vr 5/4  20:00  
Dans
Theater
5/42024

LAVA

Homme


Helaas is de geplande voorstelling geannuleerd. Je ontvang binnenkort een e-mail met meer details en instructies over de terugbetaling van je kaartjes.

Twee karakteristieke mannelijke dansers en één live multi-instrumentalist gaan de thema’s broederschap en manhaftigheid letterlijk en figuurlijk te lijf in een theatrale en muzikale dansvoorstelling! 

Homme gaat over verbroedering en broederschap, toenadering en wederzijds begrip. Over speelse, jonge honden en strijdende, dominante alfamannen. Over de jaloezie, ongelijkheid en eenzaamheid in het eerste Bijbelse verhaal van broers Kaïn en Abel. Homme is een zoektocht naar gedragscodes en omgangsvormen. Een zoektocht naar de balans in gelijkheid in geest, lichaam en karakter. Uitdagend, aftastend, gestaag opbouwend naar een sterk fysieke en emotionele krachtmeting in dans, beeld en muziek. 

Homme is de derde voorstelling van LAVA Collective die start vanuit het hoofd en hart van
choreograaf Van Deutekom. Geloof, menselijke emoties, actie-reactie zijn terugkerende thema’s in
haar werk. Wat Van Deutekom al tijdens Furia (2022) en La Despedida (2023) met een grote cast vrouwen onderzocht, diept zij verder uit met de mannelijke energie en intimiteit in Homme. 

Credits
Concept: Patricia van Deutekom
Choreografie: LAVA Collective o.l.v. Patricia van Deutekom
Dans: LAVA Collective o.a. Jefta Tanate
Compositie: Evelien van den Broek |
Live uitvoering: Stefanie Janssen
Licht: Tom Verheijen
Campagnebeeld: Hannemijn de Grood

Over LAVA Collective 

LAVA Collective creëert eerlijke, beklijvende dansproducties waarin de menselijke emotie een belangrijke rol speelt. Het werk verrast telkens weer en laat schoonheid doorschemeren in rauwheid. De voorstellingen worden ook bestempeld als ‘dansconcerten’. Vanuit het principe ‘alles of niets’ en tegelijkertijd kwetsbaar en herkenbaar, komt het werk dichtbij. Niet om je te laten begrijpen met je verstand, maar om te laten voelen met je buik.  

Na de eerste twee krachtige en succesvolle producties Furia (2022) en la despedida (2023) van
LAVA Collective onder leiding van Patricia van Deutekom, brengt het collectief de nieuwe multidisciplinaire voorstelling Homme.
Homme is uitermate geschikt voor dansliefhebbers, maar ook bijzonder geschikt voor muziek- en theaterliefhebbers. 


Klik hier voor meer info over parkeren, horeca en annulering.


    alle theater