vr 19/4  20:00  € 19,50
Toneel
Theaterzaal
19/42024
theater

MATZER Theaterproducties en &Brakema

Blue Hour


In een tijd waarin de wereld soms in brand lijkt te staan, gingen schrijver Jibbe Willems en regisseur Liliane Brakema op zoek naar een nieuwe, hoopvolle wereld. In Blue Hour creëren zij door middel van tekst, muziek, dans en ingeleefd spel van meervoudig Theo d’Or genomineerde actrice Alejandra Theus een opening naar een nieuwe toekomst.

Brakema’s expressieve werk kenmerkt zich door het gebruik van beweging om het verhaal te ondersteunen. Alejandra Theus geeft in deze voorstelling met haar lichaam een extra dimensie aan de poëtische tekst.

Blue Hour neemt je mee op de mentale en fysieke reis van een jonge moeder en haar pasgeboren dochter. Zij dragen de bagage van hun verleden, het heden en de toekomst met zich mee. Om te overleven moet ze grote keuzes maken. Tussen verharden en kwetsbaar zijn. Tussen denken en voelen. Tussen zichzelf en anderen. Tussen wat we ooit kenden en nieuw onbekend terrein. Is wat ooit van waarde was nog bruikbaar in de toekomst? Krachtig en hoopvol leert zij op haar reis anders kijken en ook vertrouwen te hebben in de schaduwkanten van zichzelf.

Blue Hour is een ontdekkingsreis naar wat er in ons leeft dat we kunnen gebruiken om een nieuwe toekomst vorm te geven. En zoals bij elke nieuwe start, is de toekomst niet in hapklare blokjes uitgelegd, maar wacht er wel een betere wereld achter de blauwe horizon.

Bij deze voorstelling is een nagesprek inbegrepen. Direct na de voorstelling is er de mogelijkheid om, onder leiding van een gespreksleider van MATZER, samen met de mede-bezoekers de thema’s van de voorstelling te verkennen en uit te diepen.

Benieuwd naar de beweegredenen van regisseur Liliane Brakema? Lees dan hier haar interview.
Ook benieuwd naar de muzikale bijdrage van Helge Slikker? Lees dan hier zijn interview.

Tekst: Jibbe Willems  
Regie: Liliane Brakema
Spel: Alejandra Theus  

Recensies

“Brakema creëert beklemmende scènes met indrukwekkend fysiek spel.” – Volkskrant
“In een decor van halve, afgebrokkelde muren, omgevallen stoeltjes en een matrasje op de grond zien we een overgang van binnen naar buiten, beklemming naar bevrijding en ademgebrek naar ademruimte.” – Theaterkrant
“Het spel van Alejandra is bewonderenswaardig. Het tasten naar nieuwe inzichten en uitgangspunten doet ze met taal, maar ook met haar lijf.” – BrabantCultureel
”Je voelt eerst heel veel troosteloosheid en beklemming in het begin, maar daarna voel je ook de hoop voelt en loop je met een verrassend hoopvol gevoel de zaal uit.” – Het publiek na de premiere


Klik hier voor meer info over parkeren, horeca en annulering.


    alle theater