vr 3/11  20:15
€ 29,00
Deur open:  19:30
Pop, Staconcert
Popzaal
3/112023

Lex Uiting

Debuutalbum tour


In april 2022 stond Lex Uiting op het podium van onze volle popzaal. Dat beviel hem, ons en het publiek zó goed, dat hij nu opnieuw ons podium beklimt en deze keer zijn debuutalbum presenteert! 14 popsongs in ’t plat tijdens een show met oude en nieuwe liedjes.

Popliedjes in zijn moederstaal: het Limburgs dialect. Lex: “Het wordt een show met meezinggarantie! We spelen natuurlijk de nieuwe liedjes, maar de klassiekers zullen zeker niet ontbreken. Het wordt een alderwets feestje.”

Op het album komt uiteraard het liedje waar Lex mee doorbrak in 2017: Nao ’t Zuuje. Ook het laatste wapenfeit, het duet met Chantal Janzen ‘Letste Leedje’ zal zeker niet ontbreken op de plaat. Lex kan bijna niet wachten om ook alle nieuwe liedjes te laten horen: “Eigenlijk was het de bedoeling om al veel eerder dit debuutalbum uit te brengen, maar Corona zorgde ervoor dat dit keer op keer uitgesteld werd. Maar nu is het tijd om eindelijk ‘Neet Nao Hoés’ en bijvoorbeeld ‘As ’t kôs’ te laten horen aan iedereen.”

Kaarten zijn vanaf zaterdag 22 april om 10:00 uur te koop.

Na de kickoff van Lex z’n solocarrière tijdens het festival Zomerparkfeest in 2019 (waar 20.000 mensen op afkwamen) volgden grote liveshows op festivals en in feesttenten. In 2020 speelde hij een stijf uitverkochte theatertour in 6 Limburgse steden, waarna in 2021 een uitverkochte clubtour volgde langs alle poppodia. Al 4 jaar staat de iTunes nummer 1-hit ‘Nao ’t Zuuje’ in de NPO Radio 2 Top2000. En ook al 4 jaar wordt het liedje door het Limburgse publiek gekozen als ‘beste Limburgse liedje allertijden’ in de Limburgse 100 van L1 Radio. In het dagelijks leven werkt Lex als presentator bij RTL4. Ook maakte hij voor BNNVARA de podcast ‘de Tumor Tapes’, die ruim een maand op de hoogste positie in de Spotify Podcast Top 100 stond. Op muziekgebied zong hij begin 2023 samen met Chantal Janzen ‘Letste Leedje’ naar de nummer 1 positie van de landelijke iTunesTop100 en de ViralVideo Top 100 op Youtube.


Staconcert
De shows in de popzaal zijn staand, we hebben geen zitplaatsen ter beschikking. Wegens veiligheidsredenen is het niet mogelijk om krukken of stoelen de zaal mee in te nemen. Gebruik je een rolstoel of rollator? Reserveer dan minimaal 24 uur van tevoren een rolstoelplek via de receptie, tel: 0475-317171.

Klik hier voor meer praktische info.


    alle muziek