zo 19/3  15:00  € 11,00
Familie
Theater
19/32023

Hoge Fronten

Heb je mijn zusje gezien?


Een beeldende en muzikale familievoorstelling naar het prentenboek van Joke van Leeuwen

‘Heb je mijn zusje gezien?’ gaat over de zoektocht van een meisje naar haar grote zus. Ze vraagt aan iedereen die haar pad kruist of die persoon haar zusje heeft gezien. Bij elke persoon voegt ze aan haar vraag meer kenmerken toe, waaraan haar zusje te herkennen is. 

Dat levert spannende ontmoetingen op, maar haar zusje zit er telkens niet bij. Echter, wie goed oplet, herkent haar zusje zo: aan haar blauwe ogen, haar jas met zakken, haar gele muts, haar krulhaar en haar schoenen met veters!  

‘Heb je mijn zusje gezien?’ is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Joke van Leeuwen dat in 2007 bekroond werd met De Gouden Penseel. Het ‘stapelverhaal’ wordt door Hoge Fronten bewerkt tot een beeldende, muzikale en grappige familievoorstelling voor de allerkleinsten (2+). De tekeningen van Joke van Leeuwen vormen de inspiratiebron voor de personages, de kostuums en het decor. Ook de bezoekers en theaterzaal worden ‘verkleed’.  

Theatermaker Lieke Benders werkte eerder succesvol samen met Joke van Leeuwen. Zo baseerde ze de voorstelling ‘niet wiet, wel nel’ (winnaar Zilveren Krekel 2013) op het gelijknamige boekje van Joke van Leeuwen. En werkten zij samen aan de voorstelling ‘niet vergeten’ waar Joke van Leeuwen een nieuwe tekst voor schreef. Bij de voorstelling ‘Heb je mijn zusje gezien?’ krijgt Joke een rol op het podium. 

Heb je mijn zusje gezien?
Ze is groter dan ik. 

Heb je mijn zusje gezien?
Ze is groter dan ik.
Ze heeft blauwe ogen.  

Heb je mijn zusje gezien?
Ze is groter dan ik.
Ze heeft blauwe ogen.
En ze heeft een jas met zakken.  

Een meisje zoekt haar grote zus. 
Achter iedere muur moet gezocht worden.
Achter iedere muur komt weer een andere verrassing tevoorschijn.
En zusje?  

Theaterkrant: 
‘Naast Van Leeuwen speelt Sarah Jonker het zoekende kind en alle overige personages. Dat doet ze als een ontwapenende wervelwind. Ze springt van het ene personage over op het andere, en van het ene bizarre kostuum in het andere. Ze maakt de personages grappig en grotesk, maar houdt het kind ingetogen en onderzoekend. 

Heb je mijn zusje gezien? houdt de aandacht van het publiek bijna een vol uur vast. Wat een feest voor jonge theaterbezoekers om zich zo onder te mogen dompelen in de veelkleurige theatrale wereld van Benders en Van Leeuwen’. 

Veelkleurige theaterbewerking van een heerlijk jeugdboek!  

Credits
Regie en concept: Lieke Benders
Spel: Sarah Jonker
Verteller: Joke van Leeuwen 
Muzikant: nnb
Techniek: Marq Claessens


Klik hier voor meer info over parkeren, horeca en annulering.
 


    alle theater