vr 9/12  20:00  € 21,50
Klassiek, Theaterconcert
Theater
9/122022

Jeroen van Veen

Yann Tierssen en Yiruma


Pianist Jeroen van Veen speelt werken van Yann Tiersen en Yiruma. 

Iedereen die de muziek van Yann Tiersen hoort krijgt een glimlach en denkt aan de film Amélie uit 2001 (Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain). Van Veen speelt in deze voorstelling de bekende filmmuziek en ook materiaal van het nieuwste album van Tiersen: Kerber.

Daarnaast speelt hij ook het bekende werk River Flows in You van Yiruma. Dit laatstgenoemde album gespeeld door Van Veen is een hit op spotify; al > 40.000.000 plays.

Jeroen van Veen
Jeroen van Veen (1969) volgde zijn opleiding aan het Utrechts Conservatorium waar hij in 1993 afstudeerde bij Alwin Bär en Hakon Austbö. Ook volgde hij diverse masterclasses bij Claude Helffer, Hans-Peter en Volker Stenzl en Roberto Szidon. Jeroen speelde als solist met orkest o.l.v. Howard Williams, Peter Eötvös, Robert Craft, Neil Stulberg en Max Pommer en werkte mee aan diverse festivals. Ook speelde Van Veen pianorecitals en concerten in Noord- en Zuid Amerika, Europa en Rusland. 

Als pianist en initiator is hij onderdeel van Pianoduo Van Veen, Pianoduo Sandra & Jeroen, International Piano Quartet en het  Piano Ensemble. Als componist/arrangeur maakt Van Veen gebruik van elektronische muziek is sterk geïnspireerd door minimal music met crossovers naar Jazz, Blues, Soundscape, AvantGarde, Techno, Trance en Pop Muziek. Recente werken zijn de 24 minimal preludes die hij schreef van 1999 tot 2006. Deze verschenen integraal op de Cd box Minimal Piano Collection.  

Inmiddels heeft Van Veen meer dan 110 Cd’s opgenomen voor diverse labels: Mirasound, Koch, Naxos, Brillant Classics en zijn eigen label PIANO. Opname locaties variëren van Abbey Road Studios tot kerken en concertzalen. De New York Times omschreef zijn cd o.l.v. Robert Craft met o.a. Les Noces “the best recording ever”. In 2009 kreeg Jeroen een 10 voor de uitvoering en een 10 voor de artistieke kwaliteit van de cd Complete werken piano vierhandig van Erik Satie in de ClassicsToday.com 

Jeroen van Veen schreef composities in opdracht van Itzik Galili, Douglas Lee en het Holland Dance Festival. Ook schreef hij filmmuziek voor o.a. Hotwax dat in 2015 in première ging tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. 


Klik hier voor meer info over parkeren, horeca en annulering.


    alle theater