zo 18/2  15:00  € 12,50
6+, Familie
Theaterzaal
18/22024

Duda Paiva

De Kinderen van het Verdwenen Woud


Als Braziliaanse maker voelt Duda zich direct betrokken bij de ontwikkelingen in zijn geboorteland. Daarom komt hij na het succes van ‘Vergeten Dieren en Verloren Zaken’ terug met een nieuwe jeugdtheatervoorstelling, nu over verdwenen dieren uit het regenwoud. De schuimrubberwereld van Duda Paiva is de ultieme plek om ze weer tot leven te brengen.

Er zit magie in het regenwoud, dat vol staat met geneeskrachtige planten en fluisterende bomen. Ergens in Brazilië heeft men gehoord dat inheemse volkeren in aanraking zijn gekomen met een mythisch wezen. De Curupira schijnt een extreem mysterieus wezen te zijn. Over zijn uiterlijk zijn de meningen over verdeeld. Eenogig of niet, rood haar of kaal, blauwe tanden, groot of juist heel klein… Hij neemt steeds andere vormen aan. Één ding is duidelijk: zijn voeten staan achterstevoren en hij is keer op keer betrokken bij kattenkwaad.  

Op een schilderachtige verborgen plek, tussen de stad en dat wat is overgebleven van het regenwoud, ontmoeten we Yara en Barnabe, broer en zus. Ze zijn verdwaald in het bos vlakbij hun boerderij. Ze zijn gefascineerd door verhalen over mysterieuze wezens die ooit in het bos leefden, zoals de gevaarlijke jaguar, de nieuwsgierige miereneter, de hilarische blauwe arara en de vuurvliegjes die ’s nachts het donkere bos verlichten. Het bos is magisch mooi. En toch werd het uiteindelijk omringd door de stad. Maar de Curupira laat zich niet zomaar omsingelen. 

Een visuele voorstelling met poppen, dans en oude inheemse muziek uit Brazilië. In de jeugdvoorstellingen van Duda Paiva Company komt de wereld die kinderen kennen uit tekenfilms en games tot leven. Deze nieuwe jeugdvoorstelling zit vol visuele poëzie en liefde voor het vertellen van verhalen.

Meet the puppets
Meestal moeten kinderen overal met hun vingers vanaf blijven. Nu niet! Na afloop van de voorstelling mag iedereen even het podium op voor een selfie met de poppen, om vragen te stellen en ja, ontdekken hoe schuimrubber voelt, dat mag ook! 

Theaterkrant over de voorstelling 
“Magische dieren uit het regenwoud betoveren het publiek.”  
“Kinderen én volwassenen in het publiek zijn op slag betoverd.”  
 “Duda Paiva Company weet als geen ander de gulden snede tussen acteer- en poppenspel te vinden. Eijkenboom en Koetsier wisselen moeiteloos van hun menselijke personages naar de gedetailleerde poppen die het woud vertegenwoordigen.”  
“Niet alleen de poppen an sich zijn magisch, ook de transformaties van het ene naar het andere wezen hebben een mythische inslag.”   
“Het verhaal is een lieve mix tussen fabel en avonturenboek. De twee kinderen leren beiden waardevolle lessen over zichzelf en over het woud: je kan jaguars beter niet als huisdier houden, en alles in het woud is met elkaar verbonden.”

Lees hier de complete recensie! 

Credits
Concept & regie: Duda Paiva 
Spel & artistieke bijdragen: Cat Smits, Josje Eijkenboom, Christiaan Koetsier, Oliver Wagstaff, Tim Velraeds
Dramaturgie: Kim Kooiman 
Poppen: André Mello, Duda Paiva, Cat Smits, Yazan Maksoud 
Soundscape: Wilco Alkema 
Lichtontwerp: Mark Verhoef 
Kostuums: Evita Rigert 
Decor: Sanne Danz 
Teksten: Kim Kooiman, Flip Noorman


Klik hier voor meer info over parkeren, horeca en annulering. 


    alle theater