za 15/9  20:00  € 14,50
Theater
Theaterzaal
15/92018
Seizoensopening

Mevrouw Nilsson

Broebels


Speciaal voor de seizoensopening ontvangen wij je graag met een glaasje bubbels!

In ‘Broebels’ brengt Mevrouw Nilsson de relatie tussen een moeder en dochter in beeld. Ieder leeft zijn eigen verhaal. Moder en dochter, twië laeves, twië verhaole, ein verlange.

Mevrouw Nilsson noemt haar nieuwste voorstelling ‘Broebels’ een egodocument, vormgegeven in een afwisseling van bewegingsspel, muziek, dans en tekst. De voorstelling is feitelijk een verslag van het proces dat moeder en dochter samen hebben doorgemaakt. Josje verloor haar vader op zevenjarige leeftijd. Vanaf toen heeft de overtuiging, dat ze niet belangrijk was, er alleen voor stond en het alleen zo zou gaan redden, postgevat.

Wat doe je?
Rond haar veertigste levensjaar komt het tot een confrontatie met de (toen) afwezige moeder. Niet gemakkelijk om als dochter je grieven die je koestert tegenover je eigen moeder uit te spreken. Immers, ieder leeft zijn eigen verhaal. Wat doe je? Veeg je de oude pijn onder de mat en loop je, zwijgend en ongelukkig, verder over broebels? Of, til je dat tapijt op en veeg je de troep eronder uit.

Een persoonlijk verhaal, verhelderend en helend voor allebei. Een universeel verhaal ook dat de moeite waard is om te delen.
Een fragment uit ‘zomaar’ een e-mail van een moeder aan haar dochter. ‘Ik heb veel van mezelf altijd voor mezelf gehouden. In het delen zit ware vreugde, voel ik nu ook weer. Nou nou, wat een ontdekking op deze schele vrijdagmorgen…’

Credits
Tekst en spel: Ann Philipsen en Josje Korsten
Regie: Anneke Schröder

Lees hier het interview in dagblad Limburger.

‘Als Josje, ruim een jaar geleden, voor haar opleiding haar levensverhaal moet opschrijven, borrelen de diep weggestopte emoties en frustraties op. Ze besluit ze niet langer te negeren, maar bespreekt ze met haar moeder. De confrontatie is hard, zegt Ann’ 

Serie: vlakke vloer


Praktische informatie

20% serie korting
Kies minimaal 3 verschillende voorstellingen binnen dezelfde serie en je profiteert van 20% korting op de totaalprijs. De series: Cabaret op donderdag, muziek, vlakke vloer.

Parkeergelegenheid
ECI terrein, Louis Raemaekersplein (na 18:00 gratis)

Hockeyveld Concordia Burgemeester Geuljanslaan 1 (gratis, 10 min. lopen),
Parkeergarage Roercenter Roersingel 13 (betaald, 5 min. lopen).

Theaterzaal
We hebben een kleine, gezellige, intieme zaal. Daarom is iedere plek eigenlijk eerste rang en kun je overal in de zaal de voorstelling goed volgen.

Voorstelling
Na aanvang van de voorstelling is er helaas géén toegang meer tot theaterzaal, dus zorg dat je op tijd bent.


alle theater