo show door Ide André en Mike Moonen bij Expoplu, Nijmegen, 2018. 

Dating Applicatie (2018) Michiel Ubels (39”)
Via online dating apps OkCupid en Tinder heeft filmmaker Michiel Ubels twee onbekenden gevonden en samengebracht in een hotelkamer voor een romantische eerste ontmoeting, aangestuurd door een presentator met een stapel instructie briefjes en een gitarist die de ontmoeting à la minute voorziet van een zwoele soundtrack. Zal de romantiek tot bloei komen onder deze zeer kunstmatige omstandigheden?


alle films