do 11/4  20:00
€ 19,50
Deur open:  19:30
Lokaal, Muziek, Pop, Rock, Staconcert
Popzaal
11/4

Nevenproject

+ Support: Nienke Dingemans


Familie kies je niet, die krijg je en dat kan een drama of de jackpot zijn. Het Nevenproject, het nieuwe uhh nevenproject van Jack Poels, zanger van Rowwen Hèze, is een loepzuiver schot in de roos.

In de band: neef John van rock ’n rollband De Woeste op gitaar en neef Sander die al tientallen jaren op het podium staat op bas. Drummer Jules, oud-lid van The Hummingbirds, is officieel geen familie en wordt daarom tot achter, achter, achterneef gedoopt. Hij tekende samen met Jack Poels voor de opnames, de mix en de productie. ‘Die moet uitgesproken zijn.’ Nou, dat istie!

We gaan terug naar de hardrock van de jaren zeventig en tachtig. Want daar halen de neven de mosterd. Een vleugje Thin Lizzy, een snufje ZZ Top en een scheutje Creedence Clearwater, afgetopt met een flinke toef Grandaddy HOPPATA zo de blender in.
Twaalf nieuwe liedjes, in het handschrift van ome Jack. Met prachtige Limburgse teksten, dus doorspekt met humor, melancholie en een scherp oog voor het schijnbaar alledaagse waar zo veel in schittert.

In juni 2024 verschijnt het album Totempoal en vanaf februari van datzelfde jaar tourt het Nevenproject door het hele land. Terug naar het bandjesgevoel van vroeger: van de oefenruimte zo het podium op. Inpluggen en gaan: het hele album en nog wat fijne covers.

Vergeet boerengolf, gourmetten en karten. Gun jezelf het Nevenproject: een familie-uitje met ballen!

Nevenproject is:
Jack Poels – zang en gitaar
Jules Fransen – drums
John Neessen – gitaar en zang
Sander Stappers – basgitaar

Support: Nienke Dingemans
Nienke is een 19-jarige singer-songwriter uit een klein plaatsje in het zuidwesten van Nederland. Uitgerust met een krachtige en doorleefde zangstem met karakter en een groot muzikaal talent, weet ze haar publiek ondanks haar jonge leeftijd te raken. Niet alleen met haar liefde voor blues, americana, country, jazz en soul maar ook met haar vermogen om vanuit haar hart te zingen.

Ze behaalde met een liedje de nummer 1 positie in de Americana Roots top 13 en een nummer 5 notering in de EuroAmericanaChart. Ze speelde een toer langs de Nederlandse en Vlaamse theaters met ‘Hoe een meisje van 14 de blues kreeg’ met Verbraak & van Bijnen and Joris Verbogt en daarnaast op vele festivals en kreeg media-aandacht bij Radio Veronica, NPO2 North Sea Jazz, de podcast van Simon Keizer en een column van Mart Smeets in de VARA-gids volledig gewijd aan haar EP.

In oktober 2023 kreeg ze door de Dutch Blues Foundation de “Dutch Blues Award – Jong Blues Talent” uitgereikt. Een award waar ze erg trots op is. Begin 2024 komt haar nieuw album ‘Aint No Hollywood Girl’ uit, geproduceerd door Verbraak-Van Bijnen.

“Ik vind het enorm leuk dat ik de komende periode in het voorprogramma van het NevenProject mag spelen. Het is een toffe kans die ik met beide handen aangrijp en waar ik nu al ontzettend veel zin in heb.  Daarnaast is het natuurlijk ook erg gaaf dat ik onderdeel mag zijn van deze tour met deze goede muzikanten en dat ik bij zoveel mooie locaties op het podium mag staan.”


Staconcert
De shows in de popzaal zijn staand, we hebben geen zitplaatsen ter beschikking. Wegens veiligheidsredenen is het niet mogelijk om krukken of stoelen de zaal mee in te nemen. Gebruik je een rolstoel of rollator? Reserveer dan minimaal 24 uur van tevoren een rolstoelplek via de receptie, tel: 0475-317171.

Klik hier voor meer praktische info.


    alle muziek