ma 24/9  19:30  
Divers
ECI Café
24/9

ECI Live

Geluk en gezondheid


Talkshow
Op maandag 24 september presenteert de ECI cultuurfabriek, in samenwerking met BiblioRura, een wervelende talkshow OVERgelukkigHEID.  Bestel je GRATIS tickets hiernaast.

ECI live is actueel, maatschappelijk, cultureel, literair, muzikaal, soms ook politiek en stelt zich tot doel om per aflevering een thema vanuit verschillende kanten te belichten. Zo komen verschillende ideeën die leven binnen het Roermondse bij elkaar, nodigen we uit tot debat, maar proberen we vooral een informatieve, vitale en gezellige avond te organiseren.

OVERgelukkigHEID
Geluk, een taak van de overheid? | Kan je geluk wel besturen?

Geluk, je moet geluk hebben om het te hebben. Geluk zit in jezelf, geluk maak je zelf. Zeggen ze. Toch bemoeit de overheid zich met geluk. Kan de overheid zich niet beter met wegen, woningen, uitkeringen en paspoorten bezig houden? En met een fatsoenlijke rechtspraak en de politie?

Onze presentator Joyce Spijker​ gaat in gesprek met Laurens Bijl.​ Hij is gelukscoördinator en adjunct gemeentesecretaris bij de Gemeente Roerdalen. Deze gemeente durft het aan op zoek te gaan naar het geluk voor haar inwoners. Hoe doet ze dat? Kan ze dat? En als die beste ambtenaren de zoektocht naar geluk nu allemaal mooi organiseren, krijgt de burger dan weer meer vertrouwen in het gemeentebestuur? Kan je geluk eigenlijk wel besturen? En kan het bestuur daar dan ook verantwoording voor afleggen aan de gemeenteraad en de burgers ? Kan het alleen voor kleine gemeenten? Of kan het ook voor een stad?

Joyce Spijker praat met de rasbestuurder Tof Thissen​, oud wethouder en Eerste Kamerlid, oud directeur van de gezamenlijke sociale diensten in Nederland Divosa en nu directeur van het instituut voor de uitkeringen UWV en verzorgt Sjra Puts  (creatief denker) de column dit keer.

Of flirt de overheid met een modegril : Overal Happiness?
Het belooft een gelukkige avond te worden.

Zoals je van ons gewent bent sluit dichter Merlijn Huntjen​s weer af met een eigen poëtische samenvatting.

Volgende data van ECI live die allemaal op de een of andere manier te maken hebben met het thema geluk:
-26 nov
-28 jan
-25 maart
-27 mei

Bestel je GRATIS tickets hiernaast!


alle theater