vr 9/4  21:00
€ 15,00 € 17,50
Deur open:  20:30
Muziek
Popzaal
9/4

Joy Division Undercover

Celebrates Ian Curtis 65th Birthday


Dit concert is verplaatst van vrijdag 8 mei  2020 naar vrijdag 9 april 2021 n.a.v. de Coronavirus maatregelen van het RIVM. Heb je een ticket gekocht voor 8 mei? Dan is het ticket gewoon geldig tijdens dit concert!


Joy Division Undercover brengt je een wonderbaarlijk eerbetoon aan Joy Division. Hun uitvoeringen gaan verder dan authenticiteit. Sluit je ogen en hoor Ian Curtis, sluit je ogen en hoor Joy Division. 

In 2021 zou zanger Curtis zijn 65 e verjaardag vieren maar in 1980 besloot hij helaas om een einde te maken aan zijn korte, doch bewogen leven. Om de iconische zanger te eren, brengt Joy Division Undercover op sublieme wijze zijn repertoire opnieuw tot leven.

De mystieke frontman en zanger Ian Curtis van Joy Division is een inspiratiebron voor velen. Joy Division was de meest opvallende band in dit tijdper: een Britse post-punk groep die met langzame en melancholische nummers, die veel invloed had op latere gothic en new wave bands. Ook hedendaagse bands als Editors, Interpol en White Lies halen hun invloeden uit de unieke sound van deze Britse band.

Joy Division brengt slechts twee officiële elpees uit: in 1979 Unknown Pleasures en een jaar later Closer. Bij het grote publiek zijn vooral de singles She’s Lost Control en Love Will Tear Us Apart bekend. De echte fans kennen uiteraard meerdere juweeltjes. Joy Division Undercover geeft deze bekende en minder bekende juweeltjes op vrijdag 9 april een nieuw podium in Roermond. Met zanger Erny Green (The Eternal), die het stemgeluid van Ian Curtis “griezelig” evenaart en gitarist Henk Koorn (Hallo Venray) mag je kwaliteit verwachten. Bijgestaan door Edwin Oranje (basgitaar), Gerald Roerdinkveldboom (drums) en Thijs Heij (piano/gitaar) brengen zij samen een mooi eerbetoon aan een bijzondere muzikant en band.

Afterparty: Back2Black dj’s

Als na het concert de donkere tonen van Joy Division Undercover zijn uitgestorven zullen de Back2Black dj’s de avond overnemen. Dat betekent een afterparty vol new wave, ebm, dark- en cold wave en aanverwante stijlen. B2B dj’s zijn bekend van de roemruchte new wave avonden in clubs als Zion en de Stoba en tegenwoordig o.a. in the Curve in Echt. B2B dj’s are different, but very danceable in their music!


Praktische info

Updates
Helemaal up to date blijven? Zet jezelf dan op aanwezig in ons Facebookevent!

Parkeergelegenheid
ECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 u gratis)
Hockeyveld Concordia, Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen)
Parkeergarage Roercenter, Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen)

Betaalwijze & Horeca
Er kan in de popzaal alleen met munten worden betaald. Deze zijn verkrijgbaar bij de verschillende automaten in de gang en bij de receptie/kassa. Munten blijven geldig, maar worden niet teruggenomen.

Oordoppen
Er zijn tegen betaling herbruikbare oordoppen (Thunderplugs) beschikbaar bij de bar in de zaal en bij de kassa/muntverkoop.

Annulering
Annulering van het ticket is mogelijk tot 24 uur voor aanvang van de voorstelling. Hiervoor worden €2,50 kosten in rekening gebracht.


    alle muziek