vr 8/5  21:00
€ 15,00 € 17,50
Deur open:  20:30
Muziek
Popzaal
8/5

Joy Division Undercover

Closer to Curtis Tour


Joy Division Undercover brengt je een wonderbaarlijk eerbetoon aan Joy Division. Hun uitvoeringen gaan verder dan authenticiteit. Sluit je ogen en hoor Ian Curtis, sluit je ogen en hoor Joy Division. 

In 2020 is het 40 jaar geleden dat leadzanger Ian Curtis stierf. Tevens bestaat het tweede album van de band ‘Closer’ dit jaar ook 40 jaar. Om de iconische zanger te eren en het jubileum van het album te vieren, brengt Joy Division Undercover het album opnieuw tot leven in hun tour Closer to Curtis. De band speelt het hele album ‘Closer’ en nog veel meer van hun legendarische nummers. Beleef het op 8 mei in de ECI cultuurfabriek, als onderdeel van hun Europese club- en festivaltour. In 2019 trok de band al zeer succesvol door Nederland met het album ‘Unknown Pleasures’, waarbij de meeste concerten volledig uitverkocht waren.

Fijne afterparty!

Na het grandioze optreden van Joy Division Undercover, gaan we in de ECI nog even door tot de late uurtjes. Met een ijzersterke collectie van New Wave nemen we je mee door de nacht.

Invloedrijke Post Punk

De muziek van Joy Division had en heeft een enorme invloed op veel hedendaagse bands. Denk aan bijvoorbeeld Arcade Fire, The Editors, Interpol, The National en nog veel meer. De band presenteerde het ultieme geluid van duisternis en liet de wereld kennismaken met Post Punk.

Over Joy Division Undercover

In 2008 tourde een deel van de band met de toenmalig beste Joy Division tributeband ‘Closer to Curtis’. Naast dat ze erg succesvol waren in Nederland, speelde ze uitverkochte optredens in Praag & Boedapest! Sinds 2013 zijn Erny Green (zang) & Gerald Roerdinkveldboom (drums) weer verenigd in Joy Division Undercover. Ze worden begeleid door de Nederlandse legende Henk Koorn (gitaar), Edwin Oranje (bas) en Thijs Heij (gitaar & toetsen).


Praktische info

Updates
Helemaal up to date blijven? Zet jezelf dan op aanwezig in ons Facebookevent!

Parkeergelegenheid
ECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 u gratis)
Hockeyveld Concordia, Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen)
Parkeergarage Roercenter, Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen)

Betaalwijze & Horeca
Er kan in de popzaal alleen met munten worden betaald. Deze zijn verkrijgbaar bij de verschillende automaten in de gang en bij de receptie/kassa. Munten blijven geldig, maar worden niet teruggenomen.

Oordoppen
Er zijn tegen betaling herbruikbare oordoppen (Thunderplugs) beschikbaar bij de bar in de zaal en bij de kassa/muntverkoop.

Annulering
Annulering van het ticket is mogelijk tot 24 uur voor aanvang van de voorstelling. Hiervoor worden €2,50 kosten in rekening gebracht.


    alle muziek