vr 17/12  21:00
€ 20,50
Divers, Muziek
Popzaal
17/12

Lex Uiting

GANS VEUR GAON


Lex Uiting trekt dit najaar -met liveband- langs de grote poppodia van Limburg. Tijdens de Gans Veur Gaon Clubtour speelt hij in Maastricht, Weert, Venlo en Roermond. Baer Traa verzorgt de support act.

Lex: “Booh!! Eindelik meuge we weer! Een eigen clubtour -dwars door ’t zuuje- is voor mij de ultieme manier om weer met m’n bandje aan de gang te gaan, na dik ‘n jaar Corona ellende. Je mag meezingen, -dansen én drinken, en een ding beloof ik je: we breken de héle tent netjes voor je af. Dit wordt ’n ouderwets, dampend, Limburgs feestje!”

Tijdens de Gans Veur Gaon Clubtour speelt Lex natuurlijk z’n eigen hits, zoals Gans Veur Gaon, Wachte, Vanaaf Vandaag en Nao ’t Zuuje. Ook brengt hij een ode aan de tofste popliedjes uit Limburg. Een feest der herkenning, mét meezinggarantie.

Het afgelopen jaar heeft de zanger ook hard gewerkt aan nieuw repertoire. Tijdens de Gans Veur Gaon Clubtour krijgen de bezoekers exclusief de primeur van ’n handjevol gloednieuwe dialect popsongs.

Na de kickoff van Lex z’n solocarrière tijdens het festival Zomerparkfeest in 2019 (waar 20.000 mensen op afkwamen) volgden grote liveshows tijdens het Rowwen Hèze Slotconcert en op 11 november in ’t Mecc in Maastricht. In 2020 speelde hij een stijf uitverkochte theatertour in 6 Limburgse steden. Al 3 jaar staat de iTunes nummer 1-hit ‘Nao ’t Zuuje’ in de NPO Radio 2 Top2000. Dit jaar op nummer 405. En 3 jaar op rij werd het liedje door het Limburgse publiek gekozen als ‘beste Limburgse liedje allertijden’ in de L1mbo Top 100 van L1 radio. In het dagelijks leven werkt Lex als presentator bij RTL4.


Praktische info

Parkeergelegenheid
ECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 u gratis)
Hockeyveld Concordia, Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen)
Parkeergarage Roercenter, Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen)

Betaalwijze & Horeca
Er kan in de popzaal contactloos en met munten worden betaald. Munten blijven geldig, maar worden niet teruggenomen. Vanaf september 2021 komt er een ECI betaalpas en komen de munten te vervallen. De waarde van de munten kan overgezet worden op de pas.

Oordoppen
Er zijn tegen betaling herbruikbare oordoppen (Thunderplugs) beschikbaar bij de bar in de zaal en bij de kassa/muntverkoop.


    alle muziek