za 4/2  20:00  € 19,50
Toneel
Theaterzaal
4/22023
Zorg: onmisbaar

Golden Palace

Engelenburgt (ode aan de zorg)


Hoe komt het toch dat zorgen voor elkaar in onze samenleving zo weinig aanzien heeft? Dat diezelfde samenleving er volledig van afhankelijk is werd de afgelopen jaren pijnlijk duidelijk. Tijd voor een ode aan de zorgzaamheid!  

Hoog in de bergen ligt Engelenburcht, een verlaten sanatorium waar een mysterieuze verpleegster zich bekommert om iedereen die aan de deur klopt. Zieken, gewonden, reddelozen en mensen die simpelweg hun hart willen luchten: met open armen worden ze door haar ontvangen. Als de toestroom van mensen die zorg nodig hebben plotseling aanzwelt, dreigt zelfs de verpleegster te bezwijken. Tot er een wonder gebeurt…  

Golden Palace maakt magisch-fysiek theater (er wordt weinig in gesproken) over de absurde tragiek van het leven en doet dat volgens de Volkskrant “vlijmscherp, humoristisch en met het oog van een uitstekend antropoloog”. In Engelenburcht gaat Golden Palace op zoek naar de onmisbaarheid van de zorg in een voorstelling vol poëzie, bloed, vieze luiers en schoonheid.  

Klik hier voor de recentie van Theaterkrant!

Engelenburcht, Golden Palace
REGIE:
Ingrid Kuijpers,
SPEL:
Andrea Beugger, Laila el Bazi, Nora van Dartel, David Eeles, Tijn Luijben, Anou Maarsingh, Jesse Vissers

Over het gezelschap
Mimegezelschap Golden Palace maakt fysiek theater voor theaterzalen en op locatie. Waar theater, in de visie van het gezelschap, steeds taliger en explicieter wordt, wil Golden Palace de kracht van de fysieke verbeelding inzetten om iets vertellen over gezamenlijkheid.  

Voorstellingen van Golden Palace gaan over menselijke behoeftes: over het verlangen om samen te vloeien met anderen en ook om te voldoen aan wat de samenleving verwacht. Herkenbare thema’s in combinatie met een fysieke speelstijl maken dat de voorstellingen toegankelijk zijn voor een breed publiek.  

Pers
Volgens de Volkskrant is Golden Palace ‘een meester in het fileren van culturen’.

“Met Engelenburcht bewijzen Kuijpers en haar spelers zich als waarnemers van kwetsbare thematiek verpakt in fraai acteerwerk, bijgestaan door melancholisch maar toch strijdbaar voorwaartse liederen. Daarmee is de voorstelling een krachtig eerbetoon aan de zorg, het naderende einde en dat wat (lang niet altijd) volgt: een nieuw begin.” (Theaterkrant)  

Credits
Spel:
Andrea Beugger, Laila el Bazi, Nora van Dartel, David Eeles, Tijn Luijben, Anou Maarsingh en Jesse Vissers
Regie: Ingrid Kuijpers
Foto: Ben van Duin  

www.goldenpalace.nl 


Klik hier voor meer info over parkeren, horeca en annulering.


    alle theater