Bereikbaarheid


Auto en Parkeren
De ECI cultuurfabriek is bereikbaar met de auto en in de directe omgeving van de cultuurfabriek vind je een aantal parkeergelegenheden:
– Dr. Bärstraat, voorkant ECI (na 18:00 gratis)
– Hockeyveld Concordia Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 5 min. lopen),
– Parkeergarage Roercenter Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen).

Extra info over het parkeren zie hieronder.

Openbaar vervoer
Vanaf het station van Roermond is het ongeveer een kwartier lopen naar de ECI cultuurfabriek. Het is ook mogelijk om de bus te pakken. Vanaf station Roermond kun je Arriva Stadsbus 1 richting Herten nemen tot de bushalte Bisschop Lindanussingel. Vanaf hier is het nog ongeveer 5 minuten lopen naar de ECI cultuurfabriek.

Klik hier om je route naar de ECI te bepalen!

Parkeren

Kenteken parkeren
De gemeente Roermond is overgegaan op kenteken parkeren. U voert bij de betaalautomaat het kenteken van de auto in en voltooid vervolgens uw transactie middels het betalen van het verschuldigde parkeertarief middels muntgeld of plastic betaalkaart.  De controleur scant het kenteken van de geparkeerde auto en ziet of er betaald is. U kunt ook gebruiken maken van mobiel parkeren; eenvoudig betalen met uw mobiel via de landelijke parkeerproviders.

Hoe werkt het?

  • Bij de betaalautomaat voert u het kenteken van uw geparkeerde auto in.
  • U betaalt voor de gewenste parkeertijd. U drukt op ‘akkoord’ om de betaling te doen;
  • U kunt vervolgens betalen met muntgeld, pinpas (tab&go en dip&go) en Mastercard;
  • U kunt kiezen om een reçu te printen;
  • De parkeerautomaat geeft ook nog parkeerticket om achter de voorruit te leggen;
  • Van geparkeerde auto’s wordt het kenteken gecontroleerd. 

Belangrijke informatie
De controleur scant het kenteken. Staat een kenteken niet geregistreerd dan kijkt de controleur altijd even of de parkeerder onderweg is naar de betaalautomaat. Als u geen of een verkeerd kenteken intoetst krijgt u een naheffingsaanslag parkeerbelasting (parkeerboete). De controleur ziet namelijk dat er niet betaald is op het gescande kenteken. Met het betaalbewijs of een bankafschrift kunt u bezwaar maken tegen de boete. De procedure van bezwaar maken staat op de achterkant van de naheffingsaanslag.

Naast kenteken parkeren op straat of op parkeerterreinen wordt ook bij een parkeervergunning of bezoekersregeling op kenteken geparkeerd. De controleur ziet ook die registraties bij het scannen van het kenteken. In de parkeergarages wordt niet op kenteken geparkeerd.