wo 18/12  20:00  € 18,50
Cabaret
Theaterzaal
18/122019

Jan Beuving

Rotatie


Een rotatie is een wiskundige draai. En dat is precies wat Jan Beuving doet: hij geeft een wiskundige draai aan de dingen.

In Rotatie telt Jan Beuving zijn passen en hij past op zijn tellen. Hij staat ronduit vierkant achter zijn woorden, lijnrecht tegenover wat krom is en denkt over veel vlakken diep na. De taal maakt pirouettes in zijn liedjes. De logica tolt in zijn zinnen. Of u duizelig wordt? Dat is niet de bedoeling. Alles is volstrekt nozel, navolgbaar en benullig. Maar een reispilletje kan nooit kwaad.

In de traditie van Drs. P
Jan’s vorige programma Raaklijn werd jubelend ontvangen door pers en publiek: ‘Buitengewoon geestig’, zei de Volkskrant (★★★★). ‘Fier in de traditie van Drs. P en Kees Torn’, vond NRC (★★★★). Hij kreeg er bovendien de Neerlands Hoop voor, de prijs voor de cabaretier met het grootste toekomstperspectief. Resten tot slot nog enkele vragen: Heeft Jan een nieuw ruitjesoverhemd? Zit Tom Dicke weer achter de vleugel? Draagt hij een balletpakje? Heeft hij er geen zin in? Ja² + Nee²!

Nominatie Cabaretprijzen 2019: Poelifinario in de categorie Engagement
Op zaterdag 15 juni werd bekend dat Jan met Rotatie is genomineerd voor een Poelifinario 2019 in de categorie Engagement.

Aldus de jury over Jan: ‘Als een wiskundige beweert dat intuïtie het wint van kennis, weet je dat hij een flinke draai heeft gemaakt. Jan Beuving laat andermaal zien dat hij tot de beste liedjesschrijvers van Nederland behoort, maar ook als geëngageerd cabaretier zet hij een grote stap. Hij maakt ons getuige van de rotatie in zijn wereldbeeld: absolute waarheid maakt langzaam plaats voor menselijke maat. Beuving koppelt wiskunde naadloos aan een zeer intiem verhaal en laat de voorstelling zo verbluffend mooi kantelen. Hij geeft zijn publiek het gevoel dat het kijkt naar een Escher-schilderij.’

In de pers
‘… origineel, grappig en ontroerend.’
NRC ★★★★★
’ Wie naar Jan Beuving gaat, weet dat het een avondje ongebruikelijk, maar prachtig cabaret gaat zien.’
8weekly.nl ★★★★★
‘Beuving lost hoge verwachtingen in met knappe grappen en puntgave liedjes.’
De Volkskrant ★★★★
‘Een erg grappig, inhoudelijk interessant en goed doortimmerd cabaretprogramma…buitengewoon intelligente humor…een interessante loot aan de cabaretboom.’
– De Telegraaf ★★★★


Praktische informatie

Parkeergelegenheid
ECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 gratis)
Hockeyveld Concordia, Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen)
Parkeergarage Roercenter, Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen)

Theaterzaal
Bij deze voorstelling hebben wij geplaceerde zitplaatsen. Je stoelnummer staat op het ticket.

Voorstelling
Bij deze voorstelling is een pauzedrankje inbegrepen. Na aanvang van de voorstelling is er helaas géén toegang meer tot theaterzaal, dus zorg dat je op tijd bent.

Hapje eten vooraf?
Geniet van een heerlijk diner bij Mr. Sammi voorafgaand aan de voorstelling! Klik hier om een tafel te reserveren.

Annulering
Annulering van het ticket is mogelijk tot 24 uur voor aanvang van de voorstelling. Hiervoor wordt € 2,50 per ticket in rekening gebracht.


Ambassadeur
Draag jij ECI cultuurfabriek evenals Jan Smeets, Huub Stapel en Suzan Seegers ook een warm hart toe? Als theater-, muziek- of filmliefhebber, of misschien wel als enthousiaste cursist? Word dan Ambassadeur van ECI!


Foto: Jaap Reedijk


    alle theater