ma 11/11  20:00  € 0,00
Divers
Expo 1e Verdieping
11/112019

Het raadsel van Roermond

ECI live


Het mysterieuze, het raadselachtige, het verborgene. Daar gaan de ECI live talkshows dit seizoen over. Eci Live sluit daarmee aan bij Mystique, de kunstmanifestatie die in de zomer van 2020 zal plaatsvinden in het kader van Biennale Roermond.

Roermond is een bijzondere stad. Een mooie stad ook, maar wel met een heel eigen manier van doen. Met zijn elite, zijn standen, zijn volksbuurten, zijn eigenheimers en zijn migranten. Een trotse stad ook, best wel chauvinistisch:  “Veer zeen Remunj”. Het gaat goed, of misschien ook weer niet. In de ECI Cultuurfabriek is momenteel de expositie “Het DNA van Roermond”. Maar bestaat dat wel? Heeft de Roermondenaar andere genen, een eigen identiteit? En wanneer ben je salonfähig, ‘eine van òs’? Maakt het verschil uit of je ‘van Roermond bent’ of dat je buiten komt?

We leggen het raadsel van Roermond voor aan kenners en ervaringsdeskundigen.
Dat zijn allereerst: Dré Peters, verenigingsman, carnavalist en full time volksvertegenwoordiger. Verder schrijver en kenner van de geschiedenis van Roermond en zijn vele standen Hein van der Bruggen.  Tot slot: Lotte Tissen, cultureel antropologe van de Universiteit Maastricht. Zij onderzocht hoe mensen in Roermond betekenis geven aan hun stad.
Presentator en gespreksleider is deze keer Edwin Becker, geboren en getogen in Maasniel, hoofdconservator tentoonstellingen van het Van Gogh Museum en medeconservator van Biennale Roermond 2020. Auteur/dichter Ingrid Schouten-Minten verzorgt een column.
Muzikale intermezzi worden verzorgd door rapper/vlogger Rafael Rozenblad. Rapper/woordkunstenaar Brohlin tekent wederom voor een rake ‘wrap up’. 

ECI Live
ECI live is actueel, maatschappelijk, cultureel, literair, muzikaal, soms ook politiek en stelt zich tot doel om per aflevering een thema vanuit verschillende kanten te belichten. Zo komen ideeën en meningen die leven binnen Roermond en regio bij elkaar, nodigen we uit tot debat. Maar proberen we toch vooral ook een informatieve, levendige en gezellige avond te presenteren. ECI Live is een gemeenschappelijke productie van Bibliotheek Bibliorura Roermond en ECI Cultuurfabriek.

ECI live bijwonen is volledig gratis! Wel dient een gratis ticket te worden gedownload. De avond begint stipt om 20.00 uur in de expositiezalen van de ECI Cultuurfabriek.


Praktische informatie

Parkeergelegenheid
ECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 gratis)
Hockeyveld Concordia, Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen)
Parkeergarage Roercenter, Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen)

Hapje eten vooraf?
Geniet van een heerlijk diner bij Mr. Sammi voorafgaand aan de voorstelling! Klik hier om een tafel te reserveren.


Ambassadeur
Draag jij ECI cultuurfabriek evenals Jan Smeets, Huub Stapel en Suzan Seegers ook een warm hart toe? Als theater-, muziek- of filmliefhebber, of misschien wel als enthousiaste cursist? Word dan Ambassadeur van ECI!


alle theater