za 2/12  20:30
€ 17,00
Pop, Rock, Tribute/cover
Azijnfabriek
2/12

ÆNIMA

A Tool Experience (Roerig presents)


Ænima – A Tool Experience is de enige echte Tool-tributeband van België! Ze stonden op Paaspop 2023 en nu komen ze een show geven in de Azijnfabriek tijdens Roerig.

Ænima werd in 2015 opgericht door drummer Joris Rombaut en gitarist Jay Van den Berghe, voornamelijk om hun eigen muzikale talenten verder te ontwikkelen. Ze hadden al een geweldige geschiedenis samen in de Surf-Rockband Los Bastardos del Bronco, waarin ze al op het grensvlak van het genre speelden. Mario Van de Velde, uit Gent, die toevallig ook een band genaamd Bastardos leidde, zag het licht en trad toe om de zangpartijen op zich te nemen. Als laatste, maar zeker niet de minste, nam bassist Peter Baart (die zojuist een platencontract heeft getekend met zijn andere band Offworld) de laatste open plek in, omdat hij al had bewezen een technische en muzikale kracht van betekenis te zijn.

Geluidstechnicus en Tool-liefhebber Jan Eeckman, samen met VJ Nico Matthys, verhoogden de lat om zowel het geluid als het visuele aspect van de show volledig tot hun recht te laten komen. Op dit moment heeft geen enkele andere Belgische band zich gewaagd aan het territorium van Tool zoals Ænima dat heeft gedaan. Dit is een voortdurend project, waarbij de setlist en visuals regelmatig worden bijgewerkt en geperfectioneerd om het publiek een complete ervaring te bieden.


Deze show is onderdeel van Roerig, dé nieuwe programmalijn van de ECI cultuurfabriek in samenwerking met de Azijnfabriek. Deze twee muzikale fabrieken combineren elkaars krachten en stuurmanskunsten. Tijdens Roerig ontdek je de spannendste (rockende) acts van dit moment! Let op locatie: Azijnfabriek – Zwartbroekstraat 17, 6041 JL Roermond.

De kaartverkoop loopt via ECI cultuurfabriek.
Tickets zijn 17,00 incl. 2,50 euro servicekosten.
Indien de show niet is uitverkocht is er deurverkoop. Let op, we zijn volledig cashless!

Aanvang 20:00 uur
Start: 20:30 uur

Klik hier voor meer praktische info.


alle muziek