vr 22/3  20:00  € 19,50
Cabaret
Theaterzaal
22/32024

Hans Dorrestijn

't Houdt een keer op


In mijn laatste programma ’t Houdt een keer op wordt het voor de verandering een gezellige mix van kleine en grote rampspoed: de aftakeling, het verlies van vrienden en collega’s, digitale vervreemding, de stijgende temperaturen en het menselijk teveel.  

Ik stel in ’t Houdt een keer op de hond en de paus medeverantwoordelijk voor de overbevolking. En de paus wordt natuurlijk ook aangeklaagd vanwege de eikenprocessierups. Ik onthul aan mijn publiek dat het insectenbestand is ingestort, maar dat binnenskamers de vliegenmepper zijn nut blijft bewijzen. Ik gooi de doodgemepte vliegen en muggen uit het raam. Dan hebben de zwaluwen er ook nog wat aan.  

Tot zover ’t Houdt een keer op.

Over Hans Dorrestein
In 1975 neemt Hans ontslag als leraar en begint hij zijn carrière als tekstschrijver en cabaretier. In de jaren daarna schrijft hij teksten voor onder anderen Herman van Veen, Joost Prinsen, Jenny Arean, Adèle Bloemendaal en voor de cabaretgroep Don Quishocking. In de jaren zeventig schrijft hij samen met Willem Wilmink ook diverse radio- en televisieprogramma’s als Wij en de Wereld, de Panorama Woensdagshow, Stratemaker-op-zeeshow en J.J. de Bom. Nu is hij ook te zien met zijn theatershow ‘t Houdt een keer op.

Over ’t Houdt een keer op schreef:  

Dagblad van het Noorden****: ‘grootmeester […] virtuoze vondsten […] authentiek kunstenaarschap […] trefzekere ironie […] geestig, dwars en monter’ 

Noordhollands Dagblad: ‘Staande ovatie. Volkomen terecht natuurlijk.’ 


Klik hier voor meer info over parkeren, horeca en annulering.


    alle theater