vr 6/10  21:00
€ 20,00
Deur open:  20:30
Muziek, Pop, Rock, Staconcert
Popzaal
6/10

Massada

50 Jaar Tour


Wat hebben we onlangs genoten met zijn allen van de muziek van Massada, vandaar dat zowel wij als de band dolgraag deze avond opnieuw willen herhalen. Massada keert wegens groot succes terug naar Roermond!

De Nederlands-Molukse Latin Rock band Massada maakte in de jaren 70 en 80 furore met hits als ‘Latin Dance’, ‘Dansa’, ‘Arumbai’ en de nummer 1-hit ‘Sajang É’. Massada is voor een belangrijk deel bepalend geweest voor de introductie van een geheel nieuwe sound in Nederland en was pionier op het gebied van gebruik van uitgebreide percussie instrumentarium binnen een band.

De band heeft een prachtige show met daarin centraal meeslepende Latin Rock, ondersteund door wellicht één van de beste percussionisten secties van Europa. De geschiedenis van Massada gaat terug naar de jaren 60 in het Noord-Hollandse Huizen. Oprichter Johnny Manuhutu legt in de jaren zeventig de basis van de band met grotendeels Molukse muzikanten, in eerste instantie The Eagles genaamd. Toen in Amerika een andere band opstond met dezelfde naam, besloten de bandleden in 1973 de naam te veranderen naar Massada. Niet veel later stonden ze op verschillende podia, waaronder die van Pinkpop en het Java Jazz Festival.  

Onlangs was de band ook te zien in het tv-programma ‘Andere Tijden’ met een indrukwekkende documentaire. Door hun spectaculaire optredens maakte de band hun live reputatie waar. Vandaag de dag bestaat het gezelschap hoofdzakelijk uit Nippy Noya (één der beste percussionisten ter wereld), gitarist Rudi de Queljoe (o.a. Brainbox) en natuurlijk de broers Jopie en Johnny Manuhutu, laatstgenoemde de feitelijke oprichter en zanger van Massada. De band zal naast de muziek ook boeiende verhalen vertellen.

Klik hier voor de video van het interview met Omroep Flevoland

Klik hier voor de video van het interview met NOS


Klik hier voor meer praktische info.


    alle muziek