za 2/4  20:30
€ 17,50
Deur open:  20:00
Indie, Pop, Staconcert
Popzaal
2/42022
Wonderland tour

Sandra van Nieuwland + MADOUX


Sandra van Nieuwland neemt je mee naar Wonderland. Samen met haar producer en bandlid Len van de Laak werkte ze tijdens de meerdere lockdowns aan dit nieuwe album en de gelijknamige tour. In Wonderland gaat het om ‘voelen en jezelf openstellen’. Voor zowel licht als donker en alles ertussenin. Wonderland is als een prisma waar het licht op schijnt, en alle kleuren zich laten zien. De toon van de nieuwe nummers is hierdoor licht melancholisch te noemen, dromerig, romantisch zelfs.  “Ons belangrijkste uitgangspunt was dat we muziek maakten die we zelf zouden opzetten”.

Waar het vorige album Human Alien (2019) wat grootser was in sound wil Sandra  met haar nieuwe liedjes een meer intieme en dromerige sfeer oproepen. Op het album kiest ze voor akoestische instrumenten in combinatie met subtiele elektronica. Alles om de uiteindelijke sound eerlijk en organisch te houden en zo de puurheid en de tekstuele lading van de songs extra uit te lichten. Dit vertaalt zich in de live setting op het podium in een meer dynamische show. Van klein en breekbaar naar groots en krachtig. Daarmee keert Sandra dit voorjaar, samen met haar voltallige band, weer terug op het podium.

“Verwacht  een soort van warme deken, een muzikale ’trip’ waarin we de songs met elkaar verbinden door soundscapes en het publiek verleiden om weg te dromen”.

Sandra van Nieuwland breekt in 2012 definitief door als deelnemer aan The Voice of Holland. Dat zelfde jaar schrijft ze Nederlandse muziekgeschiedenis door met maar liefst vijf van haar singles in de top 10, ook nog tegelijkertijd op nummer 1, 2 en 3 te staan. Haar debuut album ‘And More’ staat zeven weken op nummer 1 en wordt beloond met platina. Na dit avontuur richt Sandra zich meer op het schrijven van indie nummers en mag ze voor haar tweede album ‘Banging On The Doors Of Love’ een gouden plaat en de prestigieuze Edison Pop voor Beste Album in ontvangst nemen.

www.sandravannieuwland.nl

MADOUX zal de avond openen als special guest. Na de uitverkochte show in augustus komt ze terug voor een speciale show.

MADOUX – een singer-songwriter die dromerige en donkere alt pop songs schrijft. Nog geen half jaar geleden bracht ze haar debuut EP genaamd ‘Leave me Blind’ uit. Een escapade die zowel hypnotiserend als etherisch is. MADOUX neemt je mee op ontdekkingsreis naar het licht, de duisternis en alles daartussen. Met een moody mix van dromerige akoestische instrumenten, diepe elektronica, en analoge synths omlijst door haar etherische stem zet ze haar muziek op de kaart met een meeslepende en bezwerende electro-pop EP. Met Wildfire als slotstuk van haar eerste EP baant ze zich een weg richting zelfbewustzijn, intuïtie en vrouwelijke kracht. Op 2 april brengt ze haar songs in een intieme akoestische setting.

https://madoux.co/
https://www.facebook.com/madouxmusic

 


Praktische info

 

ParkeergelegenheidECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 u gratis)Hockeyveld Concordia, Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen)Parkeergarage Roercenter, Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen)

Betaalwijze & HorecaEr kan in de popzaal contactloos en met de ECI betaalpas betaald worden.

OordoppenEr zijn tegen betaling herbruikbare oordoppen (Thunderplugs) beschikbaar bij de bar in de zaal en bij de kassa/muntverkoop.


    alle muziek