za 11/11  20:00  € 0,00
Theater
Theater
11/11
As Equals - Pak je podium

Grondslag

20 Hertz


Iedereen heeft bepaalde momenten in het leven die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van je verdere leven. Voor onze dansers was het moment dat ze verliefd werden op een bepaalde dansstijl heel belangrijk: dit was het begin van een professionele danscarrière. Voor Zuid-Limburg, onze thuisbasis, was een veel groter moment tekenend: het ontstaan van de kolenmijnen die complete steden hebben gevormd. Met Grondslag duiken we in het verleden en onderzoeken we wat ons gevormd heeft tot wie we zijn. We laten ons inspireren door het mijnverleden dat Zuid-Limburg heeft gevormd tot de provincie die we kennen en zoeken de raakvlakken tussen het verleden en ons dansgezelschap.

Voor het eerst voegen we naast dansers ook een VV-artiest toe aan het dansgezelschap. VV staat voor Visual Vernacular en is een kunstvorm uit de Dovengemeenschap. De kunstvorm draait om het uitbeelden van objecten of verhalen aan de hand van gebaren in combinatie met sterke gezichtsuitdrukkingen.

Grondslag neemt je mee naar de basis van ons gezelschap. Alle dansers hebben een achtergrond in de urban dansstijlen. Deze stijlen zijn rauw en ondergronds, maar zijn de fundering voor het danslandschap zoals deze op dit moment kennen. De VV-artiesten hebben gebarentaal als moedertaal, waar ook VV haar oorsprong kent. Deze basis versmelt met het Nederlandse mijnverleden op het podium tot een unieke en visuele performance.

CREDITS
Choreografie: Sharon Wesseling
Performers: Anggun Musri, Boaz Blume, Riva van Baardewijk, Saskia Neuen
Technische productie: Floris Mentink
Kostuumdesign: Ella Siekman
Muziek: Amsterdam Beats
Foto: Floris Mentink

Grondslag is een productie van 20Hertz, met ondersteuning van Cultura Nova, Cultuurhuis Heerlen, Gemeente Heerlen, VIA ZUID en VSBfonds. Grondslag is (deels) gecreëerd in het Danslab van SALLY Dansgezelschap Maastricht en VIA ZUID.

Onderdeel van het As Equals festival en Pak je Podium


Klik hier voor meer info over parkeren, horeca en annulering. 


    alle theater