Interview Gerdien


Gerdien  (60), receptioniste en gastvrouw ECI cultuurfabriek

“Ik wil graag actief zijn en ook actief blijven. Ik hecht veel waarde aan sociale contacten. Ik houd veel van kunst en cultuur. En ik ga er graag op uit om nieuwe indrukken op te doen en nieuwe mensen te leren kennen. Dat zijn voor mij de belangrijkste redenen om vrijwilligerswerk te doen bij de ECI.”

Een praatje “In mijn vroegere werk heb ik altijd al veel met kunst en cultuur te maken gehad. Daar ligt mijn hart, mijn passie. Ik vind het een fijne sector en door mijn werk bij de receptie van de ECI wordt blikveld op dat vlak haast als vanzelf verbreed. Ik krijg alles mee wat er in de ECI gebeurt en ik zie bijna iedereen die er over de vloer komt. Iedereen stopt wel even bij de balie, om iets te vragen of een brochure te pakken. Ik kom zo met ongelofelijk veel verschillende mensen in aanraking en na verloop van tijd leer je de vaste bezoekers kennen. Een praatje is dan snel gemaakt.”

Vriendschappen “Naast mijn werk achter de receptie doe ik ook andere klusjes bij de ECI. Ik werk mee aan de productie van het vrijwilligersbulletin. En als de tijd het toelaat, begeleid ik kinderen bij een theaterbezoek of treed ik op als gastvrouw. Ik werk hierdoor ook met veel andere vrijwilligers samen. Daar geniet ik van. We vormen een leuk en gevarieerd team. In de loop der jaren heb ik hierin mooie vriendschappen opgedaan. Dat is toch fantastisch.”

Gezellige nachten “Ik draai aardig wat uren als vrijwilliger mee. Maar, ik doe het graag. Ik voel mij thuis in de typische ECI-sfeer: kunstzinnig, creatief en gezellig. Het werk houdt mij actief. En door de vele ontmoetingen is geen dag in mijn leven hetzelfde. Soms kun je daar ook de nachten bij rekenen, want zo nu en dan draai ik als er een popconcert is ook een weekenddienst mee. De Roermondse popnachten duren best lang maar zijn beregezellig.”